« Върни се назад Публикувано на 14.02.2014 / 9:26

КАДРОВАТА ПОЛИТИКА НА „ЧАВКИТЕ“ В МВР – ПРИНУДИТЕЛНО ПЕНСИОНИРАНЕ НА „ВРАГОВЕТЕ“

 

Както писа първа и единствена АФЕРА, МВР ползва избирателно закона в частта му за принудително пенсиониране и благодарение на такива корифеи на полицейската мисъл като шефа на ОД на МВР – Варна Чавдар Нанков – „Чавката“/“Ебати“ от варненската вътрешна дирекция се освобождават онези, които са считани за „врагове“ на „Чавката“ и другия корифей на вътрешно-сигурностната мисъл Валентин Тренев – „Ебати“.

На практика при пенсионирането на неудобните няма нарушение на закона, но селективно се ползва възможността и се пенсионират само служители, от които искат да се отърват, и които в момента не са с новата власт.

Колкото и да е смешно дори така се случва и с ръководителя на отдел „Досъдебно производство“ комисар Петър Петров, известен като Петьо Водката.

 

Освен шефа на СПООР Ценко Митев, за когото АФЕРА вече писа, че е пенсиониран принудително, пенсиониран също е и Параскев Кузманов- началник на сектор в ОДМВР- Варна, отново по неясни критерии.

Кой в момента е неудобен на „Чавките“ е аут от МВР.

Чрез селективното пенсиониране се налага тотално послушание.

Най-интересното е, че в проекта за изменение на Закона за МВР вече я няма тази възможност за принудително  ранно пенсиониране.  И затова Цветлин Йовчев и компанията му от „чавки“ бързат докато не бъдат приети поправките в закона да превърнат окончателно дирекцията във Варна в сборище на некадърници, които обаче са изключително удобни за поръчките, които им се поставят.

Afera.bg

 

«