« Върни се назад Публикувано на 23.11.2014 / 19:12

КАК ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ ПЛАЩАТ МАСРАФА НА „ЛЕКСУСА” НА ЯНКО СТАНЕВ С ОБЩИНСКИ ПАРИ. ПРОКУРАТУРАТА, ЕСТЕСТВЕНО, СПИ!

Янко СтаневНа 3.02.2012 година между частната фирма „КАРКОМ” ЕООД и Община – Варна се сключва договор, според който „КАРКОМ” предоставя на Община – Варна за временно и безвъзмездно ползване лек автомобил марка LEXUS RX 450 H, с регистрационен номер В 5999 PK. В договора са описани номерата на шасито и двигателя на луксозния автомобил.

„Автомобилът се предоставя на Община – Варна с цел демонстрация на неговите технически характеристики, удобства и поведения на пътя. Автомобилът се предоставя в пълна техническа окомплектовка, в отлично състояние за срок до 31 декември 2012 г.”, пише още в договора.
Лексуса е предоставен с копие от застрахователната полица за застраховка „Каско” и застрахователна полица за застраховка „Гражданска отговорност”.
Всички разходи по стопанисването и управлението на автомобила са за сметка на Община – Варна,
Прави впечатление, че на титулната страница на договора пише „Днес – 3.02.2012 г. …”, а под подписа на екскмета на Община Варна – Кирил Йорданов има печат с култовата дата – 2.02.2012 г. Договорът е подписан от Кирил Йорданов и от тогавашната счетоводителка на Община – Варна Юлия Йорданова.
Лексусът, предоставен на Община – Варна, обаче от страна на кмета Кирил Йорданов е даден на … Янко Станев, който по това време е зам-председател на Общински съвет – Варна.
Забележете, не дори на председателя на Общинския съвет, а на … Янко Станев.
По същото време Янко Станев получава също и кабинет в сградата на Община – Варна.
Така в продължение на цяла година /по договор/ Община – Варна плаща масрафа за бензин и всичко останало по „Лексуса” на лицето Янко Станев.
Янко Станев ползва въпросния Лексус като ЛИЧЕН ЧАСТЕН АВТОМОБИЛ И ДО ДНЕС.
Проверка на АФЕРА показа, че договора, сключен между фирмата „КАРКОМ” и Община – Варна е бил прекратен след изтичането му, след брожение показано от лица от екипа на Кирил Йорданов по онова време, че абсолютно без никакво основание е дал автомобила на Янко Станев и данъкоплатците плащат привилегията му да кара колата като частна.
И до днес обаче – 24 ноември 2014 година лицето Янко Станев продължава да ползва Лексуса като лично свой автомобил.
Прокуратурата и тогава, и сега, естествено, спи. Което във Варна не е изненада за никого.
Afera.bg

Янко СтаневЯнко Станев

 

«