« Върни се назад Публикувано на 05.04.2022 / 9:52

КАКВО НАИСТИНА СЕ СЛУЧИ В БУЧА? НАЙ-МАЩАБНАТА ПРОВОКАЦИЯ СЛЕД „РОДИЛНИЯ ДОМ В МАРИУПОЛ“ (ДОКАЗАНА ЛЪЖА НА УКРАИНСКАТА СТРАНА)

Какво наистина се случи в Буча?

Въпреки факта, че информацията, че руските войски са започнали да напускат Буча, се появи на 30 март, публикации за голям брой цивилни жертви, останали след себе си, се появиха едва късно вечерта на 2 април и сутринта на 3 април.

Именно това забавяне във времето предизвиква голямо подозрение, тъй като по-рано украинската страна разработи всички подобни „факти“, които по-късно се оказа манипулации и лъжи много бързо. Създава се усещането, че това време е използвано за подготовка на най-мащабната провокация след „Родилния дом в Маруипол” (доказана лъжа на украинската страна).

Видео – шофиране по Буча

Видео:

https://telegra.ph/Kakvo-naistina-se-sluchi-v-Bucha-04-04?fbclid=IwAR2w1eIo65WXHJgNxEqnyZuC9SSSn83xzN6KAORkritKzDqBhOR47FMH7ik

Основната теза на украинските и западните медии е, че руските военни са напуснали Буча, като преди това са оставили огромни жертви сред цивилното население и нарочно избивани. Едно от основните доказателства беше видеозапис от преминаването на въоръжените сили на Украйна през града. Отстрани са телата на цивилни.

Като първоначален анализ на ситуацията използвахме изходното видео с лошо качество, което беше показано в ефира на украински телевизионен канал и разпространявано от украинските TG канали. Защо първоначално нискокачествен видеоматериал беше даден в ефир, повдига много въпроси. След публикацията в нашия канал се появи видео с висока резолюция.

Имаше ли движение на ръката или не?

Изхождахме от информацията, която беше тогава. Всъщност в първия епизод това не е „движение на ръката“, а отблясъци / мръсотия върху предното стъкло на колата. Анализът на това твърдение е добре представен в tg-канала на блогъра Иля Варламов. Но това не променя факта, че това е почти единственото видео от мястото. Нормално все пак в пъти по-трудно е да се фалшифицира видео отколкото снимки.

Що се отнася до втората част: за „огледалото за обратно виждане“, категоричното потвърждаване или опровергаване на версията, дори и с високо качество, остава невъзможно. Позицията на тялото изглежда променена и изкривяването на огледалото не обяснява нищо: в първия кадър тялото е успоредно на бордюра, а във втория вече е перпендикулярно, което може да е следствие от движението на тялото.

 

Кръвта се появява точно в един епизод (33-37 секунди) и на снимки от същото място. Те са направени отделно и публикувани в Twitter-а на Михайло Подоляк – съветник на Зеленски – с молба към западните страни да предоставят допълнително оръжие. Припомняме, че руските военни напуснаха града на 30 март и появата на тези кадри 4 дни след събитието само засилва убеждението, че тези кадри са инсценирани. Руските военни със сигурност не биха оставили телата на пътя. Дори ако допуснем, че е извършено някакво масово убийство, то кръвта трябва да е минимум на 6 дена – на 29 през нощта да са ги убили и на 30 да се изнасят. Но не! Кръвта по телата е полу-прясна все едно се е появила между първите 24 и 48 часа след убийствата. Кръвта ясно се вижда на снимките публикувани от Михайло Подоляк – съветник на Зеленски – в Туитър. Обърнете внимание! Подоляк не публикува снимките за да изкаже съболезнование на близките или нещо подобно, а ги публикува под наслов: „Погледнете какво правят руските варвари ето за това ни трябва още оръжие.“

Имало ли е тела в града?

Член на градския съвет на Буча показа как изглежда градът след руските военни. Видео от 3 април, на всичките 4 тела няма. Но накрая можем да видим снимачен екип на магистралата до военна техника.

Възможно ли е да се стреля по цивилни?

Разрешението за стрелба по цивилното население е заснето на видео по време на комуникацията на войниците на отбраната. Това видео беше качено вчера от лидера на киевската Теродбрана Сергей „боцман“ Коротких.

Един войник пита друг:

– Има момчета без сини ленти, мога ли да стрелям по тях?

– Да, ***! (в оригинал се казва „А то!“, което е вид изказ за казване на „да“).

Видео:

https://telegra.ph/Kakvo-naistina-se-sluchi-v-Bucha-04-04?fbclid=IwAR2w1eIo65WXHJgNxEqnyZuC9SSSn83xzN6KAORkritKzDqBhOR47FMH7ik

Във видеото няма тела със сини ленти. На тези, където са, са бели, което е разпознавателен знак за руснаците. Жител с бяла лента се възприемаше като неутрален или съюзник с руските войски.

Буквално час по-късно в украинската телевизия се появява втора история, която твърди, че в една от сградите в Буча въоръжените сили на РФ са организирали помещение за изтезания, в което са били разстрелвани хора. Ако се вгледате внимателно, можете да видите същата „бяла превръзка“. И така става ясно, че отряди на Териториална Отрбана са пленили и измъчвали хора, за да разкрият информация и са ги разстрелвали за „сътрудничество“ с руските войски.

