« Върни се назад Публикувано на 24.08.2017 / 12:59

КАК ЩЕ ВЛЯЗАТ ПРЕЗИДЕНТШИТЕ В БОТАНИЧЕСКАТА ГРАДИНА И ДВОРЕЦА В БАЛЧИК

ДЕСИ РАДЕВАКакто вече е широко известно утре (петък) съпругите на българския и френския президент ще посетят Ботаническата градина и Двореца в Балчик.

Възниква доста деликатния въпрос – как ще влязат?

От една страна някак си не върви г-жа Радева и г-жа Макрон да се редят на опашката за билети. Всъщност на две опашки – едната за Ботаническата градина, втората за Двореца (от години туристите в Балчик се чудят защо плащат два билета, но това е друга тема). Все някой обаче трябва да купи билетите, защото и двете места не са безплатни за посетители, както е British Museum например. Може да го направят момчетата от охраната им например, президентшите могат да им дадат парите предварително.

От друга страна също така някак си не върви да им се искат билети за вход изобщо, като се има пред вид, че у нас управляващите не са свикнали да плащат, а и никой не смее да им иска… Депутатите например не плащат за кафетата и безалкохолните по време на работа. Защо данъкоплатците да не поемат 28 лева за 4 билета (два за Двореца и два за ботаническата градина)? И още 10-20 билета за придружаващите лица и охраната.

Вярвам, че ръководството на Ботаническата градина и Двореца няма да осигурят безплатен вход на двете височайши дами – доколкото съм запознат само балчиклии имат право на това, а г-жа Радева и г-жа Макрон не са от Балчик. На всичко отгоре не става дума за частен концерт или изложба, където може да се влиза с покани на собствениците или организаторите, Ботаническата градина и Двореца не са такива места.

Кофти ситуация и за гостенките и за домакините, нали?

Все пак се надявам, че няма да има безплатен вход, а билетите ще се платят от г-жа Радева като домакин. Иначе няма да е честно спрямо хилядите туристи, които плащат!

И don’t get me wrong… нямам абсолютно нищо против г-жа Радева, но входът е безплатен за балчиклии, всички останали си плащат сами!

П.П. Вчера г-жа Радева също беше в Двореца…

Галин Люцканов

https://lyutskanov.co.uk

«