« Върни се назад Публикувано на 26.03.2022 / 12:09

КАК СЕ НАРИЧА ЧОВЕК, КОЙТО ПРИЕМА ДА СЛУГУВА НА НЯКОГО, ВЪПРЕКИ „РАЗЛИЧИЯТА В ЦЯЛАТА НИ ЦЕННОСТНА СИСТЕМА“? ИЗМЕКЯР? ИЛИ ПОДЛОГА?

Стефан Янев по БНТ:

От самото начало, от приемането на предложението аз да участвам в това правителство, ние усещахме различия. /б.р. – с Кирил Петков/. Най-общо казано – различна ценностна система. Усещането, че това, което аз винаги съм се опитвал да правя – да пречупя действията си през призмата на обществения интерес, не го срещах в „отбора“, както го нарича премиерът Петков. Това не беше отбор…. Беше ясно, че фокусите как се развива света и държавата ни, цялата ни ценностна система – са различни…

… Аз си запазих достойнството и принципите в които вярвам…

…. Като премиер видяхте ли тези различия?

Видял съм ги и съм очаквал подобно развитие…

…Лишаването от поста ми донесе едно удоволетворение и успокоение…

… Наближава ли партията на Стефан Янев?

Да, срещам се с най-различни хора, търсим съмишленици по отношение за създаването на партия, защото това е логиката за демократичния модел на управлението, за да работим в интерес на българския народ.

Кое е основното? Това е кризата в политическото представителство. Либерализма е в криза. Разликата в ляво и в дясно е трудно обяснима за хората. Хората могат да бъдат сигурни, че техния глас ще се чува с партията, която правим.

… Свободата, сигурността, справедливостта и благоденствието – са основните постулати на бъдещия политически проект…

… С Мая Манолова няма да си партнираме…

… Не правим структури из страната…“

Как се нарича човек, който изначално е имал различия в ценностната система и във всичко с премиер, който му предлага да стане министър в правителство, което оглавява, и въпреки това се съгласява да стане министър?

Как се нарича човек, който е „очаквал подобно развитие“ на отношенията им още преди изобщо да е станал министър в правителство на човек с когото има тотални различия?

Как се нарича човек, който е бил премиер и въпреки различията „във фокусите как да се развива държавата“ се е съгласил да вземе за министър този, който пък после му стана премиер, а той му стана министър?

Как изобщо се нарича човек, който предварително знае, че има тотални различия с едно лице, но първо го взима в правителство, което оглавява, а после му става министър, в правителство, което лицето управлява?

Как се нарича?

Измекяр?

Нагаждач, плюл на собствените си  принципи, заради „кариерното му израстване“ осигурено от Румен Радев & Херо Мустафа?

Конформист?

Как се нарича, а?

И как може да се вярва на човек, който не изповядва едни и същи ценности с онези на които приема да слугува и въпреки това го прави?

Как се нарича човек, „изработил“ „стратегически“ повод да напусне потъващия кораб само и само за да влезе в нова поставена му роля на „нов“ продуктово позициониран проект от същите онези, които досега го ползваха?

Измекяр? Подлога?

Изберете сами.

Afera.bg

 

«