« Върни се назад Публикувано на 07.01.2011 / 16:35

И варненския кмет разбра, че Бойко не е в час

„Кметът на Варна се скри и чака да мине бурята, само че ние няма да чакаме да отмине, а ще я предизвикаме”, избухна тогава Борисов. Премиерът бе ядосан от репортажите на националните телевизии, които показват как той и кметът режат лентата на новата отсечка.

”Не съм се крил, а и не знам как да коментирам това, заяви вчера варненският кмет Кирил Йорданов. Ако искате може да говорим за качеството на националните новини”, предложи той. Има някакво разминаване, стана ясно още от думите му.

Йорданов обясни, че информация за ВиК аварията е получена на 6 декември, като от 16 до 24 часа на същия ден, е отстранена, а на следващия ден фирмата е запълнила дупката с трошенокаменна настилка. Следващата стъпка е направена на 28 декември, когато фирмата-изпълнител „Хидрострой” аварийно поставя допълнително трошенокаменна настилка и на 4 януари запечатва мястото на аварията с топла асфалтова настилка.

„Тук говорим за авария на ВиК, което моментално опровергава слуховете, че има улягане на пътя, в резултат на некачествено строителство. Значи не е от некачествено изпълнение, а в резултат на отстранена авария”, категоричен бе Йорданов.

Той обясни още, че този участък не е бил откриван от премиера, тъй като е построен преди изборите. „Това е първо, за да няма внушение, че Борисов е канен да открива некачествено изпълнено сторителство. Няма такова нещо”, категоричен бе Йорданов.

На второ място той посочи, че правителството не е давало пари точно за тази отсечка и обясни, че за целия участък са били изразходвани 18 147 000 лв., от които 7 712 000 млн. лева са пари на община Варна, а разликата от около 9 млн. лв. са отпуснати от правителството на Сергей Станишев.

За улица „Девня” правителството на Бойко Борисов не е давало пари. До сега от него сме получили 1 334 000 лева, за ремонта по улица „Атанас Москов”, уточни Йорданов. Той коментира, че премиера явно е бил подведен, както за откриването на улица „Девня”, така и за дадените от правителството пари за този участък.

Нито държавата, нито общината пък са дали пари за ремонта, тъй като отсечката има гаранция до 2014 г.

afera.bg

 

 

«