« Върни се назад Публикувано на 18.05.2014 / 20:32

КАБИНЕТ НА ДПС И ГЕРБ ЩЕ БЪДЕ АВАНТЮРА, КОЯТО ЩЕ ПЛАТИ НАРОДЪТ

 

Ако допуснем едно правителство между ДПС и ГЕРБ, това ще бъде авантюра, която ще плати народът, категоричен бе лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков във „Всяка неделя“ по Нова телевизия. Той добави още, че не бива да допускаме и сегашният кабинет на ДПС и БСП да изкара втора зима. Именно затова за ББЦ евровотът е врата към предсрочните парламентарни избори. Тези 13-14 процента, които социолозите ни дават, са страшно голяма сила – това означава, че предсрочните избори са напълно възможни, коментира още Бареков. Все пак той призова хората да не се успокояват от социологическите прогнози и масово да излязат да гласуват за ББЦ, за да има промяна в държавата.

 В същото време Бареков призна, че хората по места се страхуват – кметовете на ДПС и ГЕРБ ги плашат с уволнения, само и само защото са симпатизанти или активисти на ББЦ. Той разкри още, че последното окръжно, което спуснал Бойко Борисов към бизнеса от Сливен чрез местната си депутатка Десислава Танева, преди срещата на ББЦ и коалиция в града утре, гласяло следното: „Предайте на бизнеса, че се връщам на власт и да си правят сметката, да не ходят при Бареков“.

 Лидерът на „България без цензура“ призова привържениците на малките партии да подкрепят коалицията ББЦ, ВМРО, ЗНС и „Гергьовден“, за да има смисъл и да бъде сменено статуквото. Той обясни още и какъв е залогът – който и да управлява, дали БСП, ГЕРБ или ДПС, само хората се сменят, а схемите, чрез които се краде в държавата, си остават същите.

 „А ние искаме тези схеми да бъдат прекратени, да не се краде, държавата да се грижи за бедните, за майките и децата, да остави бизнеса да работи спокойно, заяви Бареков.

 Той обеща: „Отивам в Брюксел, за да бия по масата“, като увери, че всяка седмица ще си идва в България, за да работи за промяната. Бареков отново призова партиите, които загубят евровота, да се обединят с ББЦ в единен фронт за промяна на статуквото и предизвикване на предсрочни парламентарни избори. Той отново призова ГЕРБ, ДПС и БСП да приемат предложението до 14 юни партиите да подпишат споразумение за предсрочен вот, а президентът да назначи служебно правителство, но излъчено по предложение на политическите сили.

Afera.bg

«