« Върни се назад Публикувано на 03.12.2014 / 22:57

КАК МВР МИНИСТЪР И ГЛАВЕН СЕКРЕТАР НА МВР ОТВЪРЗАХА РЪЦЕТЕ НА ПРЕСТЪПНИЯ СВЯТ С БЕЗУМНИ ЗАПОВЕДИ! N.B., Г-Н ГЛАВЕН ПРОКУРОР!

Веселин Вучков заповедЧрез Заповед № 81213 -88 / 25.11.2014 г. Вие, господин министър на МВР Веселин Вучков, нарушавате Закона за МВР, а именно:
РазделI.
Основни дейности
чл. 6(1) За осъществяване на политиките по превенция противодействие на престъпността, опазване на обществения ред, защита на националната сигурност, граничен контрол, регулиране на миграционните процеси, защита на финансовите интерси на Европейския съюз, пожарна безопасност и защита на населението МВР извършва следните основни дейности:
т. 7. административно наказателна и предоставяне на административни услуги.
РазделVI.
Контролна дейност
Чл.30. (1) Контролна дейност се осъществява от органите на МВР в случаите, определени със закон, чрез:
5. проверки за спазване на правилата за движение по пътищата, на техническата изправност и регистрацията на мотрните превозни средства, на водачите на моторни превозни средства и при пътнотранспортните произшествия
РазделVI.
Админстративно наказателна дейност и предоставяне на административни услуги
Чл. 31. Административно наказателна дейност се осъществява от органите на МВР в предвидените от закона случаи чрез:
1. установяване на административни нарушения и налагане на административни наказания
2.прилагане на принудителни административни мерки.
Веселин Вучков заповедСпоред именно този закон обаче чрез чл. 33 – Министърът на вътрешните работи има право според т.9 да издава правилници, наредби, инструкции и заповеди, които обаче не би следвало да противоречат на закона. Те сами по себе си не могат да отменят нито да променят закона, особено Закона за МВР, който е и СПЕЦИАЛЕН ЗАКОН. Това може да прави единствено БЪЛГАРСКИЯ ПАРЛАМЕНТ. Като нормативни документи те са с по – нисша степен от ЗМВР.
В случая издадената заповед е нищожна и противоречи изцяло на ЗМВР.
В тази връзка питаме:
– Как ще се осъществява профилактирането на криминалния контингент ?
– Как ще се опазва имуществото на гражданите /след като е ясно, че престъпниците използват МПС /?
– Как ще се противодейства на водачите, които използват алкохол и упойващи вещества /след като предния ден ще се оповестява в интернет къде ще се проверяват МПС – на кое място и по кое време – те ще ги заобикалят /? Ами тези, които излизат от нощните клубове надрусани и пияни до козирката ?
– Как ще се противодейства на борбата с акцизните стоки и превозването на емигранти през Европейската ни граница, как ще се изпълнят изискванията ни по Шенген. /използват се МПС /?
– Как ще се противодейства на наркотрафика / използват се МПС / ?
Веселин Вучков заповед– Как вътре в градовете и селата ще се контролира спазването на ЗДВП./ контрол на пешеходните пътеки покрай училищата, минаването на червен светофар, неправилното паркиране и спиране на забранени места и много други нарушения/? Нима автопатрул от Варна ще засече лице с МПС от София и ще изготви Докладна, и нарушителят след месец или два ще го върнете във Варна да го санкционирате? Излиза въпроса – колко пари ще плаща МВР за изгубеното време на някой бързал ,,бизнесмен” и най-интересното е, че  административно наказателно производство не се образува, ако не е съставен Акт за Административно нарушение в продължението на три месеца от установяването му /все пак сте юрист/, а и записите ще се пазят 30 дни. Как ще се доказва в съда след 30 дни, ако адвокат ги поиска, нали това ще е доказателство?
Ето готов предтекст даден водач да не получи призовката или да се забави обработването на даден документ в законо установения 3 месечен срок – това не е ли предпоставка за корупция ?!!
Простичък пример – в една ОДМВР, в един атрактивен туристически град например, наказателните постановления от снимките на камерите на някои водачи се пишеха и пишат след изтичането на законоустановения срок – как мислите дали някой не е взел „бонбончета” да се почерпи ?
