« Върни се назад Публикувано на 07.01.2014 / 14:53

И КАКВО? ИСКАТЕ ДА МИ ЗАБРАНИТЕ ДА ПУСНА СНИМКА НА ВИДЕН ВАРНЕНСКИ ВЛАСТНИК КАК ШМЪРКА? АЙДЕ БЕ! НЕ СТЕ ПОЗНАЛИ!

 

Проектът за нов Наказателен кодекс, който е внесен в Народното събрание от Министерството на правосъдието, предвижда с новия член 146 наказание до 1 година затвор, пробация или глоба за фотографиране и записване на хора без тяхно съгласие. Разбирай с прости думи – хората на ВЛАСТТА. Поправката в закона удря най-вече журналистите, но и всеки, който попадне на безобразие, или престъпление, извършено от политици, прокурори, ченгета, съдии и властници от всякакъв калибър.

Тази мракобесна поправка цели да стресне всеки, който може да изтипоса на бял свят поредната изцепка на „богопомазаните”.

И какво, значи? Искате да ми забраните например да пусна снимка на виден варненски властник, който „жули” „бело” като изоглавен? Да ми забраните да пусна кадри на управник, който лази пиян като свиня? Да ми забраните да публикувам снимки на рекет, подкуп, арогантност, насилие, в които главни герои са „слугите на народа“?

Айде бе!

Не сте познали!

В името на истината има и такива луди глави „журналя”, дето ще рискуват една година в затвора – поне да имат време там да си напишат книгите.

Автоцензурата и страха на преклонената главица е традиция по нашите родни ширини и точно на това се разчита, но който е тръгнал с цензурата напред – добро не е видял.

И първи ще лъсне на портрета. В профил и анфас. С бял нос.

Afera.bg«