« Върни се назад Публикувано на 04.10.2017 / 11:54

ИЛФ И ПЕТРОВ, УДХАУЗ, НУШИЧ, ДОСТОЕВСКИ, СТРАТИЕВ, МАРКЕС, ДА СЕ СЪБЕРАТ, НЯМА ДА МОГАТ ДА ОПИШАТ ТОВА ЗАСЕДАНИЕ НА ПАРЛАМЕНТА. ДЕЛЯН ДОБРЕВ БЕ СПАСЕН!

делян добревМного жалкарско стана положението на ситуацията. Гледам вчера висши съдии се кълнат в честност /предполагам/ в компанията на трима брадати попа, които накрая ги ръсеха с едни китки, а съдиите се кръстят ли кръстят като некви селски баби. След този акт, разбрах, че извикали баячка, ръсили микрофоните си със светена вода от таен старопланински извор, две съдийки тайно бучкали с кърфици едни вуду куклички, които си донесли от почивката лятос в Рио. Накрая дошли двама екзорсисти да прогонят злите духове. Двама, щото не били сигурни кои са злите духове, та единият гонил левите духове, другият – десните.

А пък сутринта гледам – висш съдия се отчита на хекимян за правилността на съдийските си решения. Хекимян влиза остро, а именно, а съдията отговаря отривисто. Иначе направиха на нищо Елена Йончева, а не Онзи модел на управление. Корнелия пак се усмихваше нелепо на всяка своя запетайка, въртеше черни очи и тръскаше къдри. И все пак, в сравнение с Баце, всяка Корнелия е направо графиня, дукеса, херцогиня, принцеса. Личи й – не е яла филии с мас, а с лютеница… въпреки че, като се замисля, не знам точно кво са яли децата в с. Крушовица, та може и да бъркам.

А пък Виктор Николаев е много смешен като ходи нескопосано между едни екрани – ха напред, ха назад. Някак ми прилича на мъжка богомолка, аха-аха да го изкльопа някоя огромна женска…Ама му махнаха женската, та е позагладил косъм.

Сега – Хъмпти дъмпти и дъщерята на Алиса по Нова. Ще пеят и ще се возят с Етиен Леви в колата на дъщерятана Алиса. Изключително телевизионерско попадение. Напрао ни разбиха!

А аз ще използвам мутето, както казваше Милен Цветков, ще си направя закуска, ще си изпия апчетата за кръвно, една глътка валериан глог и мента. Баба ми казваше, че румънките пиели по 20 капки валериан сутрин за хубав тен. Не ще да е било само за тен, да знаете…

Да ви кажа Илф и Петров, Удхауз, Нушич, Достоевски, Стратиев, Маркес и които се сетите още да се съберат, няма да могат да опишат това заседание на Парламента. Делян Добрев бе спасен!

Мисля да го запиша и когато зимъска ни стане скучно да си го пускаме.

Виктория Тинтерова

«