Как ще нарушите Конституцията на РБългария – „Чл. 32 (2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.”, как разпоредихте това, МВР – министър Вучков, и имате ли законово такова право? А някой пита ли дали служителите са съгласни да бъдат заснимани и по кой закон ги задължавате да се подлагат на това? Все пак освен задължения и те имат права.
– Какъв е смисъла от две коли на КАТ при съставяне на един АУАН, като в цял свят две камери – една отпред и една отзад решават проблема? Проблемът е в това, че някой от ,,нашите” трябва да спечели конкурса и парите за оборудването. Това е същото като с кубинките, които в магазините струват 55 лв., а в МВР струват 95 лв. Да, лапачката ще е голяма много голяма!
– Какво е това указание в точка 9 от заповедта при СПО във връзка с тежки престъпления или ОИМ, да не се осъществява контрол по ЗДВП, а само общополицейски проверки? Това не е ли арогантно нарушение на законите в България?
Пример – ако при такова мероприятие се спре дрогиран и употребил алкохол криминално проявен тип – какво трябва да се направи – да го проверят общополицейски и по – живо по – здраво ли? А употребата на алкохол не е ли криминализирано деяние? Светлозар Лазаров заповедВторото, вие, г-н Министър, разпореждате – да не се осъществява контрол по ЗДВП, а Главния секретар указва друго в т.3 от Документ с неизвестно наименование с Рег № 8121р – 35280 от 26.11.2014 г. – да се уведомява ОДЧ и да се изисква изпращането на екип на КАТ, който да вземе отношение! Изниква въпроса защо се държаха изпити по ЗДВП от служителите на Охранителна Полиция?
И така – кое трябва да се изпълни – Вашата заповед, или документът от Главния секретар, или спазването на законите?!
Г-н МВР – Министър, при това положение служителите ви няма ли да носят наказателна и дисциплинарна отговорност / Нарушение на Етичния кодекс на МВР/ за това, че са нарушили законите в Република България и чрез действията са прикрили престъпление?!
Ами Вие, Г-н Министър, чрез тази заповед чрез която им разпореждате да извършват такава дейност, не носите ли наказателна или дисциплинарна отговорност – та, Вие, им разпореждате да нарушават закона и им предоставяте евентуална възможност да прикриват престъпления?!
Уведомяваме медиите и сте готов по Етичния кодекс на МВР -как бяха точките за САМОРАЗПРАВА със служителите?: „7. Държавният служител пази доброто име на институцията, която представлява.
Светлозар Лазаров заповед8. Държавният служител насърчава хората да спазват закона, като дава личен пример с поведението си.”. Готовооо…
Как Ви се струва, Етичен кодекс, който е неудобен – аут. Да, само че в МВР. В другите държавни институции такъв филм няма – пили, яли прокурори, съдии – никой не ги закача… МВР си е МВР – чатала на врата и слушка, ако ли не върви се към другият „хит” – образуваме досъдебно и уволнение. Ама невинен си бил? Оправяй се. Ех, хитрец беше този от „Тефтерчето Златанов” – Ц.Ц. !
На практика излиза, че Охранителна Полиция ще спира МПС единственно и само при СПО, обявено в интернет страницата. Това звучи като обявата в Окръжен съд Пазарджик за бъдещите арести на имамите от ромската махала. Т.е.: Г-да престъпници, ние ще ви посетим или ние сме обявили мястото където ще проверяваме, а Вие, ако обичате, моля минете от тук, че да ви хванем.
Какво тогава става с така наречения сектор „Оперативен Анализ”, който много успешно помага на оперативните работници относно засечени лица и местата на движението им? Сега каква информация ще подават патрулите, питаме, каква?
Г-н МВР – Министър Вучков, ясно е, че пазите политическото си лице, но служителите на МВР са деполитизирани и трябва да пазят хората и имуществото им, а не Вашите или тези на други лица, както и политическите им амбиции.
Светлозар ЛазаровВ тази връзка, питаме: ЗАЩО стотици хиляди левове се плащат заплати на ДИРЕКЦИЯ „ВЪТРЕШНА СИГУРНОСТ”, ЗАЩО? Какви задължения имат те и каква е целта на тази служба, не е ли борба с корупцията? А за какво служи и другата служба ,,Инспекторат на МВР” ? Защо се харчат толкова пари за две Дирекции с еднакво предназначение ?
