« Върни се назад Публикувано на 18.12.2019 / 20:41

И БОЛЕН ОТ ШАРКА ИВАН ПОРТНИХ НАРУШИ ЗАКОНА СЪС ЗАПОВЕД И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН ОТ ДЛЪЖНОСТ!

Днес АФЕРА разкри, че ГЕРБ кметът на Варна Иван Портних, който от 6 декември т.г. се покри и в Общината нямат представа къде е, е болен от шарка в тежка форма. Община – Варна и лицата, които са контактували с него по недопустим начин не са в карантина, а замът на Портних – Пейчо Пейчев, както и самият Портних, продължават да крият, че кметът на Варна е тежко заразно болен:

ОБЩИНАРИ ОТ ВАРНА, ИЗЛИЗАЙТЕ В КАРАНТИНА! ГЕРБ ПОРТНИХ Е БОЛЕН ОТ ШАРКА И КРИЕ! НИКОЙ В ОБЩИНА – ВАРНА НЕ Е УВЕДОМЕН, А Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНА КАРАНТИНА ЗА ХОРАТА ИМАЛИ ДОСЕГ С НЕГО!

Както АФЕРА вече уведоми до този момент Портних е издавал заповед за заместване с основание „платен отпуск“, днес обаче – 20 минути след като АФЕРА оповести, че Портних е болен шарка и задължително трябва да бъде въведена карантина в Община – Варна, Иван Портних изпрати по електронната поща на служителите в Община – Варна подписана от него заповед за заместване с основание „НЕПЛАТЕН ГОДИШЕН ОТПУСК“!:

20 МИНУТИ СЛЕД ПУБЛИКАЦИЯ НА „АФЕРА“, ХВЪРЧИ ЗАПОВЕД В ОБЩИНА – ВАРНА! ПРОДЪЛЖАВАТ ДА КРИЯТ, ЧЕ ПОРТНИХ Е ЗАРАЗНО БОЛЕН!

Ето я заповедта, издадена и подписана от кмета на Варна Иван Портних!:

И БОЛЕН ОТ ШАРКА, ИВАН ПОРТНИХ НАРУШИ ЗАКОНА СЪС ЗАПОВЕД И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН ОТ ДЛЪЖНОСТ!

Основанието е „неплатен годишен отпуск“. За това упълномощава Пейчо Пейчев да изпълнява функциите на кмет на община Варна на 18.12.2019 г.

ГЕРБ Иван Портних обаче НЯМА ПРАВО ДА ИЗДАВА ЗАПОВЕД ЗА НЕПЛАТЕН ОТПУСК И САМ ДА СИ РАЗРЕШАВА ТАКЪВ! И КАТЕГОРИЧНО НАРУШАВА ЗАКОНА, ЗАРАДИ КОЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН ОТ ДЛЪЖНОСТ!

АФЕРА публикува решение на съда, според което именно заради това, че е ползвал неплатен отпуск, Ценко Чоков е бил отстранен от длъжност:

И БОЛЕН ОТ ШАРКА, ИВАН ПОРТНИХ НАРУШИ ЗАКОНА СЪС ЗАПОВЕД И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН ОТ ДЛЪЖНОСТ!

И БОЛЕН ОТ ШАРКА, ИВАН ПОРТНИХ НАРУШИ ЗАКОНА СЪС ЗАПОВЕД И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН ОТ ДЛЪЖНОСТ!И БОЛЕН ОТ ШАРКА, ИВАН ПОРТНИХ НАРУШИ ЗАКОНА СЪС ЗАПОВЕД И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН ОТ ДЛЪЖНОСТ!И БОЛЕН ОТ ШАРКА, ИВАН ПОРТНИХ НАРУШИ ЗАКОНА СЪС ЗАПОВЕД И ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТСТРАНЕН ОТ ДЛЪЖНОСТ!Така, ГЕРБ Портних, който продължава да крие, че е болен от заразната болест шарка, след публикацията на АФЕРА и тежко болен, и в очеваднта паника, ДРАСТИЧНО НАРУШИ ЗАКОНА, ЗАРАДИ КОЕТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ МОМЕНТАЛНО ОТСТРАНЕН ОТ ДЛЪЖНОСТ!

Няма нормално и логично обяснение защо лицето Портних, който е тежко болен от шарка, не ползва болнични и не представя такива, а издава НЕЗАКОНОСЪОБРАЗНА ЗАПОВЕД за ползване на неплатен годишен отпуск.

Неведоми и невчасови обаче са пътеките портнихови.

Afera.bg

«