« Върни се назад Публикувано на 05.10.2021 / 16:11

ИНТРИГИ И НАТИСК ЗА ШЕФСКОТО МЯСТО В БНР

Шефката на Съвета за електронни медии Бетина Жотева е започнала масирана атака над колежките си,  за да изберат не кой да е, а непознатият на всички Милен Митев за директор на Българското национално радио. Скандалът е огромен, защото конкурсът не е приключил, а председателката на СЕМ прави внушения и интриги за останалите кандидати в конкурса – Жени Гаджалова, Светослав Костов, Митко Димитров и Иво Тодоров.

Точно този СЕМ избра най-несполучливите директори както на БНР, така и на БНТ и сега се опитват да сложат никому непознат човек да управлява БНР.

Бърза справка на АФЕРА показва, че Милен Митев е свързан с бившия генерален директор на медията Александър Велев, чийто мандат е белязан с много скандали и открити явни далавери от Сметната палата. Именно Милен Митев е човекът който е подписвал всички документи, барабар с Велев.

Въпросът е, къде са парите и каква е сделката? Защо Велев се опитва да наложи на бившите си медийни съратнички Милен Митев, какво трябва да се прикрие и къде е прокуратурата в случая.

Докладът на Сметната палата вече е внесен при обвинителите и би трябвало да има привлечени като обвиняеми за източването на 15 милиона лева от БНР.

Досега членките на СЕМ не са продумали й думичка за скандалния доклад и явно си мислят, че ще им се размине.

АФЕРА ще следи изкъсо цялата конкурсна процедура и ще информира своевременно за задкулисието в СЕМ.

Андрей Червенков

«