« Върни се назад Публикувано на 02.02.2022 / 16:39

КАК СЕ КРАДЕ ПО „ХАРВАРДСКИ“ ОТ ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ. ФОКУС – МОКУС, ШЕФ НА АГЕНЦИЯТА ПО ОБЩЕСТВЕНИ ПОРЪЧКИ СТАВА НАЧАЛНИК ОТ ЛИДЛ ПРОДАВАЛ ПРОБИОТИКА НА ПРОСТО/ТО/ КИРЧО

Как се краде по “харвардски” от обществени поръчки?

От обикновен шарлатанин става палячо -премиер и шефът на “Лидъл” изведнъж му пуска за продажба на първия рафт съмнителния пробиотик, който “произвежда” от моркови, а Опра Уинфри го “рекламирала”, ама без да подозира.

Фокус – мокус!  И ортакът му, по стечение на обстоятелствата министър на финансите, назначава за шеф на Агенцията за обществени поръчки същия шеф на търговската верига, който продава пробиотика на премиера. В името на “нулевата корупция” роднинския бизнес кръг се затваря.

Ще кажете, ама те са от Харвард, правят бизнес. И ще сте прави. За Простото Киро П., Асен Василев и новият им шеф на АОП всичко е бизнес, няма политика, освен демагогия и лъжи за балъци.

Конфликт на интереси? Премиерът, супер вицепремиерът по финансите и техните кумци семейство Лорер ще правят обществените поръчки, а техният бизнес – ортак Г. Н. от Агенцията за общестените поръчки ще им ги контролира и всичко ще си върви по мед и масло. Що ли пък са им на тях инхауси.

А дали да не ги провери за конфликт на интереси при тези измамни схеми КПКОНПИ? Може и да може, ама тя е пред закриване. Като я открият наново Кирчовците ще си назначат някой друг от родата или бизнес партньор, за да ги “контролира” как ще крадат.

Събудихте ли се? Останаха ли #БудниБългари или журналисти? Ще се краде, яко ще се краде по схемите на Харвардските измамници, докато нанкате до студените радиатори вкъщи.

Николай Бареков

«