« Върни се назад Публикувано на 21.02.2011 / 20:17

Има ли „пакт за ненападение” между Цветанов и Борисов и Алексей Петров

 

 

Знаете ли по какво ще си проличи дали има примирие и пакт за ненападение между Цветан Цветанов и Бойко Борисов, от една страна и Алексей Петров, от друга. Не е точно назначаването на Петко Сертов и Елеонора Николова за заместници на Румен Миланов в центъра за борба с корупцията БОРКОР. Петров бе съветник на Сертов в ДАНС и според някои действителният шеф на агенцията преди 2 г. Но това са твърдения все на хора, които умишлено помпат предполагаемия потенциал на бившия държавен агент. Елеонора Николова пък днес напусна партията си ЕНП, която участва като партньор на РЗС в последните избори. РЗС се прояви като присъдружна партия на каузите на гражданина Петров.
Отговорът дали Петров и върхушката на ГЕРБ са се разбрали е във Варна. Недоказаният още в съда бос на Октопода е правил изказвания, че ще разчисти варненската линия. Тази „линия" е свързана най-вече с директора на ОДМВР Варна Димитър Димитров. Той е един от малкото директори, оцелял на поста си под ръководството на Цветанов в МВР. Те се броят на пръстите на едната ръка. Преди няколко месеца е бил пред смяна, но е оцелял. Именно от Варна обаче са събрани основни доказателства за дейността на групата, за която се твърди, че е ръководена от Алексей Петров.
Според наши източници сега се следи всяко действие на регионалния директор. Той бил сбъркал с ареста на кмета на Белослав, но пък публичността на тази операция засега го била запазила начело на областната дирекция. Според източниците му търсят цаката, но и моментът в който да го отстранят от длъжност и му предложат синекурна работа, например в инспектората на МВР.

Велислав Русев

http://vevesti.com

Бележка на afera.bg: С истинско уважение към приятеля Велислав Русев, трябва да уточним някои неща от „варненската връзка”. Димитър Димитров в момента минава за човек на Цветан Цветанов. Преди това бе на Румен Петков и Михаил Миков. Кариерата му се дължи на някогашното протеже на Бойко Борисов и Цветанов – ген. Веселин Петров. Директорът на вътрешната дирекция на Варна – Димитров от с. Окорш, Силистренско е под пълното владичество на шефа на ГЕРБ – Варна Павел Димитров, човек на Цветанов.

Според материала Алексей Петров се наканил да разчиства сега „варненската територия”. За сведение – през есента на 2008 година главата на Димитров бе пред отсичане, но благодарение и на моята подкрепа, именно пред Алексей Петров /той беше тогава в ДАНС/, тя не падна. Подробности – в книгата ми „Бандитска Варна”. Алексей Петров наричаше Димитър Димитров „Митко Полицайчето”, но твърденията, че от Варна била разплетена „октоподската връзка” са чиста манипулация. Във Варна тогава бе разработван т.нар. „модел Варна” от ДАНС, разработка, която бе спряна и с участието на Алексей Петров. А в разработката надлежно бе името на Димитър Димитров и колумпирани прокурори.

Имам спомен и какво точно ме посъветва Алексей Петров да кажа за Димитров, при викането ми на разпит за шефа на БОП – Варна в Националната следствена служба. Съветът му не изпълних.
Едно е безспорно – Димитров е лакмус. Ако падне – това означава,че режат едно от пипалото на Цветанов и ГЕРБ ще остане без ченгеджийски чадър за изборите в морската столица. Цветанов едва ли ще позволи това.

Но пък нищо чудно „огледалните образи” Бойко и Алексей да изиграят взаимно картите си. Трактора прекалено много знае за Димитров. Когато беше в ДАНС и работеше за „националната сигурност”, ПРЕЦАКА ВСИЧКО за „модела Варна”. Сега, когато спасява задника си, белким, си довърши работата. След дъжд качулка.

«