« Върни се назад Публикувано на 30.09.2014 / 22:42

Какво ни готви правителството на Близашки? Да живей правилният протест!

Йонко ГрозевКакво ни готви правителството на Близашки, ей така, между другото ?!
Изтича мандата на българския съдия в Европейския съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбург. Процедурата за нов съдия от българска страна предвижда специална комисия, определена от министъра на правосъдието, да избере трима кандидата. Те ще бъдат предложени от Правителството на Съвета на Европа, който окончателно ще посочи българския съдия в Съда в Страсбург.
Никой не разбра кой и кога обяви процедурата, какви бяха крайните срокове за издигане на кандидатите, кой имаше право да ги издига.
Единственото, което се знае, са критериите, записани в Регламента за създаване на ЕСПЧ – кандидатите трябва да са с поне 12-годишен юридически стаж, високи морални и професионални качества, отлично владеене на френски или английски език, както и познания по международно право.
Дали кандидатите отговарят на тези условия, знае само въпросната Комисия. Кои са членовете на тази Комисия, знае единствено този, който ги е определил – лишеният от адвокатски права министър на правосъдието!
И за да не се чудите кои са кандитатите – Йонко Грозев,Николай Енчев, Илиана Балтова, Катерина Йочева, Георги Керелов, Ангел Анастасов, Георги Леков, Ана Миленкова, Виктор Соловейчик, Искра Александрова, Мая Русева, Пламен Борисов и Таня Куцарова.
Следват въпроси: защо сега, кой реши, кой назначи, кой определи, има ли регламент, къде е публикуван, кои отговарят на европейските изисквания, как ще ги оценяват, кой ще контролира, има ли конфликт на интереси, ………айде стига толкова!
Отговора е един – ТОЙ Е – ЙОНКО ГРОЗЕВ!!! ТОЙ Е СЪДИЯТА!
Той е съучастникът(не в смисъла на Наказателния кодекс) с лишения от адвокатски права министър на правосъдието в редица соросоидни НПО-та и, като всички видни протестанти(според Христо Стоичков), трябва да получи подобаващото признание!
Ама май това ще да е най-отблагодаряващото се назначение от всички – 7 години!
Лишеният от адвокатски права министър на правосъдието ще се хапе по ….., където той си реши! Има-няма 2-3 месеца министър! А ЙОНКО- 7 години Европейски съдия!(да вметна, че заплата е 25 хил евро и никакви лични разходи!). (К’во стана с А.Г. 45г., известен във фейсбук средите като Малвина? Май завалията остана единствен без държавна цицка!)
А, на бас, че ще е Йонко!
Да живей правилният протест!
Иван ПетровИван Петров
Адвокат, прокурор на столична апелативна прокуратура /1998-2005/

«