Истината е една, г-н Вучков, и Вие много добре я знаете, а тя е, че тази Дирекция „Вътрешна Сигурност” работеше и ловеше корумпета в МВР до момента, в който Цветан Цветанов не изгони най-добрите от тях заради онова корумпе и доносник Орлин Тодоров от Велико Търново, а Цветлин Йовчев не я размаза тотално, слагайки служители, като оня Валентин Тренев – ,,ЕБАТИ” от Варна, дето гонеше диви прасета из полята. Да коментираме ли и скандалния случай с пазарджишките антимафиоти?
ЗАЩО, г-н МВР Министър, заради нещо показано в интернет, а после и в медиите, Вие чрез тази заповед станахте техен заложник? Медиите ли ще учат как да работят и как да изпълняват задълженията си служителите на МВР? С такава заповед корупция не се бори, защото РИБАТА, Г-н министър, не се вмирисва от опашката, а от ГЛАВАТА.
Ето и пример за това досега къде бяха тези две служби, че не направиха и един прост анализ на следния факт – един служител на КАТ взема 20 лв. подкуп, а какво се случва при разпределението на дознанията. Ако има договорка между Директора и прокурора, или между Прокурора и Гл. дознател всичко отива като труд на оперативни или охранителни служби на вятъра! Може би това не е корупция или тя не е по важна от 20 лв. на пътя ?! Защо НЯМА разпределение на случаен принцип. Защо?
Светлозар Лазаров заповедЗащо бившият корифей в МВР и човекът с „юридическите си познания” Цветан Цветанов, който мазно се хвали на медиите как чуждите служби му се радвали / сигурно е станал член на ЦРУ / и го хвалели, а в родната му страна е най-мразен с повдигнати обвинения и присъда на първа инстанция, не вземе да внесе в парламента предложение за премахване на – „Чл. 307. (Изм. – ДВ, бр. 51 от 2000 г.) Който преднамерено създава обстановка или условия, за да предизвика предлагане, даване или получаване на подкуп с цел да навреди на онзи, който даде или приеме подкупа, се наказва за провокация към подкуп с лишаване от свобода до три години.”?
Стиска ли му на Цветанов, или след това аверчетата му в МВР трябва да го последват в шеметната му кариера на ОБВИНЯЕМ?! Но Вие, като юрист, г-н Вучков, сте много наясно какво ще се случи – бомба от задържани корумпета и то на Високо ниво!
Г-н МВР – Министър, защо толкова се връзвате на откровените простотии на Цветан Цветанов с връщането на конкурсното начало? Какъв беше ефекта, когато в „Охранителна Полиция” с конкурс бяха назначени НАШИ лица ОТВЪН, без нито един ден стаж на улицата, и станаха Началници, и командват със замах, без да имат представа от това, което реално се случва на улицата?
При конкурса, като стигнеш на интервю, знаете ли как НАШИТЕ печелят с по 30-40 точки разлика за да изпреварят по – умните, а факта, че умните са по – слаби на „физическа”, а глуповатите печелят по 30 точки на „физическия”, защото са мъже, само че акъла им е в мускулите, а не в главата – какво се получава, знаете ли?!
Имате ли представа за обажданията в Института по Психология на МВР? Смях. Пълен смях, а Вие искате професионализъм на служителите от МВР! Като на оня Тръпков „професионала” – за 20 лв. – и какво, спецовете от Вътрешна, не могат да хванат катаджия с 20 лв?!
Какво правите с разработването и доказването с годни доказателства на някой оперативно интересно лице? Е, да, ама не – един бивш министър на МВР пращаше чрез един бизнесмен /агент под прикритие на ГДБОП / от един туристически град, лица, които да оправят нещата срещу КЕШ в лева в банкноти от различни серии!
Така ще е, г-н Вучков, докато шуробаджанащината и връзкарството е на почит в МВР. Така се израства в кариерата, дори и до висшите постове в тази институция. Така се израства, г-н Министър, а не по преценка на професионалните качества на дадения служител!
С тази заповед Вие, МВР – Министър Вучков, унижихте всички служители на МВР и сега единственото, което могат да правят е да търпят подигравките, които им се сипят над главите.
Апропо, не хабете онзи сектор за борба с компютърните престъпления да извършва ОИМ за лицето, което стои зад тази статия! Не се пънете!
И Цветанов, и Йовчев пробваха, няма да ви се получи! Интернет е необятно пространство, а и настройките на бисквитките се променят, а за IP адресите и устройството за генерирането им – това е друга тема.
Afera.bg

 

«