Публикувано на 25.04.2021 / 17:13

КАК МАЯ ЩЕ СТАНЕ ПРЕМИЕР И ЩЕ СЕ СЛУЧИ ЛИ ЛЕЛЕЯНИЯ ПЛАН НА ЗАДКУЛИСИЕТО, СЦЕНАРИРАН ОТ ГОДИНА И ПОЛОВИНА НАЗАД

Ето какво предстои да се случи, или как Мая ще стане премиер.

Оформя се коалиция на „Изправи се, мутри вън“, „Има такъв народ“, „Демократична България“ и ДПС

Никой анализатор не може да предвиди със 100% сигурност какво предстои да се случи в България през следващите няколко седмици. BIG5 съвсем накратко ще ви представи най-вероятния сценарий за бъдещото управление на България.

Мая Манолова ще бъде премиер. Това ще стане, след като през следващите дни ще се окаже, че Слави Трифонов няма да предложи правителство от името на партията си „Има такъв народ“.

Тогава, по информация на нашата медия, президентът Румен Радев няма да връчи мандат на БСП, ДПС или „Демократична България“, а ще даде такъв на най-малката политическа сила „Изправи се, мутри вън“.

След като това се случи, много бързо Мая Манолова ще представи своя проектокабинет, в който, разбира се, тя ще бъде министър-председател.

Този кабинет ще получи подкрепата на „Демократична България“, „Има такъв народ“ и най-изненадващо и на партията на Ахмед Доган – ДПС. Кабинетът ще започне да функционира по ясна и предварително разписана програма от точки, предварително одобрени и от трите подкрепящи партии. Той няма да има дългосрочност и няма да изпълни целия 4-годишен мандат, а ще функционира докато не бъдат изпълнени основните приоритети по реформи в изборната и съдебната системи, както и да организира изборите за президент наесен.

По информация на BIG5, като министри в бъдещото правителство ще влязат партньорите на Мая Манолова – Арман Бабикян, Николай Хаджигенов, Татяна Дончева и Мария Капон, както и някои низвергнати от ръководството на БСП лица, известни с ненавистта си към лидера Корнелия Нинова.

На този етап е почти сигурно, че никое от емблематичните лица на ДБ и ИТН няма да вземе пост в бъдещото правителство, но пък и двете партии ще предложат хора от своята периферия.

Целта е освен да изхвърлят Бойко Борисов и ГЕРБ от властта, да бъде допълнително смазана БСП така, че дори и при предсрочни избори столетницата да не може да получи по-голяма от настоящата подкрепа.

Според нашите информатори, този проект се обмисля от близо година и половина, като единствени по-сериозни намеци за подобен план излизаха няколко пъти в сайта „Афера“.

Пак по наша информация, президентът Румен Радев също е в течение с тази задкулисна договорка, като е приел да бъде част от нея, въпреки риска да загуби част от „червената“ подкрепа малко преди президентските избори през октомври. За сметка на това Румен Радев ще получи подкрепа и от четирите партии, които реално ще сформират бъдещото правителство.

====

Радев готви Даниел Вълчев за служебен премиер, Мая плаща на Буруджиева, може ли да „блести“ сама

Президентът Румен Радев готви бившия кадър на НДСВ Даниел Вълчев за служебен министър-председател, научи BIG5 от свои хора в Президентството.

Нека припомним, че през последните месеци Даниел Вълчев се изяви като един от най-върлите противници на Бойко Борисов и многократно критикуваше ГЕРБ и правителството из различни медии.

Даниел Вълчев е български юрист, адвокат, политик, заместник министър-председател и министър на образованието и науката, между 17 август 2005 и 27 юли 2009 г. Професор по обща теория на правото и обща теория на държавата в Софийския университет. Адвокат, член на Софийската адвокатска колегия.

Самият Вълчев излезе на политическата сцена като народен представител и председател на Постоянната комисия по европейска интеграция и член на Комисията по правни въпроси в 39-ото Народно събрание. Съпредседател на Съвместния парламентарен комитет – България – Европейски съюз, представител на Народното събрание на Република България в Конвента за бъдещето на Европа, изготвил проект на Европейска конституция – март 2002 – юли 2003 г. Народен представител в 40-ото Народно събрание, избран от листа на НДСВ.

Вълчев е известен с връзките си с шефа на разузнаването преди 1989 г. Любен Гоцев, с бившия министър на отбраната Димитър Луджев, който го назначава в ръководеното от него министерство, с банкера Емил Кюлев и други политици и крупни бизнесмени. В 36-ото Народно събрание Даниел Вълчев и свързана с него фирма са разследвани за корупция и участие в източване на държавно дружество.

