« Върни се назад Публикувано на 08.09.2014 / 23:02

Как „юридическата лаборатория“ на ГЕРБ се готви да свалят тримата големи в съдебната власт и да отсвирят Цацаров!

Сотир ЦацаровНяма как да не взема отношение по „Защо Софийската апелативна прокуратура трябва да отмени прекратяването на разследването за записите “Ало, Ваньо”:
След изменението на ал. 9 (Доп. – ДВ, бр. 71 от 2013 г.) Отмяната може да се извърши в срок до две години, когато производството е образувано за тежко престъпление, и в срок до една година – в останалите случаи, от издаването на постановлението за прекратяване на наказателното производство.

Ако прокурор от САП не се произнесе в този срок с постановление за отмяна, остава само възможността Главният да го отмени, в изключителни случаи.
Дали би го направил, след като той е разпоредил да се прекрати?
И защо не е изпратено за служебна проверка на САП, каквато е практиката в прокуратурата и в изпълнение на Указание 26 за работата по делата, взети на специален надзор?
Да ви кажа ли? Защото е разпоредено това дело да се свали от спациален надзор! От кого? Само един е главният цацаратор!
Но и това няма да му помогне! В „юридическата лаборатория“ на ГЕРБ, водена от Александър Ненков, се разработва изменение на ЗСВ, което ще бъде първия законопроект, внесен от тях, за възможността да се „свалят“ тримата големи е съдебната власт. Набързо ще се приеме, ще отсвирят цацата, защото никой няма да има интерес да сезира Конституционния съд!
И после „густо майна Филибето“ или Сейшелите!
И толкоз! За нас!
Иван Петров
Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998 – 2005/

«