« Върни се назад Публикувано на 01.11.2021 / 12:06

ИМАЛО ЛИ Е НИСКО ЛЕТЯЩИ ХЕЛИКОПТЕРИ НАД РАЙОНА ПРЕДИ АВАРИЯТА НА ТУРСКИ ПОТОК ВЪВ ВЕТРИНО?!

Миналата нощ в 3:05ч., в района на помпена станция „Нова Провадия”, в землището на село Ветрино, се е разнесъл тежък тътен. Запознати считат, че това е голяма авария на Турски поток и е имало сериозно обгазяване на региона. Жители на селото твърдят, че около 3 часа над района е имало ниско летящи хеликоптери. Властта е длъжна да отговори първо – имало ли е авария, второ – ако е имало, в резултат на какво, трето – какви мерки са предприети, за да се гарантира живота и здравето на хората, четвърто – имало ли е ниско летящи хеликоптери и може ли да има връзка между аварията и тези полети.

Местни жители твърдят, че образувалият се кратер от аварията е с диаметър повече от 50 метра.

Мълчанието на правителството досега е много тежко компрометиране на способността му да води политика в интерес на гражданите.

Нееднократно сме предупреждавали, че този ръководител на „Булгартрансгаз“ не е в състояние да гарантира сигурността на газопреносната мрежа. Вече имаше една авария в Плевен и една авария в Благоевград. Трети път питаме – трябва ли да има смъртни случаи, за да бъде уволнен директора на „Булгартрансгаз“ или просто трябва да уволним министъра на енергетиката и да сложим нов, който да уволни този провален директор на „Булгартрансгаз“.

Румен Петков

«