« Върни се назад Публикувано на 16.09.2022 / 13:40

КАКВО ПРАВЯТ МВР ДЕМЕРДЖИЕВ И КОПРИНКОВ В РЕСТОРАНТА НА БУТИКОВ ХОТЕЛ В „ДИАНАБАД“

Копринков – сивият кардинал на Демерджиев.

Какво са правили двама миналата неделя в ресторанта на бутиков хотел в „Дианабад“?

За всички в МВР е ясно, че Иван Демерджиев е на повикване от „Дондуков“ 2. Неговият пряк кадровик там е Николай Копринков, съветник по вътрешната политика на президента Румен Радев. Демерджиев дължи това да е служебен вицепремиер и вътрешен министър именно на някогашния съдържател на заведение в с. Труд – Николай Копринков.

Странно е, че двамата не са предпочели да се видят в кабинета на съветника в сградата на президентството, нито в сградата на МВР на ул. „Шести септември“, където на втория етаж Демерджиев има просторен кабинет, облицован от стара дървена ламперия.

Наместо това – миналата неделя се оказва, че един от сивите кардинали на служебната власт – кадровикът от „Дондуков“ 2 Копринков е привикал в ресторанта на бутиков хотел в столицата Иван Демерджиев, който обаче не е в качеството си на пловдивски адвокат, а на служебен вицепремиер и вътрешен министър.

Дали пък в разговорите между Копринков и Демерджиев не е ставало въпрос за това – кого трябва „да удря“ МВР в предизборната кампания? Демерджиев да не би да тръгва по стъпките на свои предшественици, които винаги са ползвали МВР по време на избори, за да служи на актуалните политически господари?!

В грешна посока сте поели, господа.

Любопитно, че освен от службите, срещата е била документирана и от „случайни гражданки“, които си направили селфита с двамата събеседници. Така, че другия път, няма нужда да се криете по бутикови хотелчета в „Дианабад“, ами, най-добре си се вижте в служебните кабинети. Така и така сте ясни на всички.

Галин Костадинов

«