« Върни се назад Публикувано на 10.03.2014 / 15:05

ИСТЕРИЯ В ПРОКУРАТУРАТА ЗАРАДИ СЕКРЕТНА ПРЕПИСКА 391/2010 на СГП С ДАННИ ОТ ДАНС ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ВАРНЕНСКИ ПРОКУРОРИ И ВИСШИ ПОЛИЦАИ

 

В едно бе права съдия Ангелина Лазарова на днешното съдебно заседание по т.нар. варненско „мега“ дело с главен обвиняем Иван Славков – че наблюдава реакциите в съдебната зала и никак не и харесват, заради това, което се случва в съдебната система. И на АФЕРА никак не и харесва онова, което се случва ШЕСТА ГОДИНА в съдебната система, МВР и прокуратурата, още по-малко ни харесваше, че ни обявяваха за луди, че единствени изнасяме СТРАШНАТА ИСТИНА за това как се прави МАТРИЦА НА СКАЛЪПЕНО ДЕЛО ОТ ВИСШИ ПРОКУРОРИ И ЧЕНГЕТА. Днес иначе редовно призованата журналистка Веселина Томова като свидетел по делото, бе отложена. За сметка на нея обаче пък ще бъде разпитан анонимен свидетел №5, №6 и едновременно явен свидетел /което е пълен абсурд!/ Светлин Иванов – Близнака.

Същият Близнак, който благодарение на зависимостта на прокурор Стефка Якимова, и благодарение на МВР-то на Цветан Цветанов бе превърнат в дежурен „защитен свидетел“ по всички т.нар. знакови дела.

В началото на днешното съдебно заседание по варненското „мега“ дело защитата на Иван Славков направи доказателствени искания за призоваване на свидетели в лицето на Алексей Петров, бившия шеф на РЗБОП – Варна Емил Михайлов, Добромир Досев от БОП – Варна, Нурай Шукри – Коджата /б.р. дясна ръка на Светлин Иванов – Близнака преди да бъде подложен от него, понастоящем находящ се в Германия/, вещото лице Здравка Печева, Веселин и Христо Данови.

Поискан като свидетел бе и Веселин Жеков, на което като орлица скочи прокурорката Стефка Якимова, която рече, че той бил отказал да дава свидетелски показания и моментално се позова на „в тази връзка има решения на съда за правата на човека“.

Защитата на обвиняемите поиска категорично и единодушно отвод на прокурорите Стефка Якимова, Йорданка Стайкова и Кайряков, заради СЪЗДАВАНЕ НА ДОКАЗАТЕЛСТВА, извършени престъпления от прокурор Стефка Якимова по време на досъдебното производство чрез незаконни действия за упражнен натиск върху свидетели, скалъпяване на доказателства и манипулиране на разследването.

Адвокат Владимир Манолов поиска, подкрепен от всички останали защитници, и отвод на съдебния състав, заради предубеденост. В аргументите си той посочи, че има съмнение, че съдебният състав изпълнява поръчка. „Този съд ще бъде едно сюжетно продължение на съдебния състав от първа инстанция и вместо да се защитаваме от фактите, трябва да се защитаваме от съда. Предубеден е съдията, според нас съдията не е избран, а НАЗНАЧЕН“, заяви адвокат Владимир Манолов.

Защитата прояви съмнение, че съдия Ангелина Лазарова е консултирала първоинстанционния съдия от Варненски окръжен съд по „мега“ делото Петър Митев, както и че е участвала със съвети по написването на мотивите му за произнесените присъди.

Адвокат Тодор Касабов се аргументира, че при назначаването на съдия Лазарова за докладчик по делото на втора инстанция е нарушен закона за съдебната власт. Първоначално съдия от ВАП Пантелеева си прави отвод, не се определя друг съдия и вместо делото да замине във ВКС, три седмици то е в „изчаквателен период“, след което съдия Лазарова е командирована от Варненския окръжен съд в Апелативен съд и същия ден е назначена като докладчик по „мега“ делото на втора инстанция.

Този избор не е случаен, а предизвестен, „случайният избор“ е направен от един човек – съдия Лазарова, не може да има случаен избор с един човек, обединиха се около тази теза всички защитници.

Истинската паника и истерия, маскирана като подчертана демонстрация на уж хладнокръвие, обаче настана у прокуратурата, когато всички защитници, както и Иван Славков, се позоваваха на секретната преписка 391/2010 на Софийска градска прокуратура, която е прекратена лаконично по онова време „поради липса на извършени престъпления“, и която е огромна по обем, включително и със СРС-та, и е разработка на ДАНС за извършвани престъпления от страна на „мега“ прокурори и висши полицаи по разследването на варненското „мега“ дело.

При всяко споменаване на секретната разработка, от прокуратурата и от съдебния състав скачаха като ужилени, че това е „класифицирана информация“ и предупреждаваха говорещите за нея да не би да изтърват и една дума по нея, белким стане ясно на обществото какви зулуми са вършени от прокурори и ченгета.

На няколко пъти Иван Славков направи опит да цитира извадки от секретната записка, за да се аргументира, но бе посъветван от съдия Лазарова или да поиска „закрити врати“, или да замълчи.

Иван Славков цитира том 4 от секретната разработка, в която има скандални СРС-та на бившия шеф на ОД на МВР – Варна, прокурор Стефка Якимова и Светлин Иванов – Близнака.

Иван Славков цитира и показания на Светлин Иванов – Близнака, според които в частна квартира на Диян Нанов, бивш зам-шеф на ОД на МВР- Варна, са го карали да дава поръчкови показания, и в която квартира „накрая само е дошъл съдия“ в лицето на Ангелина Лазарова.

„И Вие вярвате на Светлин Иванов – Близнака?“, не се сдържа съдия Ангелина Лазарова, като показа недвусмислено отношението си към прословутия Близнак, отправяйки въпрос към Славков.

Така се оказа, че в тази държава единствените, които вярват на Близнака са прокурор Стефка Якимова и прогнилите висши полицаи като комисар Димитър Димитров и куп бопаджии, направили от Близнака „топ“ защитен свидетел по всички „знакови“ дела.

С треперещи пръсти, нервозна реч, от която почти нищо не се разбираше, прокурор Стефка Якимова направи печален опит да обори защитата.

Прокурор Йорданка Стайкова пък, участвала в един шокиращ запис, направен от Светлин Иванов – Близнака, на няколко пъти употреби термина „аз, в пълно съзнание в съдебна зала, ще кажа…“, което накара адвокат Владимир Манолов да иронизира саркастично, че това е умишлено внушение, че едва ли не само прокуратурата била „в пълно съзнание“, а останалите не знаят къде се намират.

Прокурор Стайкова в изумително слаба „реч“, в която наблягаше единствено на „единната, неделима, една прокуратура“ не успя, подкрепяна от колегите си Якимова и Кайряков, да изрече нищо друго, освен че по секретната разработка имало заключение, че „няма данни за престъпление“, и че в доклада си по проверка на действията им сегашният зам-главен прокурор Борислав Сарафов също бил казал, че нямало нарушения на закона от тяхна страна.

НИКОЙ В СЪДЕБНАТА ЗАЛА НЕ СЕ СЕТИ ДА ПОПИТА КАКВО СЕ Е СЛУЧИЛО С ПРОКУРОРА ОТ СГП, КОЙТО ПРАВИ ЗАКЛЮЧЕНИЕТО СЛЕД ОГРОМНАТА РАЗРАБОТКА НА ДАНС, ЧЕ НЯМА ДАННИ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯ НА ПРОКУРОРИ И ПОЛИЦАИ И ТАКА Я СМАЧКВА И НЕГЛИЖИРА. А ИСТИНАТА Е, ЧЕ МАЛКО ПО-КЪСНО СЪЩИЯТ ТОЗИ ПРОКУРОР ОТ СГП Е ИЗДИГНАТ ВЪВ ВЪРХОВНА КАСАЦИОННА ПРОКУРАТУРА.

