« Върни се назад Публикувано на 24.11.2023 / 9:59

И ЗАЩО ДА СМЕ ОБРЕЧЕНИ, МАДАМ В. /КОЯТО И ДА Е ОТ ДВЕТЕ!/?! ОБРЕЧЕН МОЖЕ ДА БЪДЕШ ОТ ЛЕЛЯ ФЕТИДЖЕ, КОЯТО РАЗВАЛЯ МАГИИ, НО НЕ И ОТ БОГ! ЙОРДАН ЦОНЕВ ДА ИМ ОБЯСНИ НА ТИЯ МАДАМ В. – И НА ДВЕТЕ!

Сайта „Епицентър“ излязъл тази сутрин фронтално с „програмна статия“, озаглавена „Обречени сме да живеем в безвремие“, с автор….“Епицентър.бг“.

Коя от двете Мадам В. е точно авторът на този „програмен документ“, тази мадам В. ли, която списва сайта, или онази Мадам В., която е пресаташе на ДПС, не се наемаме да гадаем, въпреки че твърде много „знаци“ личат от стила на писането.

Защо е необходимо да обърнем внимание на тази публикация? Защото с нея се пласира внушение от когото трябва, колко трябва да сме „обречени“. Ние, „редовите граждани“, както е отбелязано, а не Те, т.нар. „политически елит“.

Нека шернем сега няколко бързи бележки по „програмната статия“, очевидно написана и публикувана не за нас – ехалето, а за онези, които трябва да видят „знаците“ за бъдещото си развитие, начертани от каращите влака на държавата.

Обречени сме да живеем в безвремие

Автор:

Епицентър.бг

Подкрепата към правителството пада, но хората не виждат смисъл в нови избори, е основният извод от актуалното социологическо проучване на агенция „Тренд“. То вади на показ и едни замръзнали данни за доверието в основните политически сили, от които става ясно, че дори да има избори, резултатът ще е все същият.“

Бележка на АФЕРА: Подкрепата към правителството, драга ни Мадам В., която и да е от двете, не пада, а е КАТАСТРОФАЛНА ЛИПСА НА ПОДКРЕПА. И не вади някакви „замръзнали данни за доверието в основните политически сили“, а показва ТРАЙНИЯ ОТКАЗ НА ОГРОМНОТО БОЛШИНСТВО ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ да припознаят която и да е от „основните политически сили“.

И любимата мантра! – ставало ясно, че дори и да имало избори, резултатът щял да е все същият. Резултатът обаче е от все по-стеснения до абсурдност сегмент на изобщо гласуващите. 70-80 процента от българския народ НЕПРЕКЪСНАТО И НЕ САМО ОТ ПОСЛЕДНИТЕ ИЗБОРИ ПОКАЗВА НА „ОСНОВНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ СИЛИ“ – СРЕДЕН ПРЪСТ.

„В същото време сме свидетели на непрекъсната размяна на удари между ГЕРБ-СДС и ПП. И мълчание от страна на ДБ. Явно между хората на Борисов и хората на Петков неприязънта е стигнала до непоносимост. При обиколките си из страната Борисов хвърля съчки в огъня, като не пропуска да удари ПП. „Вътрешната опозиция“ на ГЕРБ Делян Добрев се вихри по медиите с една теза – колко некадърни, високомерни и съответно, ненужни и вредни за страната са ТЕ.

Поведението им е разбираемо – редовият ГЕРБ-ер все по-малко харесва кабинета. А това са хора със самочувствието, че са най-много в страната и имат право „да карат влака“ – и местните избори го показаха.“

Бележка на АФЕРА: В целия текст на „програмната статия“ се говори единствено за ГЕРБ и ПП. ДБ снизходително е определена като „мълчалива“. Неприязънта на ГЕРБ към ПП стигнала до непоносимост, а Борисов хвърлял съчки в огъня. Здрасти, че бързаме. Истината, разбира се, е спестена, защото не отива на подобна „програмна статия“, написана от Мадам В., която и да е от двете, а тя е – че между ГЕРБ и ПП никога не е имало поносимост, „поносимостта“ бе наредена за изпълнение от Американското посолство и американският пратеник от Департамента, който намачка Бойко Борисов в Банкя, за което единствено писа АФЕРА, и оттам нататък /далеч преди съставянето на Сглобката/ Борисов и ГЕРБ изпълнява задачата на американците: „който е против ПП, изхвърча от политическата сцена“. Единствено и само заради това, драга ни Мадам В, която и да е от двете, „поведението на ГЕРБ е разбираемо“.

