« Върни се назад Публикувано на 06.09.2022 / 22:14

И ДАНИЕЛ ЛОРЕР С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО КАТО МИНИСТЪР В ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КИРИЛ ПЕТКОВ! ЗАПАДНА РАЗУЗНАВАТЕЛНА СЛУЖБА С ДОКЛАД, ЧЕ ЛОРЕР Е СТАНАЛ МИНИСТЪР В НАРУШЕНИЕ НА КОНСТИТУЦИЯТА НА БЪЛГАРИЯ!

Даниел Лорер, който понастоящем води кандидат-депутатската листа на „Продължаваме промяната“ във Варна бе министър на иновациите и растежа в правителството с премиер Кирил Петков.

Брилянтни източници на АФЕРА от западна разузнавателна служба довериха, че има изготвен от тях доклад, че Даниел Лорер е станал министър на иновациите в нарушение на Конституцията на България, заради двойно гражданство – българско и израелско.

Казусът е подобен на  скандалното нарушение на Конституцията от страна Кирил Петков, който стана министър на икономиката в служебното правителство, назначено от Румен Радев, с двойно гражданство – българско и канадско. След избухналия скандал и Конституционния съд се произнесе, че има нарушение на Конституцията. Кирил Петков обаче не понесе никакви – нито наказателни, нито морални санкции.

Към момента на встъпването си като министър на иновациите и растежа в правителството на Кирил Петков, Даниел е бил с двойно гражданство – българско и израелско, разкриха специално за АФЕРА източниците ни от западна разузнавателна служба, която не е МОСАД, и която има специален доклад за нарушаването на Конституцията от страна на Лорер.

АФЕРА препоръчва на МОСАД да се поослушат по-внимателно по „казуса Лорер“.

В доклада на разузнавачите от западната служба е отбелязано и че под огромен натиск е бил поставен израелския посланик в България, за да издаде документ, с който Лорер да удостовери, че няма израелско гражданство. Според доклада – израелският посланик категорично е отказал, тъй като под натиск е бил каран да извърши незаконно действие.

След като удрят на камък с него, за бързото „оправяне“ на двойното гражданство на Лорер е впрегнат бившия израелски посланик в България Ирит Лилиан чрез председателя на организацията „Шалом“ в България Александър Оскар.

Скандалният случай остава скрит за обществото и медиите.

АФЕРА алармира ДАНС и прокуратурата да осветят и проверят всички детайли по двойното гражданство на Даниел Лорер и начина по който се е избавил от него, нарушена ли е Конституцията и кой е помогнал за всичко това.

Afera.bg

 

«