« Върни се назад Публикувано на 20.03.2011 / 0:17

Каква наглост, Дянков свалял цената на дизела с 10 ст. , боже мой!

Той допълни, че се обмислят варианти за отпадане на биокомпонента в дизеловото гориво или за намаляване на акциза върху този биокомпонент. До вторник ще има анализ как точно да стане това, обеща вицепремиерът. Според него, най-вероятно е биокомпонентът изобщо да отпадне за известно време, което ще доведе до поевтиняване на дизела с 6-7 стотинки за литър.

Дянков обясни още, че изискването на ЕС е държавата и производителите да държат резерв от горива в рамките на 90 дни, като у нас държавата ги държи 30 дни, а производителите – 60 дни.

Възможно е съотношението да се промени на 45:45, като така държавата ще плати повече, а на производителите ще им излезе по-евтино. Този вариант също се обмисли, подчерта финансист №1.

Акцизът и ДДС-то върху горивата няма да се променят, категоричен бе финансовият министър. Той припомни, че през седмцата се срещна с еврокомисаря по финансовите въпроси Алгирдас Шемета, който бил категоричен, че това няма как да стане

Дянков обясни още, че в Европейската комисия се обмисля повишаване на акциза върху най-замърсяващите горива и насърчаване на използването на биогоривата. Това обаче ще влезе в сила най-рано от 2013 г.

След цялататази тирада на обслужващата журналиситка, какво и остава на другата, обективната?

Първо – има механизъм за свалянето на цените и държавата знае какъв е.
Друг въпрос е, защо не го използва? Или Бойко си пасува, за да издои малоумния народ, който го избра, за да делка после със Златев.

Та нали той и сие го издигнаха до този пост.
Ала-бала са приказките, че народът избрал най-харизматичният… Просто избраха този, който им посочиха! А той се изживява, според вменената му легенда, че е … месия, ха-ха-ха…

Няма криза за горива, а спекула! И държавата играе със спекулантите! ]

Запитайте се защо? И ако отговорът е, че държава и мафия са се вплели в едно кълбо, няма да опонирам. Защото мафията отдавна има държава. От времето, когато малоумниците гласуваха за Бойко и компания, както им наредиха.

Сега да си сърбат попарата и пожарникарските остатъци от пяната! Народът иска хляб и скоро ще излезе гладен на улицата. Не си мислете, че пожарникарчето ще ги спре с маркучи. Когато хората са гладни, са много злобни. И тoгава, дори и кукловодите няма да му помогнат.

Единствено смелостта ще ни cпаси.
И излизането от кожата на еснафщината, в която се крием цял живот!
А горивата са далаверата, с която маскираните като политици, ще напуснат житейската сцена с дебели пртфейли! Ако им позволите!

Драголюб Велчев

«