« Върни се назад Публикувано на 16.12.2021 / 9:39

И ТИЯ НЕ СТАВАТ, БАТЕНЦА. АМА ХИЧ НЕ СТАВАТ! И ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ВАС ЩЕ ГО РАЗБЕРАТ ПО ТРУДНИЯ НАЧИН

Мисля, че почти всички ще се съгласите ако кажа, а аз го казвам, че най-големите битки, които трябва да се водят години наред са тези срещу ГЕРБ. То си е и ще бъде цяла война. Защото ГЕРБ може формално да са излезли от властта, но те са извън нея, точно колкото аз съм извън времето и пространството.

Това не може да бъде една или две атаки, който бидейки хипотетично успешни, ще постигнат добър краен резултат. Нищо подобно. Много, ужасно много време ще мине преди да се поздравим с окончателното разгромяване на т.нар. „порочен гербаджийски модел“. И не само време.

Ще бъде необходима жива сила. Хора умеещи да водят война на всички нива – интелектуално, стилистично, юридически, да влизат в остри сблъсъци и да излизат от тях като безспорни победители пред очите на всички нас. Защото от ГЕРБ са катили. Истински обиграни катили, които 12 годишната власт е моделирала така, че те не могат да бъдат надвити на скок-подскок и определено не, само защото някой, ама много го искал, разбираш ли.

И кого изправят срещу тях новите ни месии?

Радослав Василев и Деница Симеонова. И двамата иначе млади, та млади! И нищо повече. Едната с патос на дружинен ръководител и поглед „пред нас са блеснали житата“, другият с кухи фрази като зам.дружинен, който дори не може да си каже думичките без аха-аха да се разплаче.

Все едно да изпратиш на конкурс срещу Адел щерка си, която има грамота, щото преди 25 години е изпяла най-умилително „Зайченцето бяло“ в новогодишния концерт на кварталната детска градина. И тия ще борят хиените Десислава Атанасова, Тома Биков и още цял полк като тях?

А всъщност това само показва колко проекта ПП е една изпразнена от смислено съдържание политическа структура, която разчита да се задържи в управлението единствено разчитайки на широкия американски гръб, зад който беше зачената. Не съм сигурен дали Радко дори го осъзнава. Той може би си мисли, че прави нещо полезно като е депутат.

След като го изгледах десет пъти как се топи на трибуната, на осмия чак ме хвана срам от поведението му. Коскоджамити харвардец, пък? Викат някои – сценична треска било. Ма, да не е излязъл на сцената на Народния театър да развива образа на Стенли Ковалски от „Трамвай Желание“, бе? Или на Ромео от „Ромео и Жулиета“?

Това е война, бе! И като не умееш да я водиш падаш и приключваш участие! Дай да го оставим да се научи един-два мандата и после глей кво ги прай, а? Тц! Такива хора първо се култивират, „отглеждат“ се така да се каже и чак тогава се пускат в боя. Иначе ядат шамари и стават за смях на кокошките.

И не, не ми липсва емпатия – липсват ми вече повече от 12 години хора, които знаят как да се държат адекватно в политиката, в управлението и в ораторското изкуство.

И тия не стават, батенца. Ама хич не стават! И голяма част от вас ще го разберат по трудния начин…

Иван Иванов

«