« Върни се назад Публикувано на 26.04.2022 / 21:09

КАКВИ СА ТЕЗИ БЕЗОБРАЗИЯ ОТ СТРАНА НА СПЕШНИ МЕДИЦИ?! ИЛИ САМО МОЖЕ СА СЕДИМ И ДА СИ РАЗТЯГАМЕ ЛОКУМИ С УПРАВЛЯВАЩИТЕ

На 24.04.2022г. на връх празника Възкресение Господне, детето ми, което е на 3г., се събуди в 05:20 с рев от болки в ушите, при което се облякох и тръгнахме да обикаляме спешните отделения по столичните болнични заведения в търсене на дежурен УНГ.

Като всеки нормален човек, първо се насочих към “Пирогов”. След като стигнахме, от детската регистратура ни обясниха, че няма дежурен доктор УНГ и ни препратиха към УМБАЛ Царица Йоана (ИСУЛ), където има такъв кабинет.

От там се качихме в колата и се запътихме с детето ми направо към ИСУЛ.

При пристигането ни в ИСУЛ в 06:25 сутринта, го регистрирах детето на регистратура и ни обясниха най-учтиво къде е кабинета за спешни случаи на УНГ. Качихме се пред кабинета на дежурният УНГ, но там имаше опашка от чакащи пациенти, които очакваха преглед от 05:50. Реших и аз да почакам с детето ми!

След около 40 минути (часа беше минаваше 7:00) се появи някаква сестра (без да обиждам никой, приличаща на трол, взет от някое анимационно филмче) и я попитах къде е доктора, при което (в опита си да го прикрие) отвърна: “Той е горе в отделението, преглежда пациенти”!

На въпроса ми, “кое е това горе” (предвид факта, че друго отделение УНГ в ИСУЛ няма), тя се обърна и влезе обратно в кабинетчето си!

След още 30 – тина мин. отново попитах къде е дежурния лекар и защо не е в кабинета си! Тогава, същата сестричка ми отговори: “Звъннах му и каза, че ще дойде след час, тъй като сега се оправя и тръгва”! и т.н.

Въпросът ми е следния!

Дежурен доктор трябва да бъде Жулиде Каса Богл! Къде е? Защо не е на работното си място? Кой му дава правото да отсъства от работа по време на смяна, и то в СПЕШЕН КАБИНЕТ, в една от най-големите СПЕШНИ болници? Какъв е този доктор ЖУЛИДЕ КАСА БОГЛ?

Трябва да се назначи незабавна проверка както от “УПРАВАТА” на ИСУЛ, така и от МИНИСТЪРА НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО! Какви са тези безобразия от страна на спешните медици?! Или само може да седим и да си разтягаме локуми с тези управляващи?

Петър Иванов

«