« Върни се назад Публикувано на 12.06.2014 / 12:49

И Роман Василев по стъпките на Кокинов. Нататък – по ред на номерата…

 

Както още преди месеци АФЕРА написа, главният прокурор Сотир Цацаров с ювелирна шахматна партия ще успее да се разчисти от всички прокурори, любимци на Бойко Борисов и Цветановата компания. Един по един, както е видно, те падат като круши. Бившият зам.-градски прокурор, а в момента редови обвинител в Специализираната апелативна прокуратура – Роман Василев, напуска прокуратурата. ВСС е приел оставката му като прокурор.

Роман Василев се прочу в последните години с два фундаментални маратона. Единият бе, когато Алексей Петров се подвизаваше в ДАНС, и когато всички акции на ДАНС бяха с вещото съдействие на прокурор Роман Василев, който припкаше след Трактора.

Веднага след идването на ГЕРБ на власт, прокурор Василев обърна рязко посоката на маратона и хукна подир Цветан Цветанов. Същият Василев толкова се опияни, че ревна на бившия министър Николай Цонев: „На колене! Ти си абсолютен престъпник!”. Нищо, че после Цонев го оправдаха напълно.

И понеже ВСС винаги е бил машина не само тромава, но и изключително политически надупена, вместо още тогава Василев да изхвърчи като тапа от прокуратурата, се наложи години да минат, че Цацаров с шахматни ходове да прави Каспаровски партии, че да разчисти прокурорското поръчково котило.

След Кокинов, мат дойде за прокурор Роман, а нататък по ред на номерата… И на Ася Петрова ще и дойде „офицера”, и на Сарафов – „пешката”.

Afera.bg

 

«