« Върни се назад Публикувано на 18.03.2014 / 18:21

ЙОРДАН ЦОНЕВ: РАЗГОВОРЪТ МЕЖДУ ВАНЬО ТАНОВ И БОЙКО БОРИСОВ ЗА МИШО БИРАТА Е АВТЕНТИЧЕН. НЯМА НИКАКВО СГЛОБЯВАНЕ!

 

Йордан Цонев, който е председател на Временната анкетна комисия за проверка и установяване на всички обстоятелства около публично огласения телефонен разговор между бившия премиер Бойко Борисов и бившия директор на агенция „Митници“ Ваньо Танов по случая „Мишо Бирата” заяви:   „На днешното заседание изслушахме служителя на ДАНС, който е отговарял за СРС-тата, който е бил изслушван и от Постоянната подкомисия на 41-то Народно събрание относно контрола върху СРС-та. Информацията, която той е дал тогава на подкомисията, се потвърди и днес. Тя е класифицирана.

Комисията продължава работата си в посока да установим какви са били действията на митницата по въпросния случай „Бирата“, какви щети е понесла държавата и хронологично какво се е случило преди и след въпросния разговор, който премиерът е водел с Ваньо Танов. Разговорът е автентичен. Дори и премиерът не отрича разговора. Г-н Танов каза, че разговорът е сглобен от няколко разговора. Няма потвърждение на това, че е сглобен, има потвърждение на това, че е автентичен„, каза още Йордан Цонев.

Предстои комисията да завърши работата по изслушване на длъжностни лица от агенция „Митници“. „Предстои да видим как е вървяло административното производство по отмяна на заповедта на г-н Танов за отнемане лиценза на фабриката, а преди това в заседание снето и отменено предварителното изпълнение на заповедта на 9 март“, посочи Цонев, пише в. Труд.

Afera.bg

«