« Върни се назад Публикувано на 15.06.2017 / 20:01

КАКЪВ ПРОКУРОР ТРЯБВА ДА СИ, ДА СИ ПЛЮЕШ НА СУРАТА, ЗА ДА ПОЗВОЛИШ ПОДСЪДИМ ДА ТЕ ПРЕДЛОЖИ ЗА ВСС?!

веселин марешкиПървите две кандидатури за членове на Висшия съдебен съвет от парламентарната квота вече са факт. Веселин Марешки издига кандидатурата на обвинителя Владислав Томов за Прокурорската колегия.
Владислав Томов е прокурор в РП-Варна. Завършил е юридическия факултет на ЮЗУ „Неофит Рилски“ в Благоевград. Има 20-годишен юридически стаж. „Прокурор Томов е известен сред колегите си като ревностен радетел за спазване на принципа на случайното разпределение на делата, Кодекса за етично поведение на българските магистрати и гражданско наблюдение на съдебната система. Противник е на изразените становища за изваждане на прокуратурата от съдебната власт. Предимствата на г-н Томов са задълбочената юридическа подготовка, богатият професионален опит, безупречната репутация и силната лична мотивация за провеждане на реформите, започнати от действащия ВСС“, аргументира се Марешки.
През 2011 г. Томов е удостоен с награда от конкурса за магистрати и полицаи, учреден в памет на италианския магистрат Джовани Фалконе – „Страхливият умира всеки ден, смелият – само веднъж!“., пише „Правен свят“.

Какъв прокурор трябва да си, за да си плюеш на сурата, че да я докараш дотам ПОДСЪДИМ ЗА РЕКЕТ И ПОБОЙ да те предлага за член на ВСС?!

И колко „безпристрастен“ и „независим“ си, след като можеш да допуснеш един подсъдим като Марешки, за чиито афери с лекарства, апропо, днес пък бе изслушана журналистката Валя Ахчиева в парламентарната комисия за борба със сивата икономика?
Апропо, за несведущите – наградата, която бил взел прокурорът Томов в памет на Джовани Фалконе е учредена не от кой да е, а от …. Душана Здравкова!
Още по апропо, не сме чули въпросният прокурор да се е прочул със смелостта на Фалконе.
И още по по апропо, съпругата на прокурора „на Марешки“ е също прокурорка от ВРП – Евгения Велчева – Томова. И НЕ е братовчедка на ексглавния прокурор Борис Велчев. Да се знае.

Afera.bg

 

 

«