« Върни се назад Публикувано на 20.02.2024 / 10:24

КАК УМНИТЕ И КРАСИВИ ПОЛИТИЦИ И ЖУРНАЛИСТИ СЕ ГЪРЧАТ ПО ТЕМАТА ЗА ТАКА НАРЕЧЕНИЯ НОТАРИУС. ТРЕТОРАЗРЯДНИ МОШЕНИЦИ СА УМНИТЕ И КРАСИВИТЕ. ПОШЛА ПРОДУКЦИЯ НА АМЕРИКАНСКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ ИНЖЕНЕРИНГ

Гледам как умните и красиви политици, активисти и журналисти (подредени около масата на властта) се гърчат по темата за така наречения Нотариус. Дума не обелват по същество и покриват скандалното си мълчание с порой от приказки, нищо неказващи интервюта и публикации по тъча.

А тя работата е ясна като бял ден.

„Нотариусът“ е един от лейтенантите на статуквото, с което днес умните и красивите управляват. Те го знаят много добре, статуквото също знае че са Кики, Ники и Мики, които искат просто да са на власт, да пътуват в чужбина и да вземат някой лев от далавера и спокойно им дава ефирно време, за да не казват нищо по темата. Хем хубаво да я обговорят, хем да не посочат имената на шефовете на Нотариуса, с които са на ти и си викат на галено в парламента.

Христо Иванов е станал невидим като полтъргайст на съдебната реформа, а всички активисти на „Америка за България“, които взеха милиони от фондацията, за да си чешат езиците за съдебната реформа в последните години се правят на улави по телевизиите и концептуализират локуми, обидни за елементарната интелигентност.

А като си помисля – разнищването на казуса с „Нотариуса“ до край – можеше да свърши по-голяма работа в каузата за повече справедливост от хиляда промени в Конституцията, сто нови комисии КПКОНПИ и изцяло ново НПК. Можеше, ако имаше поне един човек с характер, без корист и с тежест.

Достатъчно е един да излезе по една телевизия и да каже няколко думи на място. Да опише този безобразен примитивен бандитизъм, който управлява тази нещастна страна. И най-важното – без зависимост и тънката сметка, че иска да махне едната мафия, за да настани другата на нейно място.

Треторазрядни мошеници са умните и красивите. Нищо чудно, че искат да кръщават улици на треторазрядни мошеници от други страни.

Пошла продукция на американския политически инженеринг.

Явор Дачков

«