« Върни се назад Публикувано на 14.01.2011 / 19:35

Какво правят в една масонска ложа човекът на Първанов Спас Панчев, Иван Драшков и Веселин Марков?

 

 

На 11 ноември 2010 година старозагорският депутат от Коалиция за България и председател на земеделския съюз „Александър Стамболийски” Спас Панчев казва:  „Надявам се да получа покана за участие във форума, на който ще бъде оповестено началото на станалото популярно като президентско движение АБВ и ще участвам. Аз харесвам идеята на президента, защото, за съжаление, днес гласът на опозицията не се чува достатъчно силно и ясно поради една или друга причина – не само в парламента, но и в медиите. А това, което експертите и народът мислят, трябва да се изрази по-отчетливо".

 

Кой е Спас Панчев?

 

Спас Янев Панчев  е роден на 08.02.1950 година в село Илия -Кюстендилско. Завършва Висшият химикотехнологичен институт през 1974 година Има икономическа преквалификация „Маркетинг и мениджмънт на външноикономическите връзки”. От 1977 година работи в „Техноимпортекспорт” – София. Бил е директор на търговско-икономическата служба към посолството в Багдад.

С помощта на ПГУ – ДС за показани качества Спас Панчев е издигнат за ръководител на компанията от 1990 до 1991г. Отново, с помощта на службите и соц.депутати е издигнат за ръководител за периода от  1993 до 1997 година.

Какви са ангажиментите на Спас Панчев към наемателите на сградата, находяща се на ул. ”Позитано” 20 можем само да гадаем…

Прави впечатление обаче , че винаги когато БСП е  начело на държавното управление, Панчев е награждаван с поредния държавен пост. За кратко време ръководи държавната администрация в Комитета по туризма към Министерски съвет, за да достигне съвсем логично апогея си по време на тройната коалиция – зам.министър на отбраната.

Легендарно е неговото пребиваване там….но за това и прокуратура, и МВР мълчат.

Спас Панчев е недосегаем, недосегаем за закона, за службите и прокуратурата. В почивките докато „умело” ръководи финансите на МО, играе  футбол в любимият си клуб ”Лозен” в компанията на Младен Георгиев ( зам.шеф на Инспектората на МВР, бивш директор на „ИПОН”, а сега главен секретар на ДАНС), Ивайло Чобанов „Пилето” – съратник на легендарния Янко Ваташки и виден столичен наркодилър, и други култови фигури от родния ъндърграунд…

След изморителните футболни мачове ръководи вещо и с лекота българските филателисти, ръководи за свой интерес левите земеделци от ЗС ”Ал.Стамболийски”, ръководи и Ротари клуб ”Тангра”…

Изобщо на Спас Панчев силата е да ръководи.

Доказва го и шефският пост в „Аркус”АД, където освен съдружник е председател на борда на директорите. Е, там по негови думи е принуден да търпи „мазните” физиономии на Банко Банков и Дочо Караиванов, както в „Аркус”АД така и в „Тексимбанк” (Дали Спас успя да я продаде на ТИМ ?…), но това е въпрос на време.

Каква ще бъде съдбата на сдружението, в което участват с Банко Банков, само Спас и Господ знаят (сдружението изкупува земеделски земи – около 20000 дка, като ги подготвят за финансиране от еврофондове, използвайки това, че Панчев е шеф на БЗНС и депутат от КБ). Но който оцелее… Голяма част от неговите бизнес партньори или си продават акциите, или се отказват от бизнеса, или ако не издържат на темпото и не оправдаят доверието се самоубиват като адвокат Николай Гърмидолов.

На 23.10.2010 юристът бе намерен с огнестрелна рана в областта на главата край пътя Елена – Златарица, след като няколко месеца бе общински съветник от БЗНС ”Ал.Стамболийски” в Лясковец.

Трудно и опасно е да се работи с Бат Спас… И на улицата, и в парламента, и в криминалните структури обръщението към него винаги е топло, фамилиарно, но и с респект – Бате Спасе…или уважаеми братко!

Да !Спас Панчев е и масон! Освен собственик, e ръководител на над 35 фирми и сдружения. Докато ръководи и депутатства, Спас Панчев намира време и за масонство. Като ръководител на ложа масони, успява да привлече в движението на свободните зидари за членове мастити фигури като Иван Драшков, скандално известния Веселин Марков и не по-малко известния Мартин Макариев („Химко”), плюс половината членове на БЗНС  ”Ал.Стамболийски”….

Какво правят в една ложа хора като Панчев, Макариев, Драшков, Марков и активисти – земеделци ?! Логичният отговор е – да манипулират, контролират и ръководят…..

Каква ще бъде съдбата на Ангел Симеонов (собственик на хотел „Анел” и съратник на президента) можем само да гадаем…Доскоро приятели, а сега непознати. По думите на Панчев – „Загубено време с малки хора”…За влошените отношения Панчев обвинява сестрата на половинката си Цветелина, но това е друга тема…

А какво ще решат  прокуратурата и МВР (ОДП – В.Търново) за фалшивата диплома на Цветелина Костадинова, Бат Спас ще каже, а може би Банко Банков и Дочо Караиванов знаят по-добре, кой издаде фалшивата диплома….

Да ни е честита новата политическа формация „АБВ” и новият морал, който нейните кандидат – членове като СпасПанчев налагат.

 

Георги Григоров

 

 

 

«