НИКОЙ НЕ СЕ СЕТИ В СЪДЕБНА ЗАЛА ДА ПОПИТА КАК ТОЧНО НАПРАВИ ПРОВЕРКАТА СИ ПРОКУРОР БОРИСЛАВ САРАФОВ ВЪВ ВАРНА, ИЗПРАТЕН ОТ ЕКСГЛАВНИЯ ПРОКУРОР БОРИС ВЕЛЧЕВ, КОЙТО ХЛЕНЧЕШЕ ПРЕД ДАНС: „ВТРЕЩЕН СЪМ! САМО НЕ МИ РАЗВАЛЯЙТЕ „МЕГА“ ДОЗНАНИЕТО…“.

НИКОЙ В СЪДЕБНАТА ЗАЛАТА НЕ ПОПИТА И ЗАЩО ТОЧНО ПРОКУРОР КАМЕН СИТНИЛСКИ ПРИСТИГНА ОТ СТОЛИЦАТА ПРИ ПЪРВИЯ АРЕСТ ПО ВАРЕННСКОТО „МЕГА“ ДЕЛО. СЪЩИЯТ КАМЕН СИТНИЛСКИ, КОЙТО ДНЕС Е ПРЕДЛОЖЕН ЗА ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕНИЕ.

При споменаването на заключението на Борислав Сарафов, че ако бъдат наказани прокурорите по делото, това ще демотивира останалите прокурори, съдията стреснато попита: „Ама къде го четохте това?!?“ и оповести продължаването на процеса при „закрити врати“.

АФЕРА притежава неопровержими доказателства от личен запис със Светлин Близнака, в който той и останалите, привикани от Борислав Сарафов във Варна, в кабинета на…. проверяваната Стефка Якимова, разказват как точно са давали показания и как прокурорката е влизала и излизала по време на присъствието там на проверяващия иначе Сарафов.

Имаме и запис как БЛИЗНАКА В НАШЕ ПРИСЪСТВИЕ ЗВЪНЕШЕ НА БОРИСЛАВ САРАФОВ ПО ТЕЛЕФОНА ЗА ДА ИСКА ДА ЗАМИНЕ ЗА СТОЛИЦАТА И ТАМ, ЗАЕДНО  ОСТАНАЛИТЕ, ДА ДАДЕ ПОКАЗАНИЯ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЯТА ВЪРШЕНИ ПО ДЕЛОТО.

Очевадно секретната преписка 391/2010 година на СГП, хвърли в истерия „мега“ прокурорите.

АФЕРА благодари на съдия Лазарова, че на предходното заседание уважи искането на защитата да бъде изискана и допусната тази преписка.

Така след ШЕСТ ГОДИНИ апели, аларми и настояване от страна на АФЕРА разследването на ДАНС за престъпленията на прокурори и полицаи по варненското „мега“ дело да стане обществено достояние, вече поне е легитимирано и може да се прочете в аналите на делото.

Така поне след ШЕСТ ГОДИНИ никой повече няма как да си позволи да изрече, че Веселина Томова и АФЕРА са луди, поръчкови и „слуги на мафията“, след като всичко онова, което сме написали не само се потвърждава, но и е зловещо по-страшно.

Сега на ход е главният прокурор Сотир Цацаров и Инспектората на Висшия съдебен съвет. Защото единият „герой“ – бившият комисар Димитър Димитров е вече … СЪДИЯ В ШУМЕНСКИЯ ОКРЪЖЕН СЪД, а другата „героиня“ прокурор Стефка Якимова, на която мечтата и била да нареди Алексей Петров, е АПЕЛАТИВЕН ПРОКУРОР.

СЪЩАТА „МЕГА“ ПРОКУРОРКА СТЕФКА ЯКИМОВА, КОЯТО ДНЕС В СЪДЕБНА ЗАЛА НАГЛО ЗАЯВИ, ЧЕ ДАНС С РАЗРАБОТКАТА СИ САБОТИРАЛИ РАЗСЛЕДВАНЕТО ПО ДЕЛОТО.

Afera.bg

 

 

 

«