« Върни се назад Публикувано на 01.07.2011 / 12:04

Как момчето на мама се превърна в Джейсън Ворхийс *

 

 

Още от първия си работен ден в Община Варна Кирил Йорданов започна методично да отстранява силните личности около себе си. Всички, които са по-подготвени от него, по-умни, имат по-силен характер и даже са имали неблагоразумието да се родят… по- потентни от него.
Уволнени бяха най-вече хора, които имат лична заслуга за кметуването на Кирил Йорданов.
Първата жертва беше Павлин Павлов – личният полицейски терминатор на Кирил Йорданов. Човекът за силови изпълнения и трудни поръчки (някои ги наричат “мръсни поръчки”). За благодарност Кирил Йорданов му се изхрачи в смаяната милиционерска физиономия. Малцина днес помнят, че формално, Павлов подаде оставка, очаквайки ответен жест и приемане от кмета на оставката на кръвния му враг – главния финансист на Община Варна – Димо Стоев. Стоев, обаче, си направи оглушки, а Кирил Йорданов, както винаги, не беше чул нищо, нито беше нещо видял или казал.
Поредният освободен и лично протежиран от Кмета, беше Владимир Кънчев – директор на едно от най-приближените и отговорни звена – Дирекция “Правно-нормативно обслужване".
Кметът смени и назначените лично от него Главен архитект, Главен инженер и други отговорни кадри, без да споменавам останалите експерти.
Малцина са тези, които са чували Вили Жечев да казва – “Господи, май създадох чудовище”! Той е от малкото, които знаят отговора на този въпрос. За какво ли му е да пита? При това на глас?
После си замина бившият шеф на Дирекция “Собственост и стопанство” – доц. Стоян Стоянов.
Не след дълго и самият Димо Стоев изхвърча от общината.
Следващият финансист Борисов го смениха преди да е свикнал с кабинета си.
И всичките тези директори бяха доведени от самия него – кмета Йорданов.
Арестуваха Борислав Гуцанов – фигура! От малкото равностойни на Кирил Йорданов.
Другари варненски ГЕРБ-ери, спомняте ли си как вашият нов другар страхливо пелтечеше несвързани глупости пред ТВ-камерите за това, как понеже бил бивш съдия, в качеството му на настоящ кмет, е работил единствено в рамките на правомощията си и не бил слагал подписа си никъде? И как винаги е невинен, а заподозрените "медузи" (които тогава бяха старите му другари) задължително не са от близкия му приятелски кръг? По същия начин някой ден и за вас ще говори. Пак така несвързано и пак така с нежно гласче.
И така бавно, методично и безмилостно Кирил Йорданов се е запътил към историята… заедно със свитата си. Ако ще умира нека да е като египетски фараон в гробницата си – задължително заедно с труповете на слугите си. Всички, без изключение. Ако ще управлява – жертвоприношенията ще са безброй. Като онова алчно за човешка кръв божество на маите, което иска всеки ден жреците да изтръгват човешки сърца.
Средно положение няма!

Той иска да е Единственият. Неповторимият!
Никой друг не трябва да свети със собствена светлина около него.
През годините тайнствените подозрения, че чрез сложен сценарии Кирил Йорданов разчиства със садистична методичност собствения си екип се превърнаха в най-обикновена скучна статистика.
Логичният финал – момчето на мама се превърна в Джейсън Ворхийс *!
Другари варненски ГЕРБ-ери! Мислите, ли че Кирил Йорданов може да бъде нещо друго, освен… Кирил Йорданов?
Този няма да се спре пред нищо!
Ако искате властта, сменете фараона. В противен случай той ще ви смени! Гледайте “Апокалипто” на Мел Гибсън! Там е показано точно как ще ви бъдат изтръгнати заешките сърчица!

* Джейсън е главният герой, в култовата хорър-поредица “Петък 13-ти”

Антон Луков

http://www.dnesplus.bg

«