« Върни се назад Публикувано на 06.06.2014 / 9:03

ЙОРДАН ЦОНЕВ ПЛАСИРА ЗНАК, КОЙТО „КОРИФЕИТЕ НА ТЕЛЕВИЗИОННАТАПРОТЕСТИРАЩА МИСЪЛ” ЕСТЕСТВЕНО ПРОСПАХА

 

В студиото на Нова тв депутатът от ДПС Йордан Цонев само с един техничен словесен пас даде яснота за действията на ДПС, но естествено това бе пропуснато от „корифеите на телевизионната протестираща мисъл” Цолова и Виктор. Цонев заяви, че „Прочитът ни на вота не е шамар, нито е бомба, това е реалният резултат от евроизборите. Имаше среща вчера преди пресконференцията между г-н Местан и премиера Орешарски, където е съгласувана нашата позиция. Доколкото знам е получил подкрепа от Орешарски за нашето разбиране”.

Още преди четири месеца АФЕРА писа, че „обсебването” на Орешарски от определени кръгове на БСП, е на път да торпилира кабинета. Още тогава написахме, че единствения залог ДПС да „отпусне” още време на това правителство е Орешарски да успее „да се еманципира” от тоталния натиск и щения на кръгове в  БСП, които размиват експертния му характер на управление на държавата.

Залогът още тогава бе – ако Орешарски не успее да се освободи от мечешката прегръдка на БСП, която му налага кадрови и управленски решения, ДПС ще ритне столчето под Станишев. И това бе решено отдавна в ДПС.

„Съгласуването” на позициите между Орешарски и Местан преди пресконференцията на ДПС потвърждава това.

Както АФЕРА от първия ден на правителството написа – на Орешарски бяха натрапени фигури като Цветлин Йовчев, който буквално торпилира правителството с умишления си отказ да направи разследвания по места на управлението на ГЕРБ. А който продължава да твърди, че Йовчев е бил „чиста квота” на ДПС, значи не е в час. Съвсем другаде е заровено кучето.

Afera.bg

 

«