« Върни се назад Публикувано на 27.08.2014 / 8:08

Какво е истинското лице на Кристалина Георгиева?

Кристалина ГеоргиеваПозицията на България за предстоящия извънреден Европейски съвет ще бъде одобрена на днешното правителствено заседание. На 30 август държавните и правителствените ръководители на държавите-членки на Европейския съюз трябва да номинират кандидати за нов състав на Комисията, председател на Европейския съвет и Върховен представител по въпросите на външните работи и политиката за сигурност. Страната ни, която ще бъде представена от президента Росен Плевнелиев, ще защитава кандидатурата на досегашния член на Комисията Кристалина Георгиева за Върховен представител. Това съобщи пресцентърът на Министерския съвет в анонс за днешното правителствено заседание.

След броени часове, единствено АФЕРА, ще разкрие истинското лице на Кристалина Георгиева. Къде е била Кристалина Георгиева, докато жителите на варненския квартал „Аспарухово“ ринеха тоновете кал от унищожените си жилища, а домовете на жителите на Мизия бяха потопени от водното бедствие. Колко средства за възстановяване на щетите осигури Кристалина Георгиева в качеството й на европейски комисар за международно сътрудничество, хуманитарна помощ и реакция при кризи?
Вчера жителите на Мизия, пострадали от наводнението, излязоха на протест. Те настояват за бърза реакция от страна на институциите, за да се възстановят съсипаните им домове. Заканиха се да бойкотират предстоящите избори, ако не им се обърне внимание. След бедствието домовете на 1200 души са негодни за живеене. Две трети от наводнените близо 700 къщи подлежат на основен ремонт, а 103 постройки са срутени или трябва да бъдат съборени.
Междувременно стана ясно, че прокуратурата все още не е установила причината занаводнението в Мизия.
Андрей Червенков

 

«