« Върни се назад Публикувано на 02.04.2011 / 14:20

Интрига на бившата шефка на кабинета „Костов” запозна Денис Ершов с Алексей Петров

 

 

Всичко тръгнало от нощния скандал пред сградата на „Петрол” преди една седмица. Тогава шефът на охранителната фирма, отговаряща за сигурността на „Петрол” Йвайло Петров, по нареждане на Събев не допуснал до сградата приближени на Денис Ершов. В следствие на породилия се скандал Петров изпратил на място още 15 свои хора и се обадил на ПР-ката Ивайлова за да й обясни проблема.

Според запознати със случая, Ивайлова пък от своя страна веднага решила да използва случая за свои цели и спретнала бърза интрига. Тя веднага се обадила на свои журналисти от няколко столични ежедневника и ги изпратила пред сградата на „Петрол” за да „отразят” вървящия там скандал. Тя обаче без да иска „пропуснала” да уточни пред колегите, че 15 –те охранители пред „Петрол” не са хора на Алексей Петров, а на Ивайло Петров. Ивайло Петров пък е бивш шофьор на Стоян Кръстев от „Петрол”. Така по всички вестници излязла информацията, че „хора на Трактора завладели „Петрол”.

От друга страна обаче, вчерашната среща между Трактора и Ершов съвсем официално била организирана именно от човек, известен с изключително близките си отношения с Октопода. Давид Леви, който от дни е собственик на 5 % от „Петрол холдинг”отдавна минава като човека за „публични акции” на Алексей Петров.

Според хора, близки до руския милионер обаче, Леви успял да влезе в „Петрол Холдинг” не вследствие на връзките си с Трактора, а благодарение на „изключително добър бизнес проект”, който той бил разработил специално за „Петрол”. Именно този факт успял да убеди досегашния акционер в компанията Саша Мелник да му продаде своите дялове.

„Все си мислих, че Трактора и Октопода са различни хора, а щом разбрах че е един реших да се запозная” завил на шега по време на срещата Ершов. „По вестниците все ме изкарват негов човек, така че не е зле да знам за кого работя все пак”, добавил още в същия стил руския милионер.

Според запознати с участниците, темите и развоя на срещата между Трактора и собственика на „Петрол” Ершов, тя била най- вече опознавателна. На срещата освен Ершов и Петров присъствали още зам-председателят на ССИ Теодор Дечев, Давид Леви и Сергей Журев.

Afera.bg

«