« Върни се назад Публикувано на 28.06.2023 / 10:33

ИМАТЕ ЛИ СИ ГОТОВ ПОСТОЯНЕН СПИСЪК ЗА АРЕСТУВАНЕ? ГЕШЕВ, КОГАТО СИ МОГЪЛ, ДА СИ АРЕСТУВАЛ, КЬОРАВ КАРТИ НЕ ИГРАЙ!

Приятели, ако бяхте всесилен прокурор, който може да повдигне каквито си иска обвинения на най-омразните си пет души, (на мене ми е трудно да мразя повече от пет човека едновременно ) без никой да мрънка, имате ли си готов, постоянен, списък?

Аз не.

Постоянно го обновявам.

Едни изпадат, други се класират.

Ако утре можех да ги затрескам с пет-шест стартови обвинения, ето ги временните мишени:

1. Прокопиев, дори не е задържан никога, егати недосегаемото копеле, ще е интересно. На Ина Лулчева ще ѝ създам работа, да работи само за мене. От сутрин до вечер, пет дни в седмицата, ще защитава Прокопиев от моя творчески произвол.

2. Бойчето. Айде са, за всички галактически зулуми, които направи, една 24-ка мижава. Той не може да бъде в ареста. Бил е три пъти премиер и навлиза в пенсионна възраст. Ще му образувам производства за десет години домашен арест. Всички ще приключват с оправдателни присъди, докато е в домашен арест, за психотерапия.

3. Асенчо ще бъде разпитван по шест часа дневно, целогодишно. Без да му повдигам обвинения. А не се яви, с конвоя. Ще го строя в две редици. Като нов ще стане.

4. Кирцата ще се наложи да откърти две-три години арест, за канонизиране. В индивидуална килия, с всички екстри, веднъж месечно, всяка четвърта неделя, ще го пускам в Южния парк да ме плюе пред журналисти как съм му съсипал живота.

5. Хампарцумян ще се занимава три години с принудителен труд, ще мете улиците на минимална заплата, да види откъде излиза хлябът, ще му взема всичко до стотинка и ще го финансирам да издаде книга с луксозни корици, в която да опише как съм го наевал, подробно и сърцераздирателно.

Приятели, разкажете за вашия списък.

Стефан Гайдарски

Бележка на АФЕРА:

А Гешев чак след като мандалото хлопна, се наканил и той, аджеба, да арестува и написал следното във Фейсбук:

Девети ден Прокурорската колегия не се произнася по искането ми за оставка като прокурор.

Както е известно, с указ на президента на Република България от 15.06.2023 г.,  по предложение на Пленума на ВСС, бях освободен от длъжността главен прокурор за думите „политически боклук, извинявам се за израза”.

Това обаче не ме освобождава от длъжността прокурор в Прокуратурата на Република България, тъй като този акт е от изключителната компетентност само и единствено на Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет, а не на Пленума.

Ето защо именно пред Прокурорската колегия на ВСС подадох оставка като прокурор на 19 юни, като изразих писмено желанието си да напусна съдебната система след 30 години работа в нея.

Девет дни по-късно по незнайни причини няма произнасяне по същество относно заявлението ми за напускане.

Липсата на адекватна реакция е белег за непрофесионално отношение и дори – за недостатъчна компетентност.

⚠️ Затова още веднъж публично призовавам Прокурорската колегия да вземе решение и да уважи желанието ми за напускане.

В противен случай възникват логичните въпроси – кой и защо се страхува от излизането ми от системата на съдебната власт

И ако все още съм прокурор с пълни права – дали мога да арестувам някого, например някой от разследваните  в момента политици

Прокурорската колегия към ВСС дължи всички тези отговори на българското общество.“

Абе, Гешев, ти като можеше, не арестува никого, къде се пънеш сега да плашиш гаргите?! Когато АФЕРА ти посочи КОИ ТОЧНО И КАК МОМЕНТАЛНО ДА БЪДАТ РЕАЛИЗИРАНИ, не заради кефа на АФЕРА, А ЗАЩОТО БЯХА ОПАКОВАНИ И ЗАКОВАНИ, ти си го местеше от крачол в крачол и се чудеше на коя Схема точно да угодиш.

Кьорав карти не играй, това е положението. Ако питаш нас, никой не се страхува от това, че излизаш от съдебната система, защото точно тия, които страхуват те извадиха от там, щото върви „прегрупиране“.

Когато си могъл, да си арестувал, сега вече – кой откъде е…

«