« Върни се назад Публикувано на 19.12.2023 / 16:27

И ВТОРИЯ ДОКЛАД ОТ ВТОРА КОМИСИЯ ПОТВЪРЖДАВА БРУТАЛНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ЦЪРКВАТА ЗЛАТОГРАД, ВЪРШЕНИ ОТ ДОВЕРЕНИКА НА НИКОЛАЙ ПЛОВДИВСКИ – ОТЕЦ ВИКТОР ХРИСТЕВ!

На 23.11.2023 АФЕРА публикува:

ДОВЕРЕНИК НА НИКОЛАЙ ПЛОВДИВСКИ  ВИЛНЕЕ В СВЕТИНЯТА НА ЗЛАТОГРАД – ХРАМ „УСПЕНИЕ БОГОРОДИЧНО“. ИМА СЪМНЕНИЯ ЗА ИЗЧЕЗНАЛИ ИКОНИ. ПРОКУРАТУРА И МИНИСТЕРСТВО НА КУЛТУРАТА ДА НЕ ТУПАТ ТОПКАТА, ЗАРАДИ МОЩНОТО ВЛИЯНИЕ ВЪВ ВЛАСТТА НА НИКОЛАЙ, А ДАНС ДА РАЗРОВИ КАНАЛ ЗА ИЗНОС НА ИКОНИ!

На 01.12.2023 АФЕРА публикува:

В ЦЪРКВАТА В ЗЛАТОГРАД: „АДИ, МАХАЙ СЕ! КОЙ ТОК ЩЕ СВЕТНА СИ Е МОЯ РАБОТА! АКО ЩЕ СНИМАШ – 50 ЛЕВА! ИЗЧЕЗВАЙ! КОЙТО СНИМА – ВХОД 50 ЛЕВА! АЗ НЕ МОГА ДА СЕ ЗАНИМАВАМ С ВСЕКИ, КОЙТО ДОЙДЕ ТУКА, ДА МИ ВДИГА КРЪВНОТО!“ /ВИДЕО/

На 01.12.2023 АФЕРА публикува:

ДОВЕРЕНИКЪТ НА МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ, ОТЕЦ ВИКТОР ХРИСТЕВ ОТ ЦЪРКВАТА В ЗЛАТОГРАД ПЛЮЩИ КЮЧЕК! „ХАЙДЕ, ОТЧЕ, ПОКАЖИ ИМ КАК СЕ ПРАВИ!“ /ВИДЕО!/

На 07.12.2023 АФЕРА публикува:

ЕТО ГО ПРОТОКОЛА ОТ ПРОВЕРКАТА НА ЦЪРКВАТА В ЗЛАТОГРАД! ЛИПСВАТ ПЕТ ИКОНИ, НЕПРОФЕСИОНАЛНИ РЕСТАВРАТОРИ РАБОТЯТ НЕЗАКОННО. ДАНС ДА ТРЪГНЕ ОТ ТАМ: ЗАДЪРЖАН ЛИ Е ПРЕДИ ГОДИНИ ПЛОВДИВСКИЯ МИТРОПОЛИТ НИКОЛАЙ НА КУЛАТА ЗАРАДИ ИЗНОС НА ИКОНИ!

Както информира АФЕРА, на 5 декември втора комисия трябваше да направи по скандалния сигнал за извършени престъпления в църквата в Златоград, чийто отец е Виктор Христев, довереник на владиката Николай Пловдивски.

Вторият доклад от втората комисия, започнала на 5 декември т.г., с който АФЕРА разполага и публикува тук, ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПОТВЪРЖДАВА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА, ИЗВЪРШВАНИ В ЦЪРКВАТА В ЗЛАТОГРАД, КАТО КАТЕГОРИЧНО И ЯСНО ПОСОЧВА В ДЕТАЙЛИ БЕЗОБРАЗИЯТА, ВЪРШЕНИ ОТ ДОВЕРЕНИКА НА НИКОЛАЙ ПЛОВДИВСКИ – ОТЕЦ ВИКТОР ХРИСТЕВ!

ИСТИНАТА, КОЯТО ИЗВАДИ „АФЕРА“ НА БЯЛ СВЯТ СЕ ОКАЗА БРУТАЛНО ГРОЗНА, НО ВЕЧЕ И ПРОВЕРЕН ФАКТ!:

Още престъпни детайли излизат покрай установеното от втората проверка.

Отец Виктор Христев казва на комисията, че е говорил с фирма „Аглика“ за реставриране на иконите, обаче на практика няма никакъв входиран документ в Министерството на културата, нито спазена процедура за реставриране, както и комисията ясно посочва.

Унищожени са икони, без никаква документация, ясно пише в доклада!

Отец Виктор Христев  е показвал някакви протоколи от август и октомври тази година на реставраторката за раставрирани икони, също обезобразени след т.нар. „реставрация“.

Документите обаче са фалшиви, тъй като тези икони са били „реставрирани“ и миналата година, и тогава е имало също празен протокол! Сега се представя нов протокол с дата … от 2023 година. А реставраторката си слага името под на практика унищожени икони!

Ето го „протокола“ от 2022 година:

Отец Виктор Христев е показвал на комисията преправени протоколи.

Крайно време е Прокуратурата да приложи крути мерки срещу лицата за това брутално престъпление.

Afera.bg

«