« Върни се назад Публикувано на 28.09.2014 / 22:31

И Янчо Таков репресиран от ДС. Андропов дошъл у нас за два часа, май само Таков знаел

Янчо Таков„Представяш ли си тоя сбърканяк в първия брой на първата „Всяка неделя” взря се Сашо Диков в снимка, подадена му от Янчо Таков, на която бе изтипосан не друг, а „сбърканяка” Сашо Диков. Всичко това се случи в предаването на Сашо Диков по Нова телевизия. Фиксацията на Сашо Диков в Кеворк Кеворкян нямаше как да не го долази до … Янчо Таков.

Сашо Диков очевидно не е разбрал, че не само на него, а на изключително голям брой зрители им е ясно, че телевизията е … велика манипулация. Диков „стажантски” обаче се пъне да пласира тоя вечен пиниз, но някак все не му се получава по друг начин, освен дърварски, „сбърканяшки”.
Та, интереса му към Янчо Таков очевадно бе инспириран от „Всяка неделя” и с това, което трябваше да бъде внушено, според „сбърканяка”, на драгия зрител от Янчо Таков. Таков каза, че Кеворкян „просто си тръгна с програмата, в тоя смисъл, защото започна да я прави по други медии. Мисля, че беше 1990 година, когато я патентова. На мен малко ми прилича на това все едно Иван Гарелов да беше си тръгнал с „Панорамата”, защото това е програма правена в телевизията, за която си получавал заплата.“
„Големият интерес” трябваше да бъде прикован и към жените на Таков, и Лили Иванова. Таков бил „в пандиза” по „съшито активно мероприятие”. Купени били кожени палта от Турция, за да бъдат препродадени по-скъпо в СССР. Сметката била по 1500 лева на човек. Таков нямал обаче участие с другите от процеса. Натопили го другите, единият станал после „кмет на поделението” в затвора.
„Къде отиваме? Дай, да отидем до Истанбул да си купим шам-фъстък…“, заразказва Янчо Таков. Вероятно за младите аджамии това звучи като голям майтап. Само че, нека питат по-големите, като как се ходеше до Истанбул по онова време… „С кола на телевизията“, уточни Таков. На държавната телевизия.
ДС на финала на историята репресирала и Янчо Таков.
Янчо Таков отишъл при ген. Кашев, който тогава бил шеф на УБО. Той започнал да се смее, ама щял да пътува до Москва. Ген. Кашев после рекъл на Таков, че му казали да не се занимава повече с това. И си подал оставката.
Таков го осъдили, защото много знаел и се държал неподходящо.
Пак службите му разказали играта.
Андропов, тогава като шеф на КГБ, дошъл за два часа в България при Тодор Живков, заради Фонда „1300 години България”. И кой, кой, кой да ударят, за да се прикрие цялата история с Людмила Живкова, Таков влязъл в затвора.
От цялата работа стана ясно, че май само Таков знае, че Андропов е дошъл у нас за два часа. После някакъв, който приличал на Брус Ли го питал в затвора „тия, дето те изпържиха можем да ги …”. „Радикално”, от което трябваше да разберем – да ги убият. Ама Таков не се съгласил.
Таков бил ръководител на художествената програма за Нова година в затвора, получил и подарък – масичка.
Накрая Таков рече на Диков, че искал да засегнат много по-важната тема… за хомосексуалните.
Хубаво, че Андропов го няма вече, че току виж бе дошъл за още два часа в България. И пак „службите” да отклонят вниманието от делото, по което Димитринка Фурнаджиева, която е изкупила фирма на Янчо Таков, е привлечена като обвиняема в дело за измама с ДДС. И делото се гледа в спецсъда.
Afera.bg

«