« Върни се назад Публикувано на 19.02.2014 / 16:20

ИМИДЖА ЛИ СИ ПАЗИ МВР, ЧЕ НЕ ОГЛАСИ ОБИР НА БАНКОМАТ?!

 

Уважаема АФЕРА, искам да Ви споделя един обир на банкомат, който остана неогласен от органите на МВР. Клиент съм на банка ДСК. На 13.02.2014 година към обяд отидох да изтегля пари от банкомат, който се намира в клона на банка ДСК на ул.“Слатинска“ в гр. София. На място имаше доста униформени и цивилни полицаи от Първо РПУ-СДВР, които бяха оградили с лента пространството около банковият клон. Същите  обясниха, че клона на банката не работи, тъй като  е извършен обир на банкомата.

През деня и през следващите дни внимателно следях публикациите в пресата, но за обира на банкомата не бе съобщено. Бе съобщено за друг обир на банкомат на същата банка ДСК , но в клона на ул.“Оборище“ и ул.“Черковна“, извършен на 13.02.2014год., т.е на същата дата на която е бил извършен и обира на банкомата на ул.“Слатинска“. Явно от МВР са  решили да не огласят и двата обира на банкомати , тъй като това ще удари по имиджа им и са решили да скрият единият от обирите.

Но факта, че обира не е огласен не означава, че деянието не е извършено и няма смисъл МВР да си крие главата в пясъка като щраус, защото всички знаем какво лъсва тогава.

 

Ивайло Емилов

«