Подозренията се засилват след появата на тези снимки. Виждат се несъответсвия в локациите на труповете. Едната снимка е от профила на външния министър на Украйна – Дмитрий Кулеба, а другата от профила на Михайло Подоляка – съветник на Зеленски.

Фактът, че руските военни напуснаха града на 30 март, се потвърждава и от украинска страна. На 31 март кметът на Буча Анатолий Федорук говори с вдъхновено лице за „освобождението“ на града. В речта му не се споменава за „трупове“ по пътя и разрушения. И само два дни по-късно идва нова информация за „стотици“ загинали.

След изтеглянето на руските войски Буча беше „затворена“ за няколко дни за достъп както на обикновени граждани, така и на журналисти. В същото време през тези дни нямаше сигнали за „пострадали“.

Официалната реакция на руската страна

Министерството на отбраната на Руската федерация отхвърли обвиненията на киевския режим в предполагаемо убийство на цивилни в Буча, Киевска област.

-Публикуваните снимки и видеоматериали, за които се твърди, че са извършени някакви „престъпления“ на руски военнослужещи в град Буча, са поредната провокация.

-Не бяха блокирани отпътуванията от град Буча. Всички местни жители имаха възможността свободно да напускат селището в северна посока, включително към Република Беларус.

-Южните покрайнини на града, включително жилищните райони, бяха денонощно обстрелвани от украински войски от едрокалибрена артилерия, танкове и реактивни системи за залпово изстрелване.

-Всички руски части се изтеглиха напълно от Буча още на 30 март след преговорите в Турция.

-На 31 март кметът на Буча Анатолий Федорук потвърди във видеообръщение, че в града няма руски войници, но дори не спомена местни жители, застреляни по улиците със вързани ръце.

-Особено тревожен е фактът, че всички тела на хора, чиито изображения са публикувани от киевския режим, след поне четири дни не са дори в първоначален стадии на разлагане, нямат характерни трупни петна и има прясна кръв в раните. (пояснение кръвта е прясна, когато е на 24 или 48 часа)

-Всичко това неопровержимо потвърждава, че снимките и видеозаписите от Буча са поредната продукция на киевския режим за западните медии.

Какво се е случило между 30.03.2022(напускането на руските войски) и 3.04.2022(обявяването на „геноцида“)?

Между първи и втори април в града пристигат Националната полиция и отряди на Териториалната Отбрана. Националната полиция пуска свой видеоклип, на който обикаля града и няма и помен от масово разстреляни жители, хора с вързани ръце и така нататък. Нещо повече! На 2.04.2022 в своя сайт Националната полиция обявява, че в града се провежда зачистка. Акцията по зачистка е обявена в проукраински телеграм профили и на сайта на Националната полиция в интернет.

https://usaupload.com/6irt/video_2022-04-04_15-31-14.mp4

https://www.npu.gov.ua/news/stoprussia/speczpriznachenczi-naczpolicziji-rozpochali-zachistku-mista-bucha/

Дипломацията, ООН, Великобритания, Санкции:

На дипломатическата сцена нещата също са прекалено съмнителни. Западното политическо общество реагира, но не толкова бурно, колкото се очакваше. Каза се, че се обмислят нови санкции срещу Русия във връзка със събитията в Буча, но първо трябват консултации. Ако нещата са толкова ясни и категорични, какви още консултации са необходими за европейските лидери?! Съмненията не свършват до тук. Най-яростно реагира Борис Джонсън, който се закани, че ще умори от глад военната машина на Путин. Хмм, много странно защо именно Великобритания беше тази, която блокира искането на Русия за провеждане на заседание на СБ на ООН във връзка със събитията в Буча?! Да, точно така. На 3.04.2022(вчера) Русия поиска заседание на Съвета по безопасност на ООН, но Великобритания блокира искането. Зашо?! Защо именно Великобритания, която е в момента е представител?! Защо изобщо искането ще бъде блокирано?! Ако всичко е толкова достоверно и праведно, какъв е проблема да има заседание на СБ на ООН?! Ако има заседание и се докаже, че руснаците наистина са виновни на международно ниво, Русия просто няма да има какво повече да направи. Но не. Днес сутринта беше обявено, че Русия ПОВТОРНО ще иска заседание на съвета по безопасност.

Въпроси и размисли:

След всички тези бурни събития се отварят изключително много въпроси. Защо точно Буча?, защо не в Ирпен?, защо не някъде другаде?, защо точно сега?, защо 4-ри дни по-късно?, защо точно в деня, в който в две европейски страни имаше избори?, защо точно след като самият Зеленски си призна, че положението на Изток е зле и че на Изток губят?, защо точно след като Арестович си призна, че военната индустрия на Украйна е на практика унищожена?, защо точно след като Арестович си призна, че операцията по взимането на Донбаската групировка в котел(обргаждането и унищожаването на най-елитната и опитна част на украинската армия) е започната от силите на Донецката република, Луганската република и Русия?!

Защо-тата са изключително много. Но гледайки как се използва тази трагедия и гледайки как се тиражира всичко случило се, започват да се изясняват нещата.

https://telegra.ph/

 

 

«