Даниел Вълчев е министър на образованието и науката, между 17 август 2005 и 27 юли 2009 г. По време на неговото управление са извършени промени в образователната система. Той е министърът, който въвежда делегирани (самостоятелни) бюджети за българските училища, външното оценяване всяка година на всеки ученик. През 2007 г. се провежда учителска стачка, която е най-голямата и продължителна учителска стачка в България.

В същото време медията ни научи, че от вчерашната среща на Мая Манолова в Банско са отсъствали Николай Хаджигенов и Татяна Дончева, които в момента са коалиционни партньори на Изправи се.БГ.

Оказва се, че липсата на двамата не е случайна, а се дължи на факта, че Манолова умишлено е събрала експерти с цел подготвяне на адекватна оценка на настоящата политическа ситуация и изготвяне на прогноза за бъдещо самостоятелно участие на Изправи се.БГ на евентуални извънредни предсрочни избори. Неслучайно една част от тази задача е възложена на изгонената от БСП политоложка Татяна Буруджиева.

Любопитен факт е, че на вчерашната среща не е присъствал никой свързан с платформите на Дончева и Хаджигенов. Логично възниква въпросът играе ли вече Мая Манолова зад гърба на настоящите си партньори, или смята да ги изненада със самостоятелното и явяване на Изправи се.БГ на евентуални извънредни предсрочни избори.

www.big5.bg

Бележка на АФЕРА: Никак не трябва да забравяме и как Даниел Вълчев, като сол-таш@к бе залепен като гербова марка и до Меглена Кунева.

 

Коментари 25 за
“КАК МАЯ ЩЕ СТАНЕ ПРЕМИЕР И ЩЕ СЕ СЛУЧИ ЛИ ЛЕЛЕЯНИЯ ПЛАН НА ЗАДКУЛИСИЕТО, СЦЕНАРИРАН ОТ ГОДИНА И ПОЛОВИНА НАЗАД”

 1. Последните ще станат първи! Това се е случвало, но със специални изпълнители в специални условия. Условията са налице. Няма подходящи изпълнители. Един лозунг, а не десетки: ВЛАСТТА ОТ МАФИЯТА В РЪЦЕТЕ НА НАРОДА. СЪЗДАВАЙТЕ НА МЯСТОТО НА крадливите ОБЩИНСКИ СЪВЕТИ .НАРОДНИ СЪВЕТИ с провелени на честност и мозък кадри ииздигайте лозунга: ВЛАСТТА а в РЪЦЕТЕ НА НАРОДНИТЕ СЪВЕТИ- Следващата стъпка е замяна на правителствените областни управители с избрани народни областни управители, които да изхвърлят правителствените и разкрият техните безобразия и беззакония.Така лавината на промените ще тръгне и висичко на законно основание – Чл.1Ал. 2 на Конституцията. такова развитие обаче ще е без участието на загрижените за са постоянно във властта. За това са нужни АПОСТОЛИ – във всяко село, град, квартал и най-вече в големите градове. В София трябва да почне организиране на РАЙОННИ НАРОДНИ СЪВЕТИ в „помощ“ на районните кметове,а след това и СТОЛИЧЕН НАРОДЕН СЪВЕТ

 2. Чакайте бе хора, нека някой да ме светне, не беше ли Даниел Вълчев СЕДЯНКАДЖИЯТА ?

  Ах какви кадри ражда майка България, ум да ти зайде !
  Ами тя разкрачената Кюстендилска слива се заиграваше с ДПС когато беше дупеПатка, а за този колос на нашенското образование Даниелчо (май че много Даниелчовци станаха) се носят легенди .

  Май че истината ще излезе някъде там, щом от някоя партия много се боят (БСП) и цялата сволоч хвърля тотално мръсотията си като лайномет и въртят завера в тайна доба, заедно люспи и уличници – Кирето, Буруджиевата, Разкрачената, значи там се намира доброто за България !

 3. Тая ако стане премиер ше изкопая още един тунел ,ама тоя път до Камерун.

 4. Ще има избори юли месец средата 🙂 Тази рошла никакъв премиер няма да стане 😀 И на следващите избори мутрите от провалени адвокати са вън от парламента 😀 Парламента по новините! Този път и да България и мутрите на сестра галева черепова няма да намерят такива спонсори а продадената листа на славчу ще вият като чакали че ако искат пак трябва да си плащат 😀 За това славчу не иска да взема власт поради това че реално няма никакъв контрол над партиината си група! Поради факта че е продадена на иконимически групировки 😀 Реално си е дпс 2 както и да България реално са дпс 2 вече 😀

  1. На Слави, не му трябва да става Премиер , Той, постигна своето !! Изрина с ФАДРОМА.. „Tоксичната партия“.. Герб ! От тук нататък , ще присъства в Парламента като Балансьор (измести от тази позиция ДПС ) ще гласува и подкрепя САМО тези идеи и решения които според НЕГО са в интерес и полза на НАРОДА, а НЕ на политиците !! Той, събуди хората и показа на политиците , че вече НЯМА да могат да се Е@ват с Народа, защото ще си ПРАВИ шоуто от тук нататък НЕ само от Телевизията си , а и от Парламента !! Никога политиката НЯМА да е същата вече !! Това е ПРОМЯНАТА , Това е НОВОТО!!;)

   1. Може да прославяте Слави като чалга икона, ама като политик го няма никъде, къде се скри и си мука като глухоням ограден от безброй горили, ами шубето е голям страх .

    Един човек, който не може да направи семейство, един човек който е некадърен да направи дете и ходи като самотно говедо, та той ли ще създаде ред и ще управлява България, за да се създаде високо жизнено равнище !
    Може ама друг път .

    При това имахме Симитлийска снаха а сега …
    Евгени Минчев : „Слави, признай си, че си гей !“

   2. Слаботов ли си малоумен ли си? славчу реално е дпс 2 и това не е майтап самата истина си е виж кадрите повечето са бивши такива на дпс 🙂 или свързани с тях! Какви народи мислел какви неща този зависим от наркотици и пари боклук не става за нищо една развалина е! за това драска в профила си да не се показва! и ставало новина жалко подобие на човек. Значе прав бях дебни се на профила на славчу и каквото напише става новина ако нещо каже пред журналисти на живо ще е новината на месеца Изместил бил дпс тъпи малоумни чалгари!

 5. С назначението на герджика за сл.премиер и приятелството с царисти, Радев се очертава като привърженик на цАро!

  1. Триморският натовски съпруг на палавата Деса е под чехъла и на един индивид с хубавото българско име саломон паси.

 6. Ако Слави не направи кабинет, е възможен такъв сценарий. Само че, Слави ще направи ! И министрите няма да са от балета…

 7. Такива фантазии отдавна не бях чел. Задава се служебно правителство със съвсем различни от горепосочените хора.

 8. Милен Велчев построи ли си вече къщата на френската Ривиера или сега влиза пак в „политиката“ за да я довърши?

 9. Какво на практика невъзможно има в този сценарий ? Еми възможен е и то по няколко причини.Още от самото начало Радев се наобиколи с кадри на провалената крадлива и лъжлива партия на Крадлив Симо Комарджията Мадридския Лъжец и Крадец демек НДСВ дето за 800 дни така ни „оправи “ всичките с крадене и влачене безбожно че още не можем да седим нормално.То не бяха хотели то не беше далаверата с външния ни дълг да не забравяме и закриването на двата блока на АЕЦ-а.А Куневата кукувица дето подписа закриването им си беше аканъ кадър на НДСВ.Ами Герджиков дето Радев го назначи за служебен премиер от де беше бе – е той от НДСВ.Щото до топлата връзка на НДВС с ДСП и за избабуваната от Гоце Трипера Архаров тройна коалиция / ей затуй вече ще ми изтрият коментара / и за факта че същия тоя Гоце Архаров два пъти стана президент с гласовете на ДПС – то това и децата го знаят.Та колко му е и Даналил Вълчев от НДСВ да стане примиер.А народеца ни пак ще влачи хомота ще го крадът и грабят ненаситни за власт и пари боклуци.Дано Господ Бог се смили над България !

 10. Егати мръсниците гадни!Значи затова се туткат,за да си направят договорките.Щели да отстранят бойко,и с какви ще го заместят,с джендър-лайн !?Тая сбирщина не предвещава нищо хубаво да направи,барабар с дпс.

