« Върни се назад Публикувано на 09.06.2022 / 17:02

КАКВО ПРАВИ ЕДИН ОБРЕЧЕН ПРЕМИЕР НА БЪЛГАРИЯ В ОФИСА НА МЕГА ТУРБО ОЛИГАРХ НА ПЪПА НА СОФИЯ!

Какво прави един обречен премиер на България (държава-член на ЕС) в офиса на един мега турбо олигарх на пъпа на София рано сутрин в делничен ден?

Въпрос за 1 милион евро на депутатска глава, готова да предаде партията си и избирателите. Защото премиерът вече е наритан смъртоносно от своя ортак и тича на пожар при „баща си“.

Тази сутрин точно в 9 часа и 15 минути Кирил Петков се изсули от офисите на „Икономедия“, която стопанисва малотиражката „Капитал“ и двете собственост на господаря му Иво Прокопиев! С кавалкада гардове и охранители от НСО Петков пристига час и половина по-рано в офиса на Прокопиев на централната столична уличка „Иван Вазов“ номер 20, където по това време няма пукнат журналист, само боса им.

На излизане десетки ранобудни и шокирани граждани виждат пищната гледка как #ПростотоКиро с увесен нос напуска сградата на „Капитал“ с десетки гавази и се мушва в единия от паркираните отпред няколко мерцедеса. Обичайната заподозряна Лена Бориславова не е забелязана да се навърта с шефа си на излизане, което означава, че може и да е останала, за да запише задачите, сведени от господаря им от първа ръка.

Как е възможно подобна среща между премиер и неговия задкулисен господар на крака в частен офис?

Показност пред населението кой е шефът на държавата или екстремни срещи, след като коалиционният партньор ритна мощно паянтовата управленска колиба и спонсорът трябва да вади торбите с парите за продажни депутати? Кой  взима решенията в държавата? Правителството или олигарсите, които направо им ги диктуват от офисите? Отчаяни времена – отчаяни действия!

#КОЙ ще плаща под масата куфарчетата с баснословните пачки на депутатите на Слави, които вчера Киро и Кокорчо се заканиха да накупят и да им гласуват кабинета, въпреки всичко? Въпроси, на които лично аз чакам отговор от Киро Петков – #Простото и шефа му Иво Прокопиев! А и НСО трябва да излезе с позиция, дали е законно и морално да пази премиер, който обикаля като плеймейтка на повикване по офисите на олигарсите!

Николай Бареков

«