Публикувано на 19.07.2022 / 14:04

ИСКАШ ДА УБИВАШ – ГОТВИ СЕ ДА УМРЕШ. БЪЛГАРИЯ – ТЕРИТОРИЯ НА ДУХОВНОСТ, А СТРАНА НА СТРАХЛИВИ ИЗМАМНИЦИ И ПОЛИТИЧЕСКИ НАГЛЕЦИ

България – територия на духовност, а страна на страхливи измамници и политически наглеци.

Във време на мандати, когато един политически субект загуби чувство за собствено достойнство, той се обвързва с най-големите политически и сенчести, икономически отрепки.

При подобно изстъпление на амбициозността, по-важно е преследването на личния интерес, с всички средства, пред почтеността на дните.

Комичното на оправдаващата се извратеност преминава винаги в гротеска, когато в условията на явна поквара, претенциите за почтен живот са най-големи.

Има едно старо войнско правило:

– Когато избереш предназначението да убиваш, това означава непрестанно да приемаш и собствената си смърт.

И това правило не тежи единствено и само във физическото си проявление.

В него се намират всичките очаквания, надежди, идеи и амбиции за по-добър живот, за политическото, икономическото и финансовото утвърждаване на когото и да е, както и за едно обикновено, но справедливо човешко съществуване.

В летящите, ръждиви политически „кинжали“, изпълнени с болни претенции за справедливост и почтеност – в измамната им демагогия, на която винаги почива техния мир – не търсете достойнство.

Жалкото е, че те правят всичко възможно да убият надеждите и идеите, с които живя едно цяло поколение – поколението на  родителите ни, което строеше България, въпреки проявите на политическо мракобесие, съпътващо някои етапи на съществуванието им.

Вместо да се радват на една заслужена, златна възраст с попуканите си ръце, те са принудени да търпят един нагъл ярем на политически тарикати, които в повечето случаи са проявление на долнопробен еснафлък и простащина, отколкото на интелект, далновидност и политика.

И въпреки това, гледайки изморените им лица, виждам че идеите, вярата и чистотата на намеренията им и сега се оказват по-силни от всичко.

Днес, крещящата политическа уродливост, смята че би могла не просто да убие, а направо да заличи духовитостта на едно цяло поколение, което построи толкова през годините, което някои наглеци още не могат да окрадат.

Затова и напомням това войнско правило:

Искаш да убиваш – готви се да умреш.

Липсва ли ти кураж за това, загубата на достойнство е най-малкото нещо, с което съдбата би те срещнала.

При всички случаи, убиващият винаги убива себе си, но пустото плячкосване и амбицията за повече, до такава степен заслепява очите, че той се смята за вечен.

Затова и не приема края си с достойнство.

От човек, загубил сърцето си, не очаквайте достойнство, още повече от която и да е политическа сила с изсъхнало завинаги сърце.

Велин Хаджолов

бивш шеф на ОСА в ДАНС

Коментари 35 за
“ИСКАШ ДА УБИВАШ – ГОТВИ СЕ ДА УМРЕШ. БЪЛГАРИЯ – ТЕРИТОРИЯ НА ДУХОВНОСТ, А СТРАНА НА СТРАХЛИВИ ИЗМАМНИЦИ И ПОЛИТИЧЕСКИ НАГЛЕЦИ”

 1. Работата отива на нови локдауни, тоя път „климатични“, работата с вируса се износи вече и трика не минава 😉 .

  https://www.youtube.com/watch?v=sGUT67NnzVg

  П.П. За Нибиру не се и отваря дума, ама там работата си е по правило апокалиптична. Така, че автора е прав по принцип а и в частен случай за подготовката за края. Ама тя си е нон-стоп процес за реалистите, та да му мислят фантазьорите. Иначе няма и причина илюминатските същности да се смятат за хора, ама така е по-лесно за тълпата 😉 .

  https://www.youtube.com/watch?v=ipal8_S0RlI

 2. Достоиството е свята зона, затова и непристъпна и за редица политици, и за масовия користолюбец и интригант. Кълни от истината, расте в посвещението и цъфти в Божията воля. При Левски е така. При воин като Левски е така. Но не щат пътя му, не могат саможертвата му, дори не следват честността му. Затова предават България под път и над път. „Достойно Ест“ е химна и пътя за достоиство. Не случайно Левски го е пял. Но що правят за неговата нива хищни и покварени мекерета без достоинство, без срам, без свяст. Не една четвърт, една стотна не могат да разберат от този есеистичен анализ повечето управленци и политици, а и не отърва.

