« Върни се назад Публикувано на 31.05.2021 / 21:11

КАДРОВИК № 1 НА ДЪРЖАВАТА – НИКОЛАЙ КОПРИНКОВ. БИВШИЯТ СЕЛСКИ КМЕТ НА С. ТРУД РЕДИ НА РАДЕВ УМОПОМРАЧАВАЩИТЕ КАДРИ

Самозабравилият се селски кмет се настанил в кабинета на Тодор Живков и му направили ремонт с пари от президентството.

Човекът, който в момента има неограничена власт в държавата и който реди служебното правителство се казва Николай Копринков – секретар по вътрешна политика на президента Румен Радев и най-близкия до него човек. За първи път в историята секретар по вътрешна политика пета година не е дал нито едно интервю и бяга от всякаква публичност.

Тандемът Радев-Копринков се заформя още от военновъздушната база  Граф Игнатиево. Копринков държи кръчма с хотелски стаи за оставане след вечеря в съседното село Труд. Двамата се сближават неимоверно много (членуват и в масонска ложа „Слънце“ в Пловдив) и Радев го изтегля в президентството. Там Копринков се разпорежда и кадрува на всякакви нива. Той е човекът, пред чийто кабинет се извиват дългите опашки на мераклии за постове в служебните кабинети 1 и 2 на Радев.

Арогантното поведение на бившия кмет на село Труд обаче дошло в повечко на някои от посетителите, на които било останало някакво достойнство. Самозабравилият се велможа стигнал дотам, че се настанил в бившия кабинет на Тодор Живков в Държавния съвет, а за целта му бил направен специален ремонт в разгара на Ковид кризата през лятото на 2020 година. Пред него вече се киприли две секретарки. Оттам управлявал президенството и редил служебния кабинет.

За пословичната му амбициозна ненаситност се носят легенди. Копринков си харесал няколко сектора, в които текат поголовни смени – земеделие и гори, околна среда, регионална политика и туризъм, които взел на ръчно управление. Интересно как секретар по вътрешна политика не е дал нито едно интервю, не се появява по медиите, крие се, а заема такъв пост и в момента има неограничена власт в държавата. И още по-странно нито един журналист не го търси. Придобилият неимоверно много власт селски кмет продължава да не дава изявления, а в България явно няма журналисти, които да си задават въпроси как е възможно това.

Калин Михайлов

«