« Върни се назад Публикувано на 07.11.2017 / 17:20

ИРОНИЯ НА СЪДБАТА: КАКТО КОМУНИСТЪТ ГОРБАЧОВ ПРОДАДЕ КОМУНИЗМА ЗА ШЕПА ДОЛАРИ, ТАКА И ВМРО – КАРАКАЧАНОВ ПРЕДАДЕ БЪЛГАРСКАТА КАУЗА В МАКЕДОНИЯ ЗАРАДИ НАТО! ВАНЧЕ, КЪДЕ СИ?

КРАСИМИР КАРАКАЧАНОВВ македонските учебници по история, в които пише „български фашистки окупатори“, щяло да се премахне думичката „български“. Голям жест към България, няма що! Не по шия, а по врат!

А какво става с учебниците по история, в които Цар Самуил, Гоце Делчев, Яне Сандански, Даме Груев, Братя Миладинови, Вапцаров и цяла плеяда български възрожденци и революционери са обявени за македонци, нямащи нищо общо с България? Ами цялото университетско образование по история и литуратура в Македония, което е всъщност присвоената българска история и литуратура? А какво става с Македонската академия на науките и изкуствата, създадена само с една цел – да отроди с академични фалшификати интелектуалния елит на републиката и да го насъска срещу България?

Ратификацията на този договор от Народното събрание ще е равносилно на срамното предаване на костите на Гоце Делчев от Отечественофронтовска България на Георги Димитров на Комунистическа Македония на Йосип Броз Тито през 1946-та?

И кой е авторът на новия Димитровски почин за обгрижване на македонистите? – Лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, който послушно козирува на НАТО и изпълни директивата Скопие да реши спорните проблеми със съседите, за да влезе ударно в пакта.

За разлика от слугинска България, независима Гърция е категорична и предупреди Скопие: Или зачертавате антиквизацията и премахвате бутафорните паметници на Филип и Александър Македонски (и коня Буцефал!), или ще гледате НАТО и ЕС през крив макарон.

Най-удивителното е, че опозиционната БСП ще повтори престъпната си грешка с македонизирането на Пиринския край през 1946-а и в парламента ще гласува за ратификацията.

Каква ирония на съдбата! Както комунистът Горбачов продаде комунизма за шепа долари, така и ВМРО-вецът Каракачанов предаде българската кауза в Македония заради НАТО.

Ванче, къде си?!

Що ли питам, кат е видно и за слепите – капиталистът Каракачанов и босът му в Банкя обслужват новия Голям брат, както комунистът Димитров и Политбюрото му обслужваха Кремъл. Докато оскотелият народ или спи, или попържа душманите, или пиянства в очакване на новия спасител. Амин!

ВЕЛИЗАР ЕНЧЕВВелизар Енчев

«