« Върни се назад Публикувано на 17.06.2022 / 8:32

КАКВО Е МАФИЯ ЛИ? ХРИСТО ИВАНОВ НА СРЕЩА С ПЛАМЕН БОБОКОВ В ДЖИП. ПРЕД ПАРЛАМЕНТА

Сряда следобед, докато в Народното събрание обсъждат парите за пенсии, съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов е на среща. Важна среща. Тайна среща. В джип „Тойота“, паркиран пред парламента. Събеседник на Христо Иванов е бизнесмен. Обвиняем бизнесмен. Обвиняем бизнесмен пред ликвидирания Специализиран наказателен съд, законопроектът за който бе прокаран и гласуван от партията на Христо Иванов – „Да, България“. Министър на правосъдието е бившата секретарка на Христо Иванов – Надежда Йорданова, а цяла пролет Иванов положи кански усилия, за да прокара поправките в Закона за съдебната власт, с които да ликвидира спецправосъдието, пред което обвиняем е Пламен Бобоков.

Христо Иванов и Пламен Бобокови обаче са изловени от папараци на „България днес“, съобщава днес „24 часа“. Потърсени от вестника и двамата обясняват, че са обсъждали общ съвместен културен проект. Толкова ли за елементарни ни взимат? Толкова ли за глупави ни мислят? Толкова ли са нагли? Обсъждаш културен проект в джип, паркиран на паркинга пред парламента? Кого лъжат? Себе си или нас, а може би онези хиляда души – партиен актив на Христо Иванов и наемници на „Капитал“, които обсадиха жълтите павета в четвъртък вечер.

Защо Христо Иванов и Пламен Бобоков обсъждат културен проект в джипа? Защо не го обсъждат пред или зад джипа, на улицата, да ги видят хората, а го правят зад тъмните стъкла на джипа на Бобоков? Защо двамата са на задната седалка, а след като си тръгва Христо Иванов, Бобоков се мести на предната? Какво е дал Бобоков на Иванов? Снимки, от спалнята на Борисов, а може би пачки? Абсурд, глупости, нищо подобно. Обсъждали са културен проект. Депутат, който нищо не разбира от култура, поне никога не го е демонстрил. Какви пачки, какви снимки от Мата Хари, най-много Бобоков да е дал на Хрито Иванов снимки на стреличките, които има в колекцията си. Та, нали един приятел на Бобоков – Васил Божков се казва, той питаше – колко пари може да се поберат в джобовете на едно сако? А, Христо Иванов доста наедря последните години. Нищо подобно, обсъждали са културеен проект, нали?!

Адвокат на Пламен Бобоков е Ина Лулчева, заместник-председател на Висшия адвокатски съвет. Един от най-големите привърженици на закриването на Спецправосъдието, прокарано от партията на Христо Иванов в този парламент, заедно с „мафията“ от „Има такъв народ“. А, дали пък Пламен Бобоков не е дошъл да говори с Христо Иванов, за останалите депутати на Слави Трифонов, които са „негови“, защото трима от отцепниците/предатели, които подкрепиха Простото Киро, са си на русенския бизнесмен. Той си има и заместник-министър на външните работи, Васил Георгиев се казва, който все още се води и съпруг на Теодора Георгиева, нашата европейска прокурорка, която Лаура Кьовеши обаче нещо недолюбвала.

А дали пък Бобоков не е дошъл културно да поговори с Иванов, за кандидатурите за членове на Конституционния съд. Парламентът има да излъчва двама конституционни съдии, а пък в този съд има висящо дело срещу ликвидирането на спецправосъдието, пред коетоо обвиняем е Бобоков.

В цял свят на подобна среща се казва: МАФИЯ! А Христо Иванов от днес трябва да счита себе си за бивш политик, какъвто никога не е бил, защото той винаги ще си остане слуга на чужди господари. Такъв беше и на Бойко Борисов, когато му беше спуснат от олигархичния кръг „Капитал“, такъв е бил винаги и на американските генерал-губернатори.

Какво мисли Херо Мустафа за борбата с корупцията, когато нейното момченце – Пинокио, кисне в джипа на обвиняем бизнесмен? Какво ще направи Христо Иванов, този морален стожер на демокрацията? Ще се покае ли? Ще подаде оставка ли? Или ще звънне на Полина Паунова, за да й каже някоя клюка, която пощенската му кутия да напише в „Капитал“ на Иво и Галя Прокопиеви.

Хайде, Иванов, нали говори за морал и снощи, първо при Цуцка, която скоро ще се бракосъчетава с говорителя на Адвокатския съвет, подавай оставката и се отдавай на културата. Нали за това сте си говорили с Пламен Бобоков…

Андрей Червенков

«