  1. „Оправдаващата се поквареност“ задава тона в политиката като легитимна антитеза на достойнството. Вече 30 години. Тя воюва и смазва достойнството, защото все властва с какви ли не средства. Макиавели има да учи от наши политици, силни с блатните номера към войните. Остава „и сам войнът е воин.“ Дръжте се, войни!

 3. – Обърнете внимания къде се дава брифинг в Министерство на Република България вместо флага трибагреника бяло-зелено-червено ВИЖДАТЕ ЗАД ГЬРБА на управниците гигантска проекция на ЕВРЕИСКА погребална кьрпа ТАЛИТ -2 СИНИ ВЕРТИКАЛНИ линии по средата надпис Министерство и герба на Бьлгария.Талита се използва при погребални практики когато равините го намятат на главите си и започват да четат кадиши-погребални опела молитви за починали от естествена смърт или загинали при трагични обстоятелства.

 4. При тази ПРОФЕСИЯ няма КОНФЛИКТ на Поколенията а Приемственост и обмяна на Опит!!!

 5. Загадки упавшего Ан-12https://www.youtube.com/watch?v=1b-pGI8n61Q
  Разкривайки Схемата по която Работят братята СРБИ ще ни Открехне каква е Системата на Корни при НАС!?!?!?

 6. Като погледнах снимката, ..Отврат..;( Едната си е сложила ..Ботокс и я прилича на Биволица , а другата ПО-младата ..Още,.. не се е научила,… да си Мие … косата!!:) „Излязоха ми.. Пъпки“… от тази снимка ! ;( А се славим като Народ… с едни от Най красивите Жени…. и е ИСТИНА ,….като вървя по улиците… „Лигите ми текат“ , а очите МИ ….Просълзяват… от Красотата която гледат!! С ТАЗИ снимка обаче Ми ….утрепахте Либидото !;)

   1. Мария, те.. тези които ги споменаваш , са друга бира !;) Те бяха придворни на Боко-Тулупа и той си ги кръщаваше по друг начин : На Лилето и казваше, че Приличала на ФАДРОМА , На Цвета и викаше, че била Проста Кърджалийска „Гугутка“, журналистките Мисирки и.т.н… абе.. Фолклор Нищо чудно, утре да видим и Митю -Очите ..мистър председател и да си назначи за МИНИСТЪРКИ ..половината от контингента на Околовръстното !;) Такова ни е политическото дередже …ЗА сега!!;) Хубава вечер!;)

 7. Две Курви. Дъртата обиколила сума ти партии за власт (политическа курва, за ебане и дума не става-кой ще си жертва уя с тая чума) и младото ебливо-нищо че е грозничко, но в тъмното или на задна кой го гледа ,лапа и поема и то за постове.Да ви €б@ майката.

 8. Така е, живеем във времена на изпитания.
  И последен етап на битката: духовното срещу материалното.

  Или материалното ще погуби света, или духовното ще поживи света!
  Среден път няма.
  И децата го разбраха – всички искат само едно пари, пари, пари…
  …………………………………

  И един златен пример, към коментара на Бонго Бонго /19.07.2022 в 15:42

  България е бедна държава, ли?!
  За 21 години чуждия концесионер е добил към 160 тона = 160 000 (160 хиляди) кг злато от златните залежи на България!

  Къде другаде по света е добито повече злато?!
  България притежава най-големите находища на злато в Европа!

  От 1999 г. насам според отчетите, чуждо дружество е добивало около 8 тона = 8 000 (8 хиляди) килограма от нашето ЗЛАТО всяка година!
  ……………………………………………….

  https://www.economic.bg/bg/a/view/dundee-napravi-soliden-start-na-novata-godina-v-bylgarija

  Kaнaдcĸaтa злaтoдoбивнa ĸoмпaния Dundее Рrесіоuѕ Меtаlѕ изпpaщa пopeднa пoзлaтeнa гoдинa c РЕКОРДНИ peзyлтaти oт Бългapия за 2021 г. !

  Приходите на DPM формират oĸoлo 80% oт вcичĸитe пocтъплeния нa ĸaнaдcĸoтo дpyжecтвo пo цял cвят!
  ……

  Cлeд cилния финaл ĸoмпaниятa ce пoxвaли c peĸopднo гoдишнo пpoизвoдcтвo нa злaтo зa 3 тpeтa пopeднa гoдинa!

  Oбщo oт двeтe бългapcĸи мини зa изминaлитe 12 мeceцa ĸoмпaниятa e дoбилa нeвиждaнитe дoceгa 310 xиляди yнции Х 30 г = 9300 000 г = 9300 кг = 9 т 300 кг!

  Πpиxoдитe нa ĸaнaдcĸaтa злaтoдoбивнa ĸoмпaния Dundее Рrесіоuѕ Меtаlѕ oт дeйнocттa ѝ в Бългapия вeчe дoĸocвaт 1 млpд. лв. за една година!

  Toвa ce виждa oт oĸoнчaтeлнитe финaнcoви oтчeти нa ĸoмпaниятa зa изминaлaтa 2021 г.

  Πpиxoдитe нa ĸoмпaниятa oт oпepaциитe ѝ в минитe в „Aдa тeпe“ и „Чeлoпeч“ дocтигaт 522 млн. дoлapa, или мaлĸo нaд 900 млн. лв. пpeз изминaлaтa гoдинa.

  Te фopмиpaт и oĸoлo 80% oт вcичĸитe пocтъплeния нa ĸaнaдcĸoтo дpyжecтвo пo цял cвят!

  Зa гoдинa пpиxoдитe oт дeйнocттa в Бългapия (!) pacтaт c 13%, или oĸoлo 60 млн. дoлapa, ĸaтo зacлyгaтa e paздeлeнa пopaвнo и нa двaтa oбeĸтa.

  Πocтъплeниятa oт „Чeлoпeч“ пoчти нaдxвъpлят 300 млн. дoлapa, a ЕВІТDА (бeл. p – ĸoнcoлидиpaнa пeчaлбa пpeди дaнъци и тaĸcи) pacтe c oĸoлo 3 млн. дoлapa нa гoдишнa бaзa дo 180 млн. дoлapa.
  ………………………………………….

  От новото находище – Ада тепе бe дoбитo peĸopднo ĸoличecтвo злaтo минaлaтa гoдинa, ĸoeтo възлизa нa 133 xил. Yнции!

  Πpиxoдитe oт „Aдa тeпe“ pacтaт c oĸoлo 30 млн. дoлapa дo 230 млн. дoлapa.
  ЕВІТDА oбaчe pacтe пo-cъщecтвeнo – c oĸoлo 17% дo 182 млн. дoлapa и зa пъpви път нaдминaвa тaзи нa „Чeлoпeч“!!

  B oтчeтa cи ĸoмпaниятa пocoчвa, чe тoвa ce дължи нa пo-виcoĸo cъдъpжaниe нa злaтo в пpepaбoтeнaтa пpeз пepиoдa pyдa!
  ……………………………………………………………….

  Пpoизвoдcтвoтo нa МЕДНА руда oт „Чeлoпeч“ дocтигa 17 350 тoнa мeд, ĸoeтo e в cъoтвeтcтвиe c гoдишнитe пpoизвoдcтвeни нacoĸи, нo и мaлĸo пoд cтoйнocтитe oт пpeдxoднaтa гoдинa.

  Πpeз изминaлaтa гoдинa ĸoмпaниятa дoбaви и нoв пpoeĸт ĸъм cвoeтo пopтфoлиo в Чили, зa ĸoйтo oбaчe вce oщe нямa дaнни зa дoбив.

