Публикувано на 17.06.2022 / 8:32

КАКВО Е МАФИЯ ЛИ? ХРИСТО ИВАНОВ НА СРЕЩА С ПЛАМЕН БОБОКОВ В ДЖИП. ПРЕД ПАРЛАМЕНТА

Сряда следобед, докато в Народното събрание обсъждат парите за пенсии, съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов е на среща. Важна среща. Тайна среща. В джип „Тойота“, паркиран пред парламента. Събеседник на Христо Иванов е бизнесмен. Обвиняем бизнесмен. Обвиняем бизнесмен пред ликвидирания Специализиран наказателен съд, законопроектът за който бе прокаран и гласуван от партията на Христо Иванов – „Да, България“. Министър на правосъдието е бившата секретарка на Христо Иванов – Надежда Йорданова, а цяла пролет Иванов положи кански усилия, за да прокара поправките в Закона за съдебната власт, с които да ликвидира спецправосъдието, пред което обвиняем е Пламен Бобоков.

Христо Иванов и Пламен Бобокови обаче са изловени от папараци на „България днес“, съобщава днес „24 часа“. Потърсени от вестника и двамата обясняват, че са обсъждали общ съвместен културен проект. Толкова ли за елементарни ни взимат? Толкова ли за глупави ни мислят? Толкова ли са нагли? Обсъждаш културен проект в джип, паркиран на паркинга пред парламента? Кого лъжат? Себе си или нас, а може би онези хиляда души – партиен актив на Христо Иванов и наемници на „Капитал“, които обсадиха жълтите павета в четвъртък вечер.

Защо Христо Иванов и Пламен Бобоков обсъждат културен проект в джипа? Защо не го обсъждат пред или зад джипа, на улицата, да ги видят хората, а го правят зад тъмните стъкла на джипа на Бобоков? Защо двамата са на задната седалка, а след като си тръгва Христо Иванов, Бобоков се мести на предната? Какво е дал Бобоков на Иванов? Снимки, от спалнята на Борисов, а може би пачки? Абсурд, глупости, нищо подобно. Обсъждали са културен проект. Депутат, който нищо не разбира от култура, поне никога не го е демонстрил. Какви пачки, какви снимки от Мата Хари, най-много Бобоков да е дал на Хрито Иванов снимки на стреличките, които има в колекцията си. Та, нали един приятел на Бобоков – Васил Божков се казва, той питаше – колко пари може да се поберат в джобовете на едно сако? А, Христо Иванов доста наедря последните години. Нищо подобно, обсъждали са културеен проект, нали?!

Адвокат на Пламен Бобоков е Ина Лулчева, заместник-председател на Висшия адвокатски съвет. Един от най-големите привърженици на закриването на Спецправосъдието, прокарано от партията на Христо Иванов в този парламент, заедно с „мафията“ от „Има такъв народ“. А, дали пък Пламен Бобоков не е дошъл да говори с Христо Иванов, за останалите депутати на Слави Трифонов, които са „негови“, защото трима от отцепниците/предатели, които подкрепиха Простото Киро, са си на русенския бизнесмен. Той си има и заместник-министър на външните работи, Васил Георгиев се казва, който все още се води и съпруг на Теодора Георгиева, нашата европейска прокурорка, която Лаура Кьовеши обаче нещо недолюбвала.

А дали пък Бобоков не е дошъл културно да поговори с Иванов, за кандидатурите за членове на Конституционния съд. Парламентът има да излъчва двама конституционни съдии, а пък в този съд има висящо дело срещу ликвидирането на спецправосъдието, пред коетоо обвиняем е Бобоков.

В цял свят на подобна среща се казва: МАФИЯ! А Христо Иванов от днес трябва да счита себе си за бивш политик, какъвто никога не е бил, защото той винаги ще си остане слуга на чужди господари. Такъв беше и на Бойко Борисов, когато му беше спуснат от олигархичния кръг „Капитал“, такъв е бил винаги и на американските генерал-губернатори.

Какво мисли Херо Мустафа за борбата с корупцията, когато нейното момченце – Пинокио, кисне в джипа на обвиняем бизнесмен? Какво ще направи Христо Иванов, този морален стожер на демокрацията? Ще се покае ли? Ще подаде оставка ли? Или ще звънне на Полина Паунова, за да й каже някоя клюка, която пощенската му кутия да напише в „Капитал“ на Иво и Галя Прокопиеви.

Хайде, Иванов, нали говори за морал и снощи, първо при Цуцка, която скоро ще се бракосъчетава с говорителя на Адвокатския съвет, подавай оставката и се отдавай на културата. Нали за това сте си говорили с Пламен Бобоков…

Андрей Червенков

Коментари 8 за
“КАКВО Е МАФИЯ ЛИ? ХРИСТО ИВАНОВ НА СРЕЩА С ПЛАМЕН БОБОКОВ В ДЖИП. ПРЕД ПАРЛАМЕНТА”

 1. Бързат да махнат ветото на Сев. Македония , за да гушнат милиардите от плана за възстановяване. Нищо друго не ги интересува. Ще ни спасявали от кризата-булшит, врели некипели!

  1. Мери, тяхното „спасяване“ е като помагането на осъдения на смърт, чрез обесване. Ще ни намажат въжето и целия свят ще види, че врата ни не е протрит. Т.е. с нас нищо лошо не се е случило, само дето ще сме малко умрели!

 2. Вярно и много обосновано е написана, описана действителността в ,,Съдебната ни родна, справедлива правораздавателна система „. Огромна алчност на напористо незнаещите служители там- факт!
  Относно кървавите и грешни заплати в допълнение с огромните бонуси, гласувани от /всс/ и изплатени от държавата от нашите пари…,/виж конституция/ са непоносимо високи и неопрадани на фона на мизерните заплати в държавата!
  Мъка, огромна мъка! Господ да пази България!

  1. В Гърция проблема с абсурдно високите заплати го изясниха още преди години. Значителна част от заплатата отива за тоя който е назначил… Поддтавеното лице. И тука е така!

 3. Ако стоиш достатъчно дълго на брега на реката,
  няма начин да не ти лъсне задника надолу по течението…

  Кольо Дзъ

 4. Да не говорим пък за прякора, който му лепнаха на Христо 2020 лятото, и там има топла връзка.

 5. Лошо гледа чорбаджията да го еба. От турско до днес нищо ново под слънцето, само сме сменили една империя с друга

 6. Какво става в България ? Защо толкова се борят да останат да управляват ? А , всъщност – кой управлява държавата ни ?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *