« Върни се назад Публикувано на 11.12.2017 / 14:01

КАКВО НИ КАЗА ДЪРЖАВНИЯ КЕВР НА КОЙТО ПЛАЩАМЕ НИЕ, ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ, КАТО ГОВОРИТЕЛ НА ВИК ДРУЖЕСТВАТА, ОТКОЛКОТО ДЪРЖАВЕН РЕГУЛАТОР

БОЙКО БОРИСОВВИК дружествата, които представляват черни каси за много милиони ни съобщават, че ще увеличат цената на водата не в проценти, а в пъти. Така наречения регулаторен орган КЕВР, от своя страна е вече по-скоро говорител на дружествата, отколкото държавен регулатор. Изключваме театралните постановки, които разиграват понякога, за да демонстрират независимост!

Какво ни каза държавния орган КЕВР на който плащаме ние, данъкоплатците? Каза ни, че ВИК-хайдутите имали бизнес план и точно този план е нормално да го платим ние. На мен ми звучи като погребален марш.

Нека си представим, че всеки от нас измисли някакъв бизнес и тази измислица, трябва да бъде платена от всички български граждани. Страхотен бизнес, нали? Не влагаш нищо, а вземаш всичко.

Да погледнем в дълбочина какво всъщност вземаш. От една страна „инвестициите“ който ще си останат само на хартия, ще усвоиш през свои фирми и ще ги прибереш в джоба си. В другия джоб ще сложиш изсмуканата от пръстите ти цена на водата, плюс скритата продажба на активи, които така или иначе си придобил. Задържаш това положение около пет години, през които сапунисваш всички, че имаш невероятно желание да правиш бизнес в България. След като си спечелил чисти няколко милиарда и те са в офшорни сметки, обявяваш, че така не става и не получаваш разбиране от граждани и държава. Всички са лоши и никой не разбира колко важен инвеститор си бил!

Продаваш целия бизнес. Наследникът ти ще получи проблеми, които ще преодолее с нови „бизнес идеи“, които ще платят отново потребителите т.е. всички граждани.

Потребители, които от векове по вода газят жадни ходят!

Тази престъпна въртележка завъртя България и през последните 25 години либерално стопанство. Толкова либерално и демократично, че има правно основание да ти вземе телевизора чрез съдия изпълнител, ако не си платиш, за да бъдеш ограбен…

николай марковНиколай Марков

Колаж: Самир Сами

«