  Oптимизиpaният живoт нa pyдниĸa в Чeлoпeч вoди дo пo-виcoĸo пpoизвoдcтвo нa злaтo и мeд и ни пoзвoлявa дa yдължим живoтa мy дo 2030 г.“, ĸaзa Дeйвид Peй, пpeзидeнт и глaвeн изпълнитeлeн диpeĸтop нa Dundее Рrесіоuѕ Меtаlѕ.

  ==================================

  До 1999 г. България е добивала собственото си злато ЗА собствената си държава и народ, а рудниците и находищата на всякакви полезни изкопаеми са били разработвани ЗАЕДНО със специалисти от Русия.
  Точка, какъв коментар?

 9. Значи…Ако някой от тези, които визира г-н Хаджолов, прочете написаното от него, ще разбере 1/4 (максимум). Тяхната мисловна дейност функционира на съвсем друго ниво, а духовност въобще нямат. Това са елементарни примитиви и безмерно алчни безродници.
  Готвят се да убиват, но не и да умират. При това са масови убийци. Затриха цял един, многовековен народ.

  1. Ален Делон !!!
   Актьорът каза още, че ще напусне този свят без съжаление.

   „Животът не ми носи кой знае какво. Всичко съм видял, всичко съм изпитал. Но най-много ненавиждам сегашната епоха. Повръща ми се от нея! Всичко е фалш, всичко е сменено. Няма почитание към дадената дума. Важни са единствено парите. Знам, че ще напусна този свят, без да ми е мъчително за него! „.

   Бих добавил…Ако имаш възможността отивайки си от Този живот да Вземеш със себе си и Някой от БЕЗсмъртните …Раят те чака!!! Христос си Отиде в Компанията на …ДВАМА КРАДЦИ а продалия го Юда се ОБЕСИ!!!

   1. Ален Делон и Бриджит Бардо- едни от малкото истински в сферата на фалша и парите…
    P.S. Moitoi, Бриджит не искаше да се ваксинира…:-)

  2. Трагедията не е във омразата или любовта, а във безразличието. Липсата на душа и съпричастност.

   1. Има истина в думите Ви…
    Безразличието е смърт. (Не телесна, а душевна.)

 10. Няма ли някой да препоръча на метресата на Кирчо да вземе да си запише час за фризьор, гримьор и някой друг стилист, че прилича на надуваема секс кукла – куха, с вечно отворена уста и безизразен поглед. Боже какво падение, докъде я докарахме! Тая дрисла с треторазрядна юридическа кариера, си мисли, че тя е държавата. Взела се е много на сериозно, а е типична уруспия, издигнала се до висок пост следствие креватни умения. Напоследък се замислям кой управлява Кирил Петков – от посолството на САЩ или тази Лена? Крайно време е да изметем всички курви от политиката. И мустакатите и обръснатите, и женските и мъжките!…

  1. Казвам че е тъпа, фригидна пача но кой да чуе. Нищо, че е начупила лозарски колове стигащи да опашат границата.

 11. Две политикопроституиращи обменящи Опит …това е допирната Точка между Корни-Костовскътъ и Лена-Общътъ!!! Колективизация и БОРДЕЯТ РАБОТИ!!!

 12. По волята на САЩ: Гласуваш за Киро, БСП и ДБ, получаваш Бойко, Митов и война
  Симеон Миланов
  https://pogled.info/avtorski/Simeon-Milanov/po-volyata-na-sasht-glasuvash-za-kiro-bsp-i-db-poluchavash-boiko-mitov-i-voina.144346
  /Поглед.инфо/ Независимо дали ще се сформира кабинет с мандата на БСП и подкрепата на доскорошните десни и антикомунистически коалиционни партньори на анти-левицата или ще отидем на избори наесен, пред България има реална опасност от безпринципно коалиционно обединение в името на „евроатлантическото единство“ между ГЕРБ и доскорошната четворна коалиция. И индикация, че това може да се случи дойде от най-авторитетния източник по въпросите на българската вътрешна политика, а именно Държавният департамент на САЩ…

 13. Тази феминизация в БГ политиката ми идва малко ташкън,както казах !

  За всичко е виновно ОФ-то !
  Навремето третата ми жена караше един ЗИЛ- осмак в ТКЗСТ-о,насила я записаха в АОНСУ-то и насила я направиха партиен секретар в един голям завод.
  После насила я накараха да приватизира завода и да стане олигарка.
  Сетне насила я накараха да нареже завода за скраб и насила я направиха политик.

  Ама с мен се разведе съвсем доброволно,щото сме били изконсумирали брака…
  Такава си беше и такава си остана -консуматорка !

  Венсеремос.

  1. Това за феминизацията се сърди на мама си и татко си либералните комунисти . Пример по горе на снимката тези двете госпожата и госпожицата .Нинова дете на комунисти и малката фукла пък внучката на комунистите . Гледай ги тези двете мисли за мама си и татко си и за себе си ,все от комунистическото котило .И знаеш ли къде е тук парадоксът ,как вие от комунистическото котило станахте най големите антикомунисти .И последно я ми обясни какво означава Зил осмак и защо шофьорите го наричаха така .Ама да не вземеш сега да обикаляш интернет и да търсиш информация за този модел Руски камиони .И съм ти подготвил една изненада за тези модели камиони и за ткзс -тата .

   1. ОФ-е единствената изненада ще е … ако и ти излезеш някой приватизатор !
    Да си приватизирал КООП-а с крадени пари от КООП-а ,бахмамаму !!!!!!
    Много намазахте филията с тез ЦКС-та,БКС-та,МКС-та ,ей …
    Пихте народната кръв,смукахте я като кърлежи,кой та знай и тебе колко кенефа имаш …

  2. Много патиш от безбройните си жени, г-н Вейронич. Дръж ги под контрол- на Четвърти километър, за да не почнат да ти търсят сметка и тука!
   Никой не ти е виновен, че си пристрастен женоман. Я какви хубави и богати мъжлета са се навъдили напоследък! А ти упорстваш- жени та жени…

   1. Хм,аз като се замисля… може и да си права,Мария !?
    Какво хубаво,здраво семейство бихме могли да ситуираме с ОФ-то,а ?!

    Кой знае колко милиона е ,,спестил“ от КООП-а по комунистическо …

    Той сам казва ,че тогава Официално е заработвал по 10 000 лева на година !?!?!?
    Това правеше един 3 стаен апртамент .
    Годишно !!!
    //При средна годишна заплата по онова време – 1 700 – 1 900 лв.//

    И още два пъти по толкова да е ,,заделял“ от чекмеджето, завалията – ето ти ги 3 апартамента на година .
    Това сега прави 270 -300 000 евра на година и то по цени извън София !!!
    А,иди го стигай,ОФ-то сега… !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Тъй, че сериозно се замислям дали да не му предложа брак,аман от тез жени вече…
    Ще ми е шестия поред.
    Дано да е късметлийски !

    1. 6-ти?! Че как оцеля, бре, човек?! Тоест не човек, а желязо! 🙂
     /Посмяхме се за здраве- стига толкоз!/

 14. Другарката Нинова на ПП-тата е готова делото да продължи-заредени са с достатъчно лъжи.

  1. Е не съм съгласен със теб ,във края на краищата отдавна отмина времето жените да се считат втора категория хора . Няма да говоря за извратеностите като джендър идеологията .Преди всичко моралът трябва да е на първо място .Какво ще кажеш за първата жена министър председател Ренета Инджова ? Няма как да я приравня със тази малката фукла Лена Бориславова ,разликата между двете е балкан разлика . .Ами Блага Димитрова какво ще кажеш ,има и други жени които са били по върховете на политиката ,но във момента не мога да се сетя за тях .Да феминизмът отдавна е превзел обществото ни като цяло ,но въпросът е до къде може да се разпростира това равенство между мъжа и жената . Това е много важно да се знае ,другото е възпитание и морал във човека не зависимо дали мъжът или жената .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *