« Върни се назад Публикувано на 19.01.2021 / 21:24

КАК Е ВЪЗМОЖНО В ТРИТЕ НАЦИОНАЛНИ ТЕЛЕВИЗИИ ДА НЯМА НИТО ЕДИН ГРАМОТЕН РЕПОРТЕР ИЛИ РЕДАКТОР?! ОБЩЕСТВОТО Е ЛЪГАНО И ПЛАШЕНО!

Днес БТВ, че и БНТ и Нова, ни проглушиха ушите със “световната новина – уникален случай в световната медицина”, че бебе от Пазарджик се е родило с антитела срещу COVID на 5 януари.

БТВ каза: „Пазарджик смая медицината“! Имало само още един друг подобен случай в света – в Сингапур миналото лято, тръби БТВ!

Сега ви показвам антителата на нашето бебе Мария Барекова, която се роди на 1 декември миналата година в болница Токуда в София. Както се вижда и тя се роди с антитела, благодарение на майка си Мария и то повече от месец по-рано преди случая в Пазарджик. И жена ми, както родилката от Пазарджик, изкара COVID по време на бременността – в 6 -и месец през октомври.

Имам ли претенции нашата дъщеричка да държи и тя националния рекорд? Не, нямам.

Просто искам медиите да спрат да лъжат и да преувеличават. Да се роди бебе с антитела, след като майка му е изкарала вируса с бременността, не е новина, камо ли “световна”, а нещо нормално. Естествено е. Такава ни е природата, природата на човека.

Повдигнах  тази тема, за да се види с факти колко преувеличават, истеризират и фейкват медиите в случая с новия вирус.

Като баща на пет деца искам обществото ни да бъде информирано по тази тема, а не лъгано и плашено с неясна цел. Особено толкова елементарно.

Журналистите можеха просто да звъннат един телефон в Токуда или Майчин дом и да разберат колко много бебета се родиха и раждат с антитела в България и по света през последната година.

След като така преувеличават за антителата с проверими за две минути факти как да им вярвам за другите новини по темата с COVID???

Как е възможно в нюзрума на трите национални телевизии с претенции да няма един грамотен репортер или редактор, който да провери подобна псевдо световна „новина“?

Николай Бареков

«