 11. Подкрепям, тази ПРОГНОЗА , за: Мая,.. Премиер!!;) Между другото, преди ден също написах Тук, в сайта с тяхно разрешение и одобрение, че и на мен така ми изглеждат нещата и посочих и Някой,.. причини защо ТАКА,.. ще се развият събитията !!! НО ,…в едно се съмнявам , че Президента ще назначи Служебно Правителство с „Готовият си Премиер“.. Даниел Вълчев !!??;) Мисля,.. НЕ !!;) Той, НЯМА интерес от Служебно правителство, в ТОЗИ МОМЕНТ !! За него, е по добре правителството да е РЕДОВНО , парламента също,… и да променят Изборният кодекс , да подготвят и изпратят Плана за Възстановяване , да Ревизират из Основи управленията на Герб , да им извадят всичките безумни творения и харчове и да ги обявяват поетапно,… РИТМИЧНО… месец, по месец… до Октомври (Когато са и Президентските избори )… за да СРИНАТ Бойко и ГЕРБ,.. до Основи !! Един, по един.. ще вадят и показват Компроматите през тези 6 месеца за да има ВРЕМЕ… Hарода,.. да ги ОСМИСЛИ !!?;) …а и ИМА вариант,.. Изборите да са 2/1..НО, като,че ли Мая им е НАЙ удобна и „Надъхана“ да Свърши тази 6 месечна РАБОТА !!;) После, Разбира се,.. ще бъде „ОВЪЗМЕЗДЕНА ПОДОБАВАЩО“!!;) А колкото до Слави ,..усещам, че ТОЙ не иска Нито да е Премиер , Нито властта !!;) ТОЙ си НАПРАВИ ТОЗИ ПЪТ,.. ЕДНО ГИГАНТСКО ШОУ,…. Hо.. НЕ… на СТАДИОН или Зала АРМЕЕЦ ,….а ВИРТУАЛНО в ЦЕЛИЯТ СВЯТ чрез Интернет и социалните медии и СРИНА ..Толупа и ГЕРБ ,…НЕ разбира се без НЕГЛАСНАТА подкрепа на ПРЕЗИДЕНТА , протестите с Отровното Трио и Мая !! Слави показа , че политиците НЕ трябва да се Е@ват с над 2 милиона гласували и искащи Промяна на Референдума МУ през 2016!! Той, по законен начин го НАБУТА на Толупа с 200 ..ОТМЪСТИ си за Пренебрежението и НАИСТИНА постави Основите на ПРОМЯНА !! Не СЪМ МУ …ФЕН !! Но му ПРИЗНАВАМ , че успя да СЪБУДИ хората !!;))

 12. Аз съм обикновен български гражданин и като такъв имам право да питам: Отговаря ли на истината твърдението, че царистката Миглена Кунева в качеството си на министър е дала съгласие да се закрият блокове от АЕЦ „КОЗЛОДУЙ“, независимо от това че българският парламент е приел противоположно решение и тя не е се съобразила с него, а освен това и ЕС не изисквал от нея подобно нейно решение. Ако е вярно тя подлежи ли на разследване и съд за предателство на националните интереси, а не да е пак на тлъста заплата? Ако е вярно, то какви поражения са нанесени на българската енергетика и на жизнения статус на българите?

  1. Вярно е, че М. Кунева подписа без нужда и без държавно делегиране затвярянето на 2 блока на АЕЦ „Козлодуй.“ За тази й вредна за България постъпка тя бе наградена с комисиона и висок пост в борда на „Пари Банк.“ Никой до сега не я е обвинил нито в държавна измяна, нито в корупция. Напротив, след сделката Кунева основа партия, стана министър на образованието във втория кабинет на Борисов. Типичен лансиран изгоден Юда без санкции или просто бг политик на висока служба без ценз, но с партийни гланцове. Напр. пребиваването й в „Джон Хопкинс“ Университета не е легитимно обучение, а рекламна партийна дейност, като на Митов, на Надка Нейнска, на Сачева – един няма реално образование в САЩ, все Сороски ментета.

 13. За изненада на Мая ,Вълчев, Радев , Гергов и Станишев …, Пеевски и Данчо Ментата….ще има съвсем различно развитие и коренно различен сценарий…, и друг премиер , няма да е Рашков, …да му мисли ..К.Добрев…и слугите на Тиквоний …

  1. Ето какво заяви по този повод днес по БНР Корнелия Нинова:
   „Разумното за страната е да се направи правителство. Очакванията са към г-н Трифонов като втора политическа сила в парламента. Има няколко аргумента за това. Може би най-силните такива са социалните и икономическите антикризисни мерки, които трябва да се вземат, особено засилени в последните дни от тревожните данни за покачване на цените, поскъпването на газа с 16%, поисканото увеличение на парно и топла вода с нечувани размери. Като насложим всички тези нови елементи към досегашните проблеми с кризата, за нас това е първото нещо, което трябва да реши едно стабилно правителство.
   В петък имахме среща с работодателски и синдикални организации – заедно – за пръв път ги виждам така единни. Абсолютно единни бяха, че на България й е нужна стабилност, сигурно управление и бързи антикризисни мерки за спасяване на икономиката, домакинствата, хората на труда. За нас това минава през актуализация на бюджета, защото досегашните мерки изтичат. За да се заложат допълнителни мерки и тяхното финансиране, това трябва да стане по законовия и правов ред в една парламентарна република – през парламента.
   Стабилно правителство е необходимо и заради Плана за възстановяване и устойчивост, тъй като не е изпратен от досегашното правителство до Брюксел в окончателен вариант, а срокът за това изтича на 30 април. На срещата с работодателите и синдикатите постигнахме абсолютно единодушие Народното събрание да приеме решение, с което да задължи правителството на Борисов в оставка да внесе Плана за възстановяване и устойчивост такъв, какъвто е – с пълното съзнание, че той има много пропуски и слабости и може да бъде много по-добър – за да спазим срока и България в най-кратко време да получи тези средства за възстановяване от кризата. А в разговорите с Брюксел да се остави една отворена врата за допълнителни предложения и подобрения, за което има възможност.
   БСП ще предложи промени в Изборния кодекс между първо и второ четене. Левицата е подкрепила на първо четене Изборния кодекс на „Има такъв народ“, защото в него са заложени и част от предложените от БСП политики като видеонаблюдението, активната регистрация и машинното гласуване. Що се отнася до електронното гласуване и гласуването по пощата, държавата ни не е готова за такава сериозна реформа. Ето, все още нямаме електронно правителство, а за да се пристъпи към гласуване по пощата, трябва първо да се изчистят списъците от „мъртвите души“. А ако сега се правят предсрочни избори, дори няма време да се осъществят тези реформи.
   Ние 4 години искаме разграждане на модела на управление на ГЕРБ. През тези години бяхме категорична опозиция, внасяхме 5 вота на недоверие, направихме над 1300 алтернативни предложения на законите на ГЕРБ. Ако погледнете във времето, ние сме единствената партия, която по никакъв начин не е подкрепяла или договаряла каквато и да е помощ от ГЕРБ или някаква колаборация. Това ни прави автентична опозиция и никак не ни е трудно да следваме такава линия, която е принципна. Мисля, че беше принципно и отношението ни към мораториума. Ако искаш да разграждаш този модел, то трябва да си отвориш очите, че в момента той се окопава във властта за следващите 5 години. Нищо по-логично нямаше от това, новите политически субекти, които искаха промяната, да подкрепят това наше предложение. Що се отнася до другата част на пленарната зала, към ГЕРБ също сме последователни в нашите действия. Бойко Борисов е разбил доста партии и е наложил практиката да си купува депутати от други формации през последните 11 години като част от неговия порочен модел на управление. През 4-те години откакто съм председател, той не спря да опитва да прави това и в БСП. Е, не му се получи. Имаме факти за договорки с вътрешната опозиция – на обществени поръчки, на едни десетки милиони за една дупка във Варна и т.н. Това няма как да стане с БСП. Тази линия на политика – на безкомпромисни действия срещу задкулисието – беше препотвърдена на прекия избор от над 80% от членовете на БСП. Установихме допуснатите от нас грешки на парламентарните избори и те могат да бъдат отстранени за следващите избори. Има и такива, които са обективни и извън нас, за които обаче трябва да намерим диалог и общ език с всички парламентарни партии, защото касаят промени в законодателство. Имам предвид бруталното купуване на гласове, корпоративния вот, натиск върху администрацията, подправени протоколи. Това са факти, които са изнасяни много пъти, но трябват решителни действия да го спрем и това вече не зависи само от БСП. Част от тези действия са машинното гласуване, активната регистрация и видеонаблюдението на изборите. Другият обективен фактор за резултата на БСП на изборите е пандемията. Всички социолози и политолози считат, че част от нашите по-възрастни избиратели не са излезли да гласуват заради страх от заразяване.
   Отношенията ни с президентската институция категорично не са такива, каквито бяха представяни, манипулирани и внушавани – че едва ли не водим страшна война. Това беше изкуствено създаден въпрос, за да се удари БСП по времето на предизборната кампания. Ние бяхме принципни и последователни. Казахме, че веднага след парламентарните избори ще изразим подкрепа, защото по време на избори за депутати не се правят номинации за президент и вицепрезидент.
   Процедурата по връчване на трети мандат е изключително и само в правомощията на президента Радев и ако той бъде връчен на БСП, партията ще свика заседание на Националния съвет, на което ще се реши как ще процедира.“

 14. Даниелчо Вълчев, с баща комунист, т.е. пълен боклук и юдео-хазар, е известен в някои среди, като един от най-богатите „политици“, по наследство натежал с 500 милиона от любимите банкноти на Ишиаса Юнкер и Бай хуй

 15. Тоя вариант усилено се говори из нета, и е много добре, ако стане, защото и последните идиоти, за които льотчикът е идол, ще се убедят, че той е един боклук.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *