« Върни се назад Публикувано на 29.05.2011 / 18:01

Информацията за премиера в „Уикилийкс“ е автентична и достоверна

Връзката на шефа на Лукойл Валентин Златев и Борисов е толкова силна, че Борисов взема важните политически решения под натиск от Златев, допълни Атанасов.

Според депутата от ДСБ, в грамите става става въпрос за доста точни оценки в психологическия портрет на премиера. Става дума за зависимостите му от неговото минало – връзките му със знакови лица от подземния свят и връзките му Златев, който е характеризиран като руски лобист.

Заместник-министърът на икономиката и енергетиката Марий Косев е бил освободен, тъй като е обявил публично за участието на президента на "Лукойл-България" Валентин Златев в преговорите за АЕЦ "Белене" в Москва, добави Атанасов.

"Един български заместник-министър беше освободен затова, че сподели публично информацията, че на преговорите между двете страни в един момент Валентин Златев се появил и седнал на страната на "Росатом".

Категоричен съм, че Марий Косев беше уволнен заради това, че е споделил публично тази информация.", коментира Атанасов по повод освобождаването на Косев преди десет дни.

Уволненият заместник-министър Марий Косев ръководеше финансовата група в преговорите с "Росатом" за АЕЦ "Белене". Той участваше и в преговорите с "Газпром", като изказа становище, че България не трябва да подписва дългосрочни договори с руския газов гигант.

afera.bg

«