И още нещо!: „…а това са хора със самочувствието, че са най-много в страната и имат право „да карат влака“ – и местните избори го показаха“, пише Мадам В., която и да е от двете.

Тия „хора със самочувствие“ от ГЕРБ са НИЩОЖНА ЧАСТ от ОГРОМНАТА ЧАСТ НЕГЛАСУВАЛИ, 70%!!!, уважаеми математички Мадам В., която и да е от двете! Така че те не са най-много в страната, а най-много от МАЛКАТА ЧАСТ ОТ НАРОДА, която е излязла да гласува, което означава, че легитимността им, както и на останалите „основни политически сили“, е смешна и жалка.

„В парламентарната група на ГЕРБ седят 14 бивши министри, един куп бивши зам.-министри, председатели на парламентарни комисии и дългогодишни депутати. Една част от тях оглавяват и областни структури на ГЕРБ, така че и партийно-организационната работа не им е чужда. Покрай която обаче непрекъснато са очи в очи с партийния актив и знаят каква е нетърпимостта към „Промяната“ там.

В същото време е естествено тези хора да имат самочувствието, че „знаят как“ и да се взривяват вътрешно, когато партньорите им във властта с лека ръка, а често и с осмиване посрещат и най-добронамерените им съвети по законопроектите, внесени от кабинета. В който, както подчертава неведнъж Борисов, само Мария Габриел е от ГЕРБ.

От „Промяната“ няма как да не съзнават, че им липсват опит, знания и умения в сферата на политиката, където са „от вчера“. Но компенсират с вербална агресия и перчене. Много се стараят да не останат длъжни на ГЕРБ-ерския огън.

Преди дни се стигна дотам от ПП да искат оставки на министри от собствения си кабинет – тази на вътрешния министър Калин Стоянов, обявявайки го за „човек на ГЕРБ“ (лично Кирил Петков го направи).

За редовите граждани ситуацията изглежда нелепо – абсурдна – да искаш оставката на свой министър, когато е в ход вот на недоверие, но да гласуваш против него!“

Бележка на АФЕРА:  Ах, каква мила снизходителност към ПП „ естествено е тези хора да имат самочувствието, че „знаят как“ и да се взривяват вътрешно, когато партньорите им във властта с лека ръка, а често и с осмиване посрещат и най-добронамерените им съвети по законопроектите…“. Перчели се, колко миличко звучи, като за дечица, които да погалиш по главицата, просто и само защото са неопитни, а всъщност истината е, че са простоидиоти, зависими, алчни, абсолютно изпразнени от духовност и интелект, да не говорим за професионални качества, а някои от тях със завидни способности да „знаят как“ да въртят печеливши крадливи схеми.

Впрочем, едната от Мадам В, Онази Мадам В. от двете, още по времето си на битността като народен представител и когато звездата на Кирил Петков и компания тогава едва изгряваше, бе яростна негова подръжница и провиждаше в него точно човекът, който ще управлява. И то в момент, когато Хамид Хамид, например, не спираше да се подиграва саркастично както на Петков, така и на Асен Василев, а ДПС свирепо клеймеше ПП. Дали тези провидения на едната от двете Мадам В. колко е готин и страхотен Кирил Петков не идваха от близките и отношения с Алексей Петров, е друга тема за анализ, предвид случилото се нататък в издигането на Кирил Петков и осъществяването на Сглобката със съпорта на Алексей Петров.

„А всъщност, в гласуването на втория вот на недоверие към кабинета на акад. Николай Денков лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов знаково не участва, а другият лидер в коалицията ГЕРБ – СДС, председателят на СДС Румен Христов, натисна бутона „за“ вота. До тези знаци се стигна след една седмица опъване на нерви и проваляне на кворума в пленарната зала – все пак вотът трябваше да бъде гласуван още миналия четвъртък.

И ето така се стигна до ситуация, която всички виждат – сглобката скърца до степен, близка до разпад. Но в същото време е ясно, че няма смисъл да се разпада, защото след нея ще дойде пак същото. Това в чисто вътрешнополитически план. Няма нужда да споменаваме посолствоТО и двете войни, който горят на североизток и на югоизток от нас, за да е ясно, че в този пожар е по-добре да има стабилност, осигурена от редовен кабинет.“

Бележка на АФЕРА: Нямало нужда да споменават посолствоТО, нехайно отбелязва Мадам В., която и да е от двете. И що така? Че то точно споменаването на ПосолствоТО обяснява всичко, бре, мадам В., която и да е от двете! Сглобката скърцала до степен близка до разпад. Ашколсун!

Тя Сглобката още при и преди създаването и не само скърцаше, а бе подлепена с плюнка аланкат, само и само да се угоди на Американското посолство /така се пише, а не ПосолствоТО!/. И ВСИЧКИ „основни политически сили“ угодиха и се надупиха на Американското посолство за да го има това уродливо правителство, опасно за националната сигурност на държавата ни.

В този „пожар“ трябвало да има стабилност. В кой „пожар“, аджеба?! В пожара, в който ни въвлича Американското посолство, на което служите, включително и вие, Мадам В., която и от двете?!

Да имало „стабилност, осигурена от редовен кабинет“. И що за „стабилност“ имаме? Никаква стабилност! Стабилност единствено за щенията на американското посолство и неговите интереси, а не на интересите на българската държава.

Съвсем наскоро едната от двете Мадам В, Онази, изрече в прав текст пламенна защита на Сглобката пред АФЕРА, с „убийствения“ довод – „и какво друго да дойде – служебно правителство на Радев ли, аааа, не!“. Дето се вика, тия думи баш на АФЕРА прилягат, като се има предвид колко яростни критици сме на Радев и кохортата му, ама все пак е редно да отбележим, че едно служебно правителство е временно, за разлика от Сглобката, която очевидно може да бъде крепена от порочни и користни интереси даже и четири години.

Това, което Мадам В., която и да е от двете, не казва в прав текст е, че Сглобката обслужва прекрасно интереса на ДПС, както в управленски план, така и във вътрешно партиен. А всичко това пък обслужва брилянтно американското посолство, което никак, абсолютно никак не се интересува от това кой у нас е корумпиран, крадец, престъпник и каквото още се сетите, интересуват се единствено от войната в Украйна, и ние да сме на страната на фашизоидите, които поддържат.

„Но как да има стабилност при това всекидневно изтезание, на което взаимно се подлагат от ГЕРБ и ПП?

Отговорът е стар като света – не случайно в свещените книги е казано „смири гордостта си“. Православието, в което повечето ни политици обичат да се кълнат и да пълнят църквите по празници, учи – гордостта е коренът на всяко зло, на всеки грях.

Затова политиците от ПП-ДБ и от ГЕРБ-СДС трябва да осъзнаят, че живеят в политическо безвремие и да си направят съответните изводи.

От „Промяната“ трябва да озаптят алчността си, разбирана като желание да доминират във всичко в публичното пространство – да променят коренно политиката, водена 12 години от ГЕРБ и олицетворявана от строителството на пътища, като орязват парите за публични инвестиции. Нямат сила за това, депутатите им са едва 30, както с право им се припомня почти всеки ден. Иначе стават смешни, когато накрая се съгласяват с предложенията на ГЕРБ – случая с бюджета и данъчните закони го показва. И с отмяната на дерогацията така, както я предлагаше ГЕРБ, се съгласиха, кандисаха и да отпадне допълнителната такса върху руския газ. Ако не искат да погледнат картината под този ъгъл, да се замислят защо лидерите на ДБ (които от първо лице познават 12-годишното управление на ГЕРБ) мълчат, сякаш ставащото в управляващата коалиция не ги засяга.“

Бележка на АФЕРА: Има една тънка разлика, Мадам В., която и да е от двете, в „гордостта“ и „горделивостта“. „Горделивостта“ е греха, и тя да трябва да бъде смирена. Скоро излезе една книга на С.Н. Лазарев за горделивостта /ако ви е позволено Мадам В., която и да е от двете, да четете руски автори, там във вашата реалност на „евро атлантически ценности“/, ограмотете се, моля!

От „Промяната“ трябвало „да озаптят алчността си, разбирана като желание да доминират във всичко в публичното пространство“. Ех, тези хлапенца, как мило и бащински им се прави в „програмната статия“ оценка, алчни били в смисъла „като желание да доминират“. Мадам В, която и да е от двете, усърдно и напълно манипулативно, да не кажем брутално лъжовно, не казват истината, че алчността на ПП е напълно ДИРЕКТНА И РЕАЛНА и става дума за престъпления, които още по-усърдно се бранят както от Сглобката, така и от прокуратурата, подвластна на Сглобката.

А пък лидерите на ДБ мълчали. Ама Мадам В., която и да е от двете, не ни обаждат защо мълчат, единствено ги неглижират някак си, като „мълчаливи“, ама положителни герои.

Мълчат, драга ни Мадам В, която и да е от двете, защото ДБ години наред се люшкат от дуварите на Борисов върху дуварите на Сараите. Без ПП и „ала – бала“ -та, те винаги ще си стоят разкрачени между Дуварите на Борисов и Дуварите на Сараите, с мъничките си проценти, поддържани от Баланса и на двата Дувара. Анадънмо?!

„Необходимостта от смиряване на гордостта важи и за ГЕРБ, макар и по друг начин. Пет избора за парламент, които почти винаги печелиха, не им ли бяха достатъчни, за да осъзнаят, че има влиятелни невидими сили, които са решили, че партията на Борисов никога повече няма да свири самостоятелно първа цигулка? ГЕРБ беше създадена като партия на властта и досега съществуваше като партия на властта, т.е. като партия, която е свикнала да действа от позиция на силата и не умее да бъде гъвкава. Но властта вече й се изплъзва. Идват други времена, когато, за да свършиш нещо, което смяташ за правилно и полезно, трябва да търсиш съюзници, които да убедиш, че това нещо е правилно и полезно (като строителството на магистрали и спортни зали, ремонта на стадиони и санирането, например). А не да заклеймиш опонентите си, че са „комунисти“, с което да сложиш точка на разговора. Да, ГЕРБ много дълго я караше по този начин. И това битие на партията изтика напред хора с агресивен характер и остър език, които днес пречат на партията, защото не могат да спрат със заклинанията. И смело ги използват срещу ПП, защото те са опонентите на терена.“

Бележка на АФЕРА: „Пет избора за парламент, които почти винаги печелиха, не им ли бяха достатъчни, за да осъзнаят, че има влиятелни невидими сили, които са решили, че партията на Борисов никога повече няма да свири самостоятелно първа цигулка?“, пита наивно Мадам В., която и да е от двете.

Борисов знае, мили ни Мадам В., и двете, че никога повече няма да свири самостоятелно първа цигулка, просто спасява собствената си кожа и това го знае цялата ГЕРБ, че и оттатък. Борисов изпълнява заповедите на Американското посолство, и не е съвсем точно това, което пишете: „ГЕРБ беше създадена като партия на властта и досега съществуваше като партия на властта, т.е. като партия, която е свикнала да действа от позиция на силата и не умее да бъде гъвкава.“, защото няма по-гъвкав точно от Борисов, който е готов от всичко да бъде и стане, стига американското посолство да му гарантира, че нито ще в списъка Магнитски, нито някой ще го думне като Алексей Петров. Гъвкав е и толкова, че винаги е бил подвластен на Делян Пеевски – и преди, и сега! – колкото и да не си го признавате, Мадам В., която и да е от двете.

„Идват други времена…“, пророкува Мадам В., която и да от двете.  „И това битие на партията /ГЕРБ/ изтика напред хора с агресивен характер и остър език, които днес пречат на партията, защото не могат да спрат със заклинанията. И смело ги използват срещу ПП, защото те са опонентите на терена.“

Тънък пиниз. Пак в полза на … ПП. Подтекст към ГЕРБ: спрете си „хората с агресивен характер и остър език“, демек, а стига сте плюли „добричките хлапаци от ПП“, щото пречат „на партията“. О, не, Мадам В., която и да е от двете, те пречат на сделката и договорката с американското посолство, Борисов и ДПС, задължително и винаги с ПП, да изпълняват всичко, което се иска от американските интереси, с цената – спасяване на кожите. Затова се искат послушни и не „агресивни“ и не с „остър език“, защото пречат на Съглашението против България.

„И сглобката скърца ли, скърца, а-ха да се разпадне. Но не се разпада…

Предсрочни избори, разбира се, винаги може да има (както не пропуска да спомене Борисов). Но когато и на двете партии в некоалицията им е ясно, че за тях предсрочните избори не са изход, трябва да намерят начин на мирно съвместно съществуване.

Моделът, при който ГЕРБ и ПП яростно стрелят едни срещу други, а ДБ мълчи, вече се изчерпва. Цели седем месеца след изборите и за двете формации този модел беше спасителен, защото обясняваше на феновете от едната и от другата страна, че може и да сме се оженили, но се мразим, както и преди. Това изхабява доверието, особено на фона на нищо неслучващото се от програмата минимум, заради което бе сглобена сглобката – Шенген, еврозона, План за възстановяване и устойчивост.

На сглобката ѝ трябват положителни новини за гражданите, а не постоянни скандали. Моментът на ротацията може да се използва и да се направи цялостна промяна в кабинета. ГЕРБ да заеме своето място с министри, за да носи споделена отговорност. А и, за да видят симпатизантите на партията, че не са напълно изгонени от храма на изпълнителната власт.

Защото, ако партията на Борисов се разпадне (както стана ясно, тя не може дълго да съществува извън властта, така е създадена), постигането на стабилност в страната ще стане още по-трудна задача. Вакуумът едва ли ще бъде запълнен от нещо голямо, по-вероятно е да се нароят куп малки партии с по 4 – 5%, които тепърва ще се доказват, заклеймявайки онези преди тях (защото у нас такава е политическата култура).

И тогава от безвремието ще попаднем изведнъж в смутното време на поредицата от предсрочни избори.

Което отново ще ни върне в колелото на затъване в кризите…“

Бележка на АФЕРА: И на това място е върха на циничността!: на Сглобката и трябвало „положителни новини за гражданите“, пише Мадам В., която и да е от двете, по заръка, разбира се. Изключителен цинизъм! Сглобката, която е априори изключителен Цинизъм трябвало да излъчва „положителни новини за гражданите“.

До този момент същата тая уродлива Сглобка произведе единствено над 70 процента не само неодобрение на гражданите, но и отвращение към нея. Какви „положителни новини за гражданите“, какви пет лева?! Това, което произвежда ментално увредения Кирил Петков, Схемаджията, нагъл Асен Василев, американското зомби Денков, и така нататък?

Предсрочните избори не били изход, трябвало да намерят начин на мирно съвместно съществуване, мантросва Мадам В., която и да е от двете, под диктовка. Не били изход? Не са изход единствено за Онези, на които е изгодно тази Гмеж и Смрад, в която България се гърчи. И които правят пари от тях.

Удобна мантра, отново пласирана, и която трябва да препарира всеки, който мисли с главата си, а не с алчния си задник.

И ако се разпаднела ГЕРБ щели сме да попаднем от безвремието в смутното време на поредица от предсрочни избори.

Много я е страх Мадам В., която и да е от двете, и тези, които им държат ръчичките, от предсрочни избори явно. И не защото ДПС я е страх от избори. О, не! ДПС все по-категорично върви нагоре и заявката и е да управлява държавата. Точно заради това и трябва ГЕРБ да не се разпада, и ПП да са, ах, онези, толкова меко и гальовно описани в тази „програмна статия“, които също да са там, защото Пеевски знае защо, и защото не смеят да му гъкнат, а те знаят защо. Всичко останало може да обърка контиката.

Но! Неведоми са пътищата Господни. И Бог винаги разваля всичко към което си се пристрастил и привързал повече от любовта към Него.

Като гледам снимката, която тиражира пресцентъра на ДПС, която очевидно е Знак към християните, би трябвало Онези, които са държали ръчичката на Мадам В., която и да от двете, за тази „програмна статия“, да са отворили сетивата си към „божията Промисъл“. Ама не само заради снимката /щото те и със Зеленски само заради снимката се снимаха/, а заради Вярата и Любовта.

Иначе нямаше как да позволяват на Мадам В., която и да е от двете, да напише такова заглавие: „Обречени сме да живеем в безвремие“.

Обречен може да бъдеш от леля Фетидже, която разваля магии, но не и от Бог, когото Мадам В., която и от двете, намесват в „програмната“ си статия.

Йордан Цонев да им обясни на тия Мадам В. – и на двете!

Веселина Томова

«