« Върни се назад Публикувано на 04.11.2017 / 9:47

ИМАМ РАЗДВОЕНИЕ НА СВЕТА. БЕТИ Ж. Е ШОФЬОРКА НА ТИР, КАКА И БОБИ СА В БАНКЯ И ГЛЕДАТ 50 КРАВИ, ХАРАЛАН А. ГЛЕДА НА РЪКА НА ЪГЪЛА НА ВИТОШКА…

ТЕЛЕВИЗИИИмам раздвоение на света. Някои на личността, а аз на света. В моя свят Бети Ж. е шофьорка на тир в Северна Америка. На онези с големите, със сребърните ауспуси отгоре. Каютата й е уютна, с ресни, снимки на голи мъже и голям, ортодоксален кръст, щото помни рОдината.

Слуша до дупка по студените, прави пътища ту Азис, ту кънтри. Когато се прибира вкъщи първо набива мъжа си, после се напива с бира и пада на дивана изтощена. Има Колт и Глог17, белезници и електрошокова палка. Емигрирала е след като я уволнили от поредната бакалия, щото крадяла от касата и лъжела в грамажа на сиренето и шунката.

А този на профсъюзите Димитър М. е градинар в комплекса срещу нас. Дават му и да чисти басейна. Вечер пие домашна плодова ракия, която му ностят братчедите от село. Понякога се къпе. Харалан А. пък гледа на карти и ръка на ъгъла на Витошка и Алабин. Има тюрбан и дълга, лъскава роба, няколко големи, жълти пръстена и кристална топка на сгъваемата масичка пред себе си. Изкарва добри пари.

Кака и Боби са си в Банкя, имат 50 крави и от грижи по тях нямат време нито да се оженят, нито дори да се напият. Сутрин Боби рине на кравите, а вечер ги дои. Кака е завършила със страшни усилия и лишения медицина, но се налага да се грижи за Боби, защото той малко така е бил по затворите за младежки глупости. Кака готви и храни животните. За пети път кандидатстват за евросубсидий, ма се не ги одобряват.

Жени Баджака танцува в един нощен бар и е на процент от консумацията на клиентите. Мон дьо работи в цирка, а Алиса С. е компаньонка на възрастни дами.

Семейството ми си има къща край морето, две кучета – кокер и ретривър, имаме си лодка, маслото не е скъпо, тока също….. и никога не гледаме телевизия….

Виктория Тинтерова

«