« Върни се назад Публикувано на 24.03.2021 / 21:36

КАК ВСЕКИ БЪЛГАРИН ДА СИ ХВАНЕ РУСКИ ШПИОНИН

Всеки българин трябва да хване поне един руски шпионин. Така е заръчал шефът на НАТО Столтенберг на отвъншната министърка Захариева. Отвъншна, защото след 4 април ще чука от другата страна на вратата.

Има обаче достатъчно време до вота нашият смел и достоен гражданин да хване поне един гаден шпионин на Москва. Въпросът е първо да си го представи, после да го обозначи и накрая – да го пипне.

Задължително е шпионинът трябва да мяза поне на Борис Карлоф, който играе най-зловещия Франкенщайн. Или поне на страшничкия депутат от Думата и бивш боксьор Николай Валуев.

Шпионинът трябва да пие много, но никога да не се напива. Защото от Москва ни пращат само такива, които да ни шашкат с носенето на пиене, за да ни сплашат.

Най-важното е да търсим агента наблизо около нас. Той може да е от съседния вход, да ни маха от скъпата си кола на светофара и даже, да ни готви всеки ден отвратителна курбан-чорба с кисело зеле и агнешко.

Гоша например живее в една пристройка в двора. Той казва, че има сайт за маркетинг. Почти два метра е и все ми обещава да намери някъде една маса и да седнем на по водка на тротоара. Заподозрях го и веднага му дадох от собствените си домати и краставици. А той се хвалеше как размятвал трима англичани в отсрещния бар по време на мача на руснаците с Англия на европейското. Малко преди да го заловя и да го предам гордо на властите обаче, Гоша се напил и изпаднал в безсъзнание. След 7 дена в болницата той изчезна нанякъде с мотора си, с който е участвал в походите на „Ночние волки“.

Друга е работата със Серьожа. Говори руски с грузински акцент. Идва на буната с  луксозен джип и се заема с попчетата, защото друго не може да лови. Хвърля по едно влакно с олово и две куки и го закача за бетона. Симпатяга, макар и на 70 години. Алиев е наш човек, избухва внезапно той по време на конфликта в Нагорни Карабах. Шпионин. Чакам пролетта да се появи и непременно ще пробвам да го заловя. Ако може, директно на буната, докато вади някоя и друга кая.

За да хвана руски агент, може и да не излизам от вкъщи. Там поредният борш бърка Наталя, написано с мягкий знак. Вече трета година слага в чорбата агнешко и я зеносва с кисело зеле. Но я търпя, защото след третия литър вино мята чинии директно в целта и трябва да съм кротък. Дали пък да не я издам? Само една шпионка, само една руска Мата Хари, може да готви такива буламачи.

А можеше да заловя моя шпион още през 2013-та година. Тогава едно русначе се бе влюбило в дъщеря ми и трябваше да седнем с него под звездите на терасата. Питах го какво става и то ми отговори чинно, че руснаците имали нови ракети. 5 години преди Путин да разиграе свръхзвуковите си оръжия на видеоекрана! Горкото шпионче, така се издаде, че главата му намери един кактус и трябваше цяла нощ да вадим трън по трън от нея.

Миналата година гледам по новините това момче гостува на Албена на един министър от сегашното правителство.

Абе той, министърът, защо не си го хване сам…

Цанко Цанев

«