« Върни се назад Публикувано на 03.10.2014 / 13:12

Какъв траур?!

Христина ХристоваВие случайно знаете ли чия памет почитаме днес? Кои са загиналите хора, техните имена, лица?
Не.
Анонимни съдби на анонимни хора, загинали за 280 лева, за да не умрат от глад.
Обявяването на ден за Национален траур в памет на загиналите при взрива в Горни Лом е поредният циничен, некадърен ход на така наречения служебен кабинет и на лицето Близнашки, което вече беше сътворило предишната вечер безпрецедентния си гаф, пожелавайки „Приятна вечер!“ няколко часа след трагедията и тръгвайки на футболен мач, където според бляновете в обърканото му съзнание го очаквал целият български народ. След като с това неадекватно изказване въпросното лице стана обект на публични подигравки и медиен линч, то побърза да си измие ръцете по същия невменяем начин, като предприе следващата абсурдна стъпка – да обяви ден за траур още преди да е ясно колко са жертвите и кои са те. Едва по обед, в деня на траура, имената на жертвите почнаха да излизат в някои електронни медии.
Безобразие. Абсолютно безобразие.
Показващо пълна, малоумна, извратена, престъпна невменяемост. За този изживяващ се като премиер натегач, трагедията на почернените семейства вече дори не е и статистика. Това лице се е издигнало и над статистиката. То дори не се интересува от бройката на загиналите българи. Бърза с обявяването на траура, като част от един напълно примитивен, черен пиар.
Кажи им поне имената! Покажи им лицата! И днес ли те ще останат анонимните бели роби и робини, станали жертва на поредното масово убийство?!
С този пиар ход ли ще замажеш факта, че беше извършено преднамерено, брутално престъпление, играещо си с човешките животи и със Смъртта?!
Братя и сестри българи,
Днешният ден за траур е поредната гавра с вас и вашия живот. Вие сте просто едно безименно стадо. Няколко овце умряха. Анонимни. Защото овцете нямат имена. Назначените отгоре пастири хвърлиха прах в очите на останалите безименни овце от стадото и продължават нататък. По старому.
До следващия курбан. До следващия ден на траур.
Ще бъде така, докато не разберете това, което ви каза вчера един млад българин.
Не ни трябва Ден на траур, трябва ни ДЕН НА ГНЕВА!
Затова излезте в неделя. И им объркайте сметките. По техния начин.
Анонимно.

Христина Христова

http://avtorski.pogled.info

«