« Върни се назад Публикувано на 23.01.2022 / 18:20

„ИЗСЛУШВАНЕ В ЕВРОПАРЛАМЕНТА“ НА ПРЕМИЕРА КИРО ПРОБИОТИКОВ Е „ТЛАКА“. ИЗЛАГАЦИЯТА СЕ ПИШЕ САМО НА НАША БЪЛГАРСКА СМЕТКА

Така нареченото “изслушване в Европарламента” на премиера Киро П. е “тлака”, тоест – селска вечеринка в някоя периферна зала, наета и организирана от кака ви Елена Йончева, за да си разчиства личните сметки с Гешев и с предишната власт.

Нямайте големи очаквания, всъщност – нямайте никакви очаквания към това съмнително “събитие”, защото то не е такова в политически, дипломатически или новинарски смисъл.

Събиране на някаква си “групичка по интереси на подкомисия”, чиито лакърдии на 5-6 чичковци и лели от розови партийки ще имат чуваемост само сред шепа оторизирани и закарани със самолета български мисирки.

Отсега ще ви кажа, че 90% от присъстващите ще са на организирани български групи, платени с парите на данъкоплатците. Другите 10% ще са незаинтересовани секретарки на заинтересовани по другарска линия евродепутати и колеги на Йончева и ляво-розови нейни събратя.

Самото появяване на Киро П. и комедийния му антураж на джендърската сбирка ще бъде платено също от нашия джоб и съвсем ще опозори, принизи и окарикатури екскурзианта на Киро Пробиотиков из кулоарите на брюкселските институции.

Когато палячовци като Киро, комичният му министър на културата и разследваната Елена с мундири от Сатиричния театър, организират и участват в подобни жалки еднотактови пиески из града с пикаещото джудженце, излагацията се пише само на нашата българска сметка.

Който и да е европейски или чуждоземен премиер – бива изслушван или дебатиран с уважение в Брюксел и Страсбург само в ГОЛЯМАТА парламентарна зала. Само там сред всичките депутати и никъде другаде из тъмните кьошета в някоя смотана заличка. Другото е виц за пишман амбулантни търговци като Прокопиевото чучело Киро П. или вътрешно-партийни и ведомстени сбирки.

Като евродепутат съм участвал и организирал стотици дискусии на международно ниво с колеги евродепутати,  министри, комисари и държавни глави. Но дори президент или премиер на остров Тамбукту не е бил развяван като прани гащи по разни сборища, за да се окепазява държавата му и политическите му опоненти.

„Брюксел говори“, но понякога дрънка глупости и от някое тъмно кьоше на брюкселската сган.

Николай Бареков, член на ЕП и заместник – председател на Групата на Европейските консерватори и реформисти